Code:

Merasai lebih pengalaman di laut sebagai nelayan laut dengan Pakej Candat Sotong & Pukat Tunda


Pakej mecandat sotong dan Pakej memancing laut dalam adalah antara pakej yang telah di kendalikan sejak beberapa tahun lalu. Namun pada tahun 2017, satu lagi pakej tambahan akan diperkenalkan iaitu Pakej Candat Sotong & Pukat Tunda.  Pakej seperti ini tidak baharu bagi para peminat aktiviti candat dan pancing. Atas permintaan peserta pelanggan-pelanggan bot sebelum ini, pakej tersbut akan dimasukkan dalam slot tahun 2017.

Pakej Candat Sotong & Pukat Tunda


Kuala Terengganu
Kuala Terengganu

Pukat Tunda atau juga dikenali warga tempatan dengan nama "pukat kokok". Pakej ini akan disekalikan dengan aktiviti mencandat sotong atau memancing ikan pada sebelah malamnya dan mengkokok (pukat tunda) selepas waktu subuh hingga pagi. 

Apa yang lebih menarik dengan pakej ini, dijangkakan akan dapat memuaskan hati para peserta. Kesemua hasil dari pukat tunda akan dibawa pulang. Selain itu peserta juga akan merasai lebih pengalaman di laut sebagai nelayan laut dalam. Tempoh 3 jam tambahan masa diberikan untuk aktiviti ini.


Pakej Candat Sotong & Pukat Tunda bermula jam 5.00 petang di Jeti. Selepas itu disusuli dengan aktiviti mencandat sotong sehingga waktu subuh dan selepas itu pula tiba masa untuk aktiviti mengkokok. Masa 3 jam diberikan, aktiviti mengkokok (mengokok) akan dibantu oleh Awak-awak berpengalaman. Aktiviti berakhir sehingga peserta selamat tiba di jeti. Dijangkakan akan tiba pada jam 10 atau 11 pagi.

Harga pakej Candat & Pukat Tunda


RM 2300.00 / bot 
Max 10 peserta sahaja, tidak termasuk Awak-awak dan Tekong.
Bot tiada tandas
Peserta LELAKI sahaja dibenarkan 

Tentatif Mencandat & Pukat Tunda:
-Peserta berkumpul dijeti pelabuhan jam 5 petang. 
-Berlepas ke destinasi candat. 1 jam bertolak dari jeti. 
-Peserta mula bercandat dan memancing. 
-MAKAN malam atas bot disediakan
-Mengkokok @ pukat tunda dimulakan selepas subuh
-Berlepas pulang dan dijangka tiba di jeti jam 10 ke11 pagi

Peserta candat digalakkan membawa peralatan candat sendiri jika ada.
Peralatan candat TIDAK disediakan oleh pengendali pakej namun ada disediakan khidmat sewaan (Koyan candat) Rm10/satu (perlu dikembalikan apabila selesai mencandat)

Lokasi Berlepas :
Naik/turun bot di jeti Pelabuhan LKIM Chendering, K.Terengganu.

Pakej Termasuk disediakan :
Makan dan minum
Tong ais/ais 
Jaket keselamatan 
Tandas bot 
Ubat mabuk (jika perlu)

Pakej Tidak Termasuk :
Peralatan candat tidak disediakan
Bilik/chalet/homestay tidak disediakan

INFO :
*Musim candat bermula padaawal bulan April sehingga September 2017


Pertanyaan berkenaan pakej :

Nazlee Dot Com Resources
(002567173-A)
tel@wa : 017-4009726





Terjebak sudah dengan 1GlobalClub 1GC


1GlobalClub 1GC beri peluang baru kepada pengguna online untuk menjana pendapatan sambil bersosial aktif di media sosial


Tertt ! Bunyi wasup masuk dari papaG. PapaG ni sorang Blogger dari Kuantan Pahang. Yang aku kenal Dia ni ialah Tauke Shawl,  bisnes shawl berjenama sendiri. 
" Salam Pcl nak job tak?" ;
"PR nak mcm ni.. mcm ni kena post kat social media mcm ni"..  
dan dipendekkan chat wasup kitaorg ; katanya nak 2 blogger sahaja, aku terus setuju dengan tawaran papaG tu.

Sebab jadi tauke shawl online,  papaG ada kenal rapat dengan customer dia yang telah offer job event Launching. dia dapat Direct invitation dari Kak W.

Yang peliknya aku tak tanya pulak 1globalclub 1gc tu benda apa?? tapi aku tertarik sebab antara job tu, aku kena hadir event pelancaran @ Pulmman Lakeside Putrajaya. Dan VVIP yg datang Rasmi tu pak mentri kerja aku.. haha . Terbaek ! memang aku suka sangat dan ini sikit sebanyak berkait secara langsung dengan aku punya kementerian.
Job list papaG dah ready dan deal dengan Kak W. Kak W sorang yang dah friend aku dalam facebook. Walau tak pernah kenal sebelum ni..
Tak pernah kenal tak apa, nanti jumpa boleh kenal2. Event dijadual pada 23hb Nov jam 7 mlm. 
Cover event memang best, kita as blogger kerja tak susah sangat sebab semua dah diberi, cuma perlu hadir untuk amik gambar-gambar masa hari kejadian. Blogger apa sangat ..tapi jangan ada ingat kami-kami datang nak makan atau nak dapat gift saja tau. Yes kami jalankan tanggung jawab yg diberi dengan dedikasi.
Tiba masa Dato' Verdon berucap ; aku tak kenal sebelum ni siapa Dato' Verdon. (maafkan saya Dato' kalau terbaca entri ini). Tapi bila dah dengar apa yang disampaikan Dato' Don.. wah! memang teruja sangat nak join 1GC. 1GC ni dalam jangka masa panjang akan beri 'sesuatu' kepada ahlinya.
Lepas Dato' Vedon berucap, tiba masa YB Menteri MOSTI pulak.. yeah memang aku tunggu speech beliau. Lagi bersemangat aku nak terjah untuk tahu lebih lanjut tentang 1GC.
Masa sidang media berlangsung; Kita ni blogger biasa-biasa jer.., nak bertanya direct dengan VVIP macam tak sampai niat walaupun ada keinginan nak bertanya.. lupakan . tak apa.. Itu aku boleh explore 1gc dari medium lain. Lagi pun tugasan aku memang kena sampaikan maklumat untuk orang luar khususnya readers blog aku tahu apa itu 1GC? kalau aku tak faham macam mana aku nak tulis..kan.
Habis event malam tu.. masa makan2 sebelum balik sempat berjumpa dengan beberapa wakil 1gc yang sentiasa ada di sana. Kat situ kami sempat berbual dengan satu hensome guys ni nama dia Radzif Taharan, bagus bro ni sebab dia memang friendly. Aku rasa semua staff 1GC memang gitu. Senyum selalu dan tak lokek ilmu..syabas korang.
Kita siap interview Bro Radzif.. yg sebetulnya bukan nak cari bahan menulis tapi lebih kepada macam mana 1GC beroprasi dan apa benefit pengguna dapat.
Sikit sebanyak memang dapat info tentang 1gc, antaranya kalau join 1gc .. apa yang kita dok buat selalu masa bersosial dan dengan 1gc kita dapat rewards daripadanya..
Aku ni memang suka dan memang buat kerja dengan hadap komputer dan hadap henfon setiap masa terluang.

1globalClub 1GC boleh memberi manfaat dalam jangka masa panjang.. Insya Allah.
"Ini lah peluang " ..kat aku dalam hati.


Majlis pelancaran 1GC >


TAWARKAN GANJARAN BAGI PENGGUNA AKTIF MEDIA SOSIAL di 1GLOBALCLUB (1GC)


1GlobalClub (1GC) merupakan sebuah platform sosial media yang memberi pulangan keuntungan kepada ahli sebanyak 70%. 1GC mempunyai 3 aspek penting iaitu sosial media, market place dan rewarding system. 1GC juga adalah sebuah aplikasi yang inovatif dan platform media sosial yang mengalakkan ahli-ahlinya untuk menjadi pengguna aktif atas talian dengan memanfaatkannya untuk pelbagai aktiviti.

TAWARKAN GANJARAN BAGI PENGGUNA AKTIF MEDIA SOSIAL di 1GLOBALCLUB (1GC) 



1GC beroperasi melalui trafik pengguna, jualan iklan dan komisyen dari jualan pada 1GC market place. Jadi bagi mendapat trafik pengguna, jualan iklan dan juga penjual di market place, ahli perlu aktif bersosial di website 1gc.com. Seperti mana kita kini sedang aktif di medium sedia ada, namun di 1GC kita akan dapat rewards setiap aktiviti contohnya LIKE, SHARE, TONTON VIDEO, FORUM dan banyak lagi features di 1GC memberi keuntungan kepada pengguna. Ini adalah cara pembahagian keuntungan kepada ahli :

70% - dikembalikan kepada ahli
30% - kos operasi 1GC

Di mana, di kira 70% = 100%
60% - diberi kepada ahli yang aktif.
40% - diberi kepada semua ahli sama ada aktif ataupun tidak aktif

(komisyen 10% bagi referral tidak termasuk di dalam pengiraan di atas)

Jadi bagi sesiapa yang menjadi ahli 1GC tidak perlu mencari downline atau menjual apa-apa produk. Ahli cuma perlu aktif dan setia bersama 1GC sahaja. Terdapat pilihan bagi ahli yang ingin menjana pendapatan lebih, 1GC memberi peluang kepada ahli untuk memperkenalkan kepada ahli baru dan 1GC akan memberi komisyen sebanyak 10% kepada ahli yang memperkenalkan 1GC kepada ahli baru. komisyen 10% ini adalah sebagai hadiah penghargaan oleh 1GC kepada ahli yang sanggup dan berusaha memperkenal 1GC kepada ahli baru. 

1GC Bukan bisnes Multi Level Marketing
~ 1GC bukan scam dan 1GC juga bukan MLM tetapi sebenarnya 1GC adalah Social Media & Online Business Platform yang pertama di dunia yang memberi ganjaran kepada pengguna aktif atas talian

Mahukah anda menyertai komuniti 1GC? “Sambil bersosial sambil jana pendapatan “

SIAPA BOLEH SERTAI 1GC CLUB?
✔Semua golongan tidak kira anda berbisnes atau tidak, cikgu? Suri rumah? Remaja? Senang cerita semualah boleh join !
✔Free member bermula umur 13 tahun >
✔Club member berumur 18 tahun > berdaftar sebanyak RM 106 (termasuk GST)

APA ITU 1GC ?
✔1gc.club merupakan media sosial yang berkongsi keuntungan kepada ahli yang berdaftar.
✔Ditubuhkan oleh sebuah syarikat Bumiputra
✔Dibangunkan oleh seorang ‘Bisnesman’ yang berjaya untuk membantu   sesiapa sahaja untuk mengembangkan bisnes dan menjana pendapatan !!!
✔Sambil bersembang sambil jana pendaptan !!
✔ Sebuah syarikat yang berdaftar GST !
✔ Ada PROFIT SHARING !!
✔PELUANG BAGI PARA PERNIAGA UNTUK MEMILIKI RUANG BERIKLAN DI MARKETPLACE SECARA PERCUMA !!!
✔Berdaftar sebagai club member sebanyak RM 106 akan mendapat 200 kredit percuma dan 10 listing product untuk diiklankan !!

MUDAH SANGAT !
✔LIKE jadi duit
✔COMMENT jadi duit
✔SHARE jadi duit
✔Add friends pun jadi duit !!!

Pilihan di tangan anda untuk sertai komuniti 1GC
✔Semua ahli layak mendapat rewards jika kekal aktif bersosial di 1GC
✔Semua peniaga berpeluang untuk mendapatkan ruang iklan secara percuma di 1GC ADS selama 3 bulan, dengan hanya mendaftar sebagai CLUB MEMBER sebanyak RM 106 (termasuk GST)

Jom jadi sebahagian daripada 1gc.club. Daftar sebagai free member untuk bersosial atau daftar sebanyak RM 100+6 untuk kelebihan point-point di atas ! Saya sudah join, jika anda bercadang mendaftar ahli 1GC, sudilah jadikan saya sebagai Referral ID dengan memasukkan :

 Username : Nazlee6009


PENDAFTARAN AHLI 1GC


How to sign up !

Untuk maklumat lanjut dan menjadi ahli 1GC 1GlobalClub, anda boleh layari laman web rasmi mereka di www.1globalclub.com atau www.1gc.club atau boleh rujuk pada baner berikut :


Share.Socialize.Rewards


MAHA 2016 BOOTH D18, HALL C Jus Qalbi Al-Ehsan


1 Disember hingga 11 Disember 2016 merupakan pameran MAHA 2016. Apa yang menarik di MAHA 2016, MAEPS Serdang ini? Sebaiknya jangan lepaskan peluang ke MAHA 2016 Booth D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor.

Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia atau lebih dikenali sebagai MAHA 2016 kini kembali bersempena tepat pada cuti sekolah tahun ini. Pameran MAHA 2016 akan diadakan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Selangor mulai dari 1 Disember sehingga 11 Disember 2016. Pameran ini akan disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kepada para ibu bapa yang tidak tahu untuk pergi ke mana-mana pada bulan hadapan, inilah kesempatan yang terbaik untuk membawa anak-anak berjalan-jalan sewaktu cuti sekolah.

SEBAB APA HARUS KE BOOTH D18, HALL C (International Hall) MAEPS, SERDANG SELANGOR?

👉Sementara offer, boleh belikan untuk yang tersayang, mak, abah. Sebagai hadiahkan buat mereka sebotol satu Jus Al Ehsan. Alhamdulillah mereka dah pekena sebotol, nampak efeknya.
👉Semasa program MAHA 2016 ini berlangsung. Ada harga istimewa potongan DISKAUN sehingga RM73. Banyak tu RM73. Rugi tak grab !
👉Dan, selain itu ada banyak VOUCHER potongan diskaun untuk pembelian lain.

KENAPA PERLU JUS QALBI AL-EHSAN?

Ada banyak kelebihan dan kebaikan Jus Qalbi Al-Ehsan.

FAKTA !!! SETIAP 1 JAM 6 ORANG RAKYAT MALAYSIA KENA SERANGAN JANTUNG DAN STR0K


KOLESTEROL tinggi memang masalah yang amat ditakuti kerana ia boleh menyebabkan penyakit jantung, stroke dan sebagainya tanpa kita sedari.. Ingat, orang yang kurus juga berisiko mempunyai kolesterol tinggi jika tidak mengawal pemakanan mereka..

TANDA-TANDA KOLESTEROL TINGGI

🔹     Sering berasa kebas-kebas pada kaki.
🔹Timbul bintik-bintik putih (biji kolesterol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.
🔹Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.
🔹    Sering berasa sakit kepala.
🔹Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.
🔹 Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.
🔹Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. 

Ini menunjukkan kadar kolestro terlampau tinggi. Jadi, jika ada mempunyai tanda-tanda seperti inj. Jom cepat lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.

Kawal KOLESTEROL... baru sihat!

Jangan lupa tunjukkan VOUCHER ini juga ketika ke Booth Jus Qalbi Al-Ehsan di D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor.



Keterangan lanjut boleh layari atau hubungi :

Telefon / Whatsapp : 018-373 9021 / 017-730 0366 / 012-6460421
Fb : https://www.facebook.com/pencucikolestrol/
Ig @qalbialehsan : www.instagram.com/qalbialehsan


Blog Archive