HARGA PAKEJ CANDAT SOTONG TERENGGANU 2018

CANDAT SOTONG

HARGA PAKEJ CANDAT SOTONG TERENGGANU 2018

TO
PESERTA / PENGANJUR
REF NO.
QPCL1609/17
TEL

DATE
24//7/2017
EMAIL




ITEM
DESCRIPTIONS
QTY
UNIT PRICE (RM)



PAKEJ CANDAT SOTONG 2018
Jeti LKIM Chendering, Kuala Terengganu







1
PAKEJ BOT 6
*6 Org Peserta (max)
* Lelaki/wanita
1
850.00
2
PAKEJ BOT 8
*8 Org Peserta (max)
* Lelaki/wanita
1
1250.00
3
PAKEJ BOT 10
*10 Org Peserta (max)
* Lelaki/wanita
1
1400.00
4
PAKEJ BOT 12
*12 Org Peserta (max)
* Lelaki/wanita
1
Akan dimaklumkan
5
PAKEJ BOT 15
*15 Org Peserta (max)
* Lelaki/wanita
1
1800.00
6
PAKEJ BOT PUKAT & CANDAT
*EXTRA 3 JAM dari pakej biasa
*12 Org Peserta (max)
* Lelaki/wanita
1
2450.00



Sewa Koyan Candat 
*set lengkap /gelung/tali/mata candat/ladung

Sewa Bilik Penginapan di Jeti
*selesa utk 4 org (2 queen )
*aircond
* Deposit bilik @rm50/bilik



1



1







10.00



120.00




Deposit setiap bot/pakej

RM500.00 (tetap)
Nota :
i) HARGA PAKEJ tertakluk kepada perubahan semasa
ii) Deposit RM500 per bot bagi setiap tempahan
ii) Deposit melalui Bank / online transfer kepada :
CIMB Acc No.  (akan dimaklumkan semasa urusan tempahan)



ITINERARY : (Pakej 1 – 5)

DAY
TIME
DETAILS
1
5 pm
Berkumpul/berlepas dari Jeti Pelabuhan LKIM

8 pm
Aktiviti mencandat mula

9 pm
Makan malam


Sambung aktiviti mencandat
2
12 am
Sambung aktiviti mencandat

7 am
Dijangka tiba di jeti


TAMAT

ITINERARY : (Pakej 6)

DAY
TIME
DETAILS
1
5 pm
Berkumpul/berlepas dari Jeti Pelabuhan LKIM

8 pm
Aktiviti mencandat mula

9 pm
Makan malam


Sambung aktiviti mencandat
2
12 am
Sambung aktiviti mencandat

5 am
Aktiviti pukat tunda mula
(jadual ini bergantung kepada tekong menentukan masa aktiviti memukat)

10 am
Dijangka tiba di jeti


TAMAT


PACKAGE ;

- Jaket keselamatan, tandas disediakan
- Tong simpan ais, pil mabuk (jika perlu) disediakan
- Makan malam 1x disediakan
- Air minuman (drinking water) disediakan

Peralatan/ kelengkapan candat/pancing Dan Bilik Penginapan
TIDAK disediakan (sewa jika perlu)
*kadar sewaan dinyatakan dalam sebut harga

TEMPAHAN DIBUKA SEKARANG !!
(Info : Musim candat bermula April -September 2018)

 Sekian. Terima kasih


Info lanjut berkenaan pakej, sila berhubung :
Nazli @Nazlee Ismail
Tel/WA 017-4009726


Cuti yang panjang membosankan?


Salam semua.. selamat hari raya aidil fitri maaf zahir & batin. Rasanya kita masih lagi dalam mood beraya. Cuti yang panjang membosankan kah? Yaa.. bosanlah kalau tak tahu buat apa. Duduk terperuk dalam bilik memang lah.. Banyak benda lagi boleh buat lagi2 kalau kita yang jarang2 balik kampung ni.. kan!


Sebenarnya tak bosan punya lah melainkan kalau kerja kita tidur memanjang. Aku lebih tenang rasa bila di kampung, cuma sesekali la dengar rungutan Nina & Hanis bila akses internet kurang memberangsangkan di sini. Faham sudah dengan situasinya,  setiap tahun pun benda sama. Jadi.. inilah masa nak lupakan sekejap media sosial ini.  Walau di kampung sekalipun namun informasi dunia luar tetap boleh capai di hujung jari melalui internet tapi biasalah.. sekejap ada sekejap tak ada. 

Sebab ini juga blog tak berupdate. Dan harini ada masa sikit.. walau sibuk kerja tapi masih boleh control. Hari ini (Selasa), aku dah mula masuk kerja. Cuti agak panjang tahun ni walhal mohon cuti 6 hari sahaja dan bila dicampur cuti umum dan cutu minggu jadi banyak hari lah aku bercti. Puas rasanya tahun ni. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Seronok boleh beraya di kedua belah keluarga kat Sungai Petani belah isteri dan belah aku di Parit Buntar. Berapa jauh pun kita berada diperantauan, yang tetap dirindui adalah keluarga kita di kampung halaman. Betul tak?



Aku ni dah tak sempat nak life update blog. Blogger yang semakin suram nampak gayanya. Beginilah.. aku tak belum berhasrat nak bersara awal dari dunia blog, tapi tanda2 awal dah mula kenampakan.. Blog ini pun jarang berupdate!

Tak apa, aku cuba menghidupkan blog ini yang ku anggap sebagai diari dunia hidupku. Sedaya mungkin aku cuba walaupun.. mana tahu suatu masa nanti blog ini sudah tiada pembaca lagi. Baru betul-betul aku angkat kaki .. :(

Okay, cerita 3 hari sebelum Raya AidilFitri 2017.

Dari Banting tempat aku cari makan.. kami bertolak subuh hari Khamis 22hb Jun lagi. Keadaan trafik jalan raya baik dan lancar. Kami terus ke kampung rumah Bonda. Awal sampai terus kami berkunjung ke rumah Paklang aku (dekat2 sini) menziarah beliau yang sedang menderita sakit kaki (gaut). Masa menziarah tu, sempat bersembang dan tanya khabar. Orang tua2 (kebanyakan orang kampung) kalau sakit dia tak suka ke hospital. Paklang pula bagi alasan, katanya susah nanti nak buang air, nak solat.. dan yang paling merisaukan beliau ialah bila yang merawat tu adalah doktor dan jururawat perempuan. (Bukan mahram) Memang itu yang dirisaukan beliau. Tapi alhamdulillah, akhirnya berjaya juga dipujuk oleh anak2 beliau. Sehari sebelum Raya beliau dimasukkan ke wad, ditahan sebab keadaan kaki semakin parah (bisul membengkak dan bernanah) dan badan pesakit perlu dimasukkan air. Masa di wad kami tak sempat ziarah sebab nak balik ke SP rumah mertua.

Walau bagaimana pun sempat juga kami bersahur dan berbuka puasa di rumah bonda. Kalau makan sini, menu Bonda masak memang gempak habis. Ikan keli bakar cicah ayaq asam, memang sempoi. Keli dibakar dengan sabut kelapa.. aku dah lama tak buat kerja macam ni.



2 hari sebelum Raya AidilFitri 2017

25 & 26 Julai merupakan hari ulang tahun kelahiran Bonda dan Ayahanda. Bagus menantu bonda sorang ni... mamaD beri hadiah dan kami semua tak buat majlis sambutan. Doarang memang tak suka. Kalau nak buat untuk anak cucu dorang ok lah. Tahun ni mamaD dapat rezeki lebih. Jadi ada lah hadiah untuk Bonda dan Ayahanda. ( .. Syssh jangan heboh dalam blog : kata Mama'D)

1 hari sebelum Raya AidilFitri 2017

Pagj sehari sebelum raya, kami balik ke Sungai Petani. Kalau kat SP, keadaan memang kalut sikit tak sempat nak betehat2.. ada saja aktiviti terutamanya acara membeli belah perkakasan dapur untuk masak malam raya. Mak mertua aku memang pakar membuat ketupat daun palas. Kalau tak berlemak berminyak daun palas tu bukan ketupat palas Mak Kiah laa.. makan ketupat mak buat ni kena beringat2 jangan terpulun sakan. Usia lebih 40an kena jaga2 serba serbi bab makan. hemm mampu makan 2 ketul ketupat saja.. (percaya lah) 

Sempatkan juga last minute shopping baju raya untuk Nina & Hanis di Parkson Taman Sejati. SP. Kat sini membeli belah rasa tenang sikit, walau orang ramai namun tetap selesa berbanding Mall-Mall lain kat  SP ni. Mungkin sebab sini bukan lokasi tumpuan ramai. Apa pun.. di sini terbaik !. Kalau korang nak tau Sungai Petani makin pesat membangun.. terbaiklah. sesak selalu di mana2. pening kelapa aku !


Hari Raya orang dewasa, bagi aku tak ada yang happening sangat. Meraikan kegembiraan bersama anak2 dan sanak saudara, buatkan mereka gembira supaya kita juga dapat merasakan bahagianya. Begitu juga ayah bonda kita.. bila lihat kita adik beradik balik kampung beramai2 maka terpancarlah cahaya keriangan di wajah mereka.  Korang jangan pula kata tak nak balik kampung, tak suka balik kampung di musim2 perayaan. Sesungguhnya masih ada yang menanti kepulangan kita wahai anak2 perantauan.

Syukurlah kami tak pernah lagi tak balik beraya di kampung halaman..Teringat pada Paktam dan kawan2nya yang kini merantau mencari rezeki di bumi Australia. Sedihnya bila berjauhan dengan keluarga di Malaysia.. Kalau aku tak sanggup rasanya.. tak tahu lah.



Tempahan Buffet Ramadhan di Restoran Terpilih dengan ShopBack lebih berbaloi !


Seiring de­ngan perkembangan teknologi terkini, kita dapati orang ramai terutamanya generasi hari ini sangat selesa menggunakan perkhidmatan beli-belah dalam talian. Urusan membeli barang-barang keperluan seperti pakaian, makanan, kelengkapan rumah dan sebagainya semuanya Online. "Bila masuk kerja tak pernah on time lepas masuk kerja dia terus on line" ini memang kena sangat dengan nyayian Altimate dalam lirik lagu hitnya 'Amboi'. Orang semua fikir nak oline shopping. Online shopping memang menyeronokkan dan ianya memudahkan cara serta menjimatkan. Kini sudah banyak 'online store' bersaing untuk menjadi yang terbaik. Persaingan mereka dalam situasi sebegini boleh menguntungkan pihak pembeli yang juga pengguna. Pengguna hari ini dilihat begitu bijak dalam menilai serta membandingkan harga dan tawaran ke atas sesuatu produk bagi mendapatkan nilai yang lebih berbaloi atas setiap perbelanjaan.

Nikmati Buffet Ramadhan Di Restoran dan Hotel terpilih melalui tempahan dengan ShopBack Malaysia.
Shopback Malaysia, CashBack, Online Shopping

Apa itu ShopBack? Secara mudah difahami ialah membeli barangan atas talian dari mana-mana online store terpilih dan kemudian anda akan mendapat rebat tunai iaitu CashBack. Di ShopBack juga anda boleh mencari tawaran dan diskaun.  ShopBack membantu anda mendapatkan tawaran terbaik dan diskaun ke atas pembelian dari lebih 300 rangkaian store terpilh. Antara store yang popular ialah seperti LAZADA, TAOBAO, ZALORA, GROUPON, FOODPANDA, BOOKING.COM, HOTEL.COM dan banyak lagi.

[Free Sign up for ShopBack]

Cara untuk mendapatkan CashBack, perlulah mendaftar secara percuma di www.shopback.my terlebih dahulu. Selepas itu anda boleh beli-belah di ShopBack dan menikmati rebat setiap kali melakukan pembelian. Tonton video pengenalan shopback dan tutorial : https://youtu.be/J6OuRVAxPVg

Tempahan Buffet Ramadhan di Restoran Terpilih dengan ShopBack lebih berbaloi !



Shopback Malaysia, CashBack, Online Shopping

Di bulan Ramadhan, terdapat banyak Rangkaian Restoran dan Hotel yang menyediakan Buffet Ramadhan untuk makan-makan ketika berbuka puasa. Melalui ShopBack anda boleh mendapatkan tawaran harga yang menarik di Fave by GROUPON

Shopback Malaysia, CashBack, Online Shopping


Cara dapat CashBack !


Daftar dengan ShopBack dan melaluinya, anda cari 'Fave' dan klik butang 'Activate Cashback' atau 'Get Deal' anda sudah boleh menikmati rebat 6.0 % cashback.


Jom kita berbuka puasa di Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang! Memang terbaik juadah-juadah yang tersedia di sini. Korang pun boleh datang berbuka puasa di sini..

buffet ramadhan, shopback, cashback
Dari harga RM108 untuk seorang dewasa, kini diskaun harga ke RM79 dan melalui tempahan ShopBack juga anda akan dapat rebat cashback sebanyak 6% ke dalam akaun.

buffet ramadhan, shopback, cashback

buffet ramadhan, cashback, shopback

buffet ramadhan, cashback, shopback
 buffet ramadhan, shopback, cashback
 buffet ramadhan, cashback, shopback

buffet ramadhan, shopback, cashback

Selain dapat menikmati makanan yang super lazat, korang juga boleh dapat potongan harga dan rebat cashback ke dalam akaun shopback . Memang berbaloi membuat tempahan melalui ShopBack !

Foodpanda Delivery  dan Pappa Delivery dengan ShopBack !


Kuasa memilih di tangan anda, jika tidak suka membazir masa makan-makan di restoran atau hotel, anda lebih gemar membuat pesanan makanan bolehlah menggunakan perkhidmatan atas talian, penghantaran makanan terus ke alamat anda dari rangkaian restoran tersenarai di ShopBack. Dengan ShopBack anda lebih berjimat!

Melalui ShopBack dengan klik foodpanda anda berhak mendapat rebat 11% atau lebih Cashback. 

cashback, online shopping


Penghantaran makanan melalui pesanan online juga boleh dibuat oleh PappaDelivery melalui ShopBack anda berhak mendapatkan  rebat 5% Cashback.
cashback, online shopping
cashback, online shopping


[Pendaftaran Percuma ShopBack]





Beli-belah Raya dengan ShopBack lebih menjimatkan !



Dengan ShopBack, anda juga berpeluang menikmati diskaun harga sebagai contoh Up to 9% shopping di Zalora atau Up to 11% di Lazada atau mana-mana online store pilihan. Hanya dengan ShopBack anda akan mendapat penjimatan melalui CashBack.


 


Jangan lupakan ShopBack dan dapatkan CashBack setiap kali anda melakuan pembelian atas talian. Jadilah pengguna bijak dengan mendaftar di ShopBack. 



Selamat Hari Bapa kalau tak ucap pun tak apa


Sabtu minggu ketiga bulan Jun adalah sambutan Hari Bapa sedunia.. itu yang aku tahu dan aku tak kisah pun ia diraikan atau sebaliknya. Biasanya hari bapa ni kurang sikit meriahnya itu sebab pada aku kaum bapa ini memang cool. Tak diraikan pun tak apa. 

Aku sendiri pun tak pernah ucapkan selamat hari bapa kepada Abah kat kampung, tapi yang pasti setiap kali selepas solat, tak pernah lupa mendoakan kesejahteraan keduanya (mak & abah).

Kami tak pernah diajar itu, kami adik beradik cuma dibiasakan dengan mendoakan setiap kali selepas solat. Tak ada rasa bersalah dan tiada istilah abah atau mak akan berkecil hati. 


Sambutan meraikan hari bapa ni aku rasa baru saja. Dan kalau anak-anak beri hadiah dan berikan ucapan.. anggaplah itu sebahagian cara menunjukkan rasa kasih selain berdoa setiap kali selepas solat.