Buat apa susah payah berbuka puasa di luar sana?


Ada orang bertanya, "Buat apa berbuka puasa kat luar sana? susah payah bersesak-sesak nak ambil makanan, kena beratur panjang pulak tu, kena bayar lagi satu hal"

Aku jawab, "apa salahnya kalau dapat peluang berbuka sekali sekala. Tempat ini popular, makanan kat sini sedap-sedap dan banyak pilihan menu". Aku dan family cuma datang dan ambil makanan bawak ke meja makan dan itu saja.. tak susah mana pun. Lagi seperkara... Aku fikir pasal kesiankan pada isteri, penat dah tengok dia memasak selalu.. inilah peluang masanya aku nak dia berehat-rehat dari memasak.

Aku boleh je nak masak sendiri di rumah, tapi masakan aku tak sehebat isteri, jadi lebih baik aku ajak mamaD dan anak anak makan di tempat yang best macam ni. "Buffet Ramadhan di sini terbaik !"

Buffet Ramadhan yang sudah popular saban tahun ini pasti mendapat kunjungan ramai pelanggan. Memang tak hairan tentang makanan yang disediakan selalu menadapat pujian pelanggan yang datang.

Korang pun dah tahu kat mana kan ? selalu dah nampak Bloggers promote tempat ini. Review dan review.. tak lain tak bukan tempatnya ialah Bangi Golf Resort Restaurant (BGR), terletak di Bandar Baru Bangi. Untuk info mereka  yang belum pernah sampai sini, lazimnya BGR akan menyediakan lebih 200 menu setiap hari sepanjang bulan Ramadhan sebagai tarikan kepada pelanggan. Setiap tahun pasti ada pembaharuan yang dilakukan, kepuasan pelanggan ditamakan.

Di sini , aku nak korang yang masih belum berpeluang makan buffet ramadhan di BGR atau kepada anda yang pernah dan mahu ulangi makan-makan di BGR restoran ini sila lah sertai contest yang dimaklumkan di bawah ;

Untuk makluman pembaca, bagi pihak BGR melalui blog ini, anda adalah dijemput untuk menyertai  "Contest Meriahnya Buffet Ramadhan BGR" yang sedang berlangsung di timeline facebook (Nazlee Ismail). Ini merupakan contest yang kedua tajaan Bangi Golf Resort Restaurant tahun 2016. Terdapat 10 keping baucer  untuk dimenangi.


Ini pautan ke fb tersebut ;  http://bit.ly/29ejY5N

Anda yang bertuah dengan jawapan yang betul akan menerima 2 keping baucer Buffet Ramadhan bernilai Rm58 setiap seorang. (5 pemenang diperlukan)

Contest akan berakhir pada 30hb Jun 2016 jam 10.05 malam. Pemilihan pemenang dinilai oleh Admin facebook (Bangi Golf Resort)

Bangi Golf Resort Restaurant memang sentiasa meriah, kalau anda nak rasai kemeriahannya dan menikmati pelbagai juadah .. silakan. Jangan lepaskan peluang menyertainya. (Klik pd link fb)




CARA FASHA BAKAR LEMAK PERUTNYA DENGAN MUDAH!
http://bit.ly/1OirAoM


RAHSIA RIZAL DIBENARKAN ISTERINYA KAWIN LAGI KERANA DAH TAK TAHAN LAGI!
http://bit.ly/1UJMtWe


SENJATA TERKULAI EN WAN DAH OK KEMBALI. APA RAHSIANYA TU?
http://bit.ly/1PlEGwj


RAHSIA AZIZAH SENTIASA BERGETAH WALAU DAH MASUK 40AN
http://bit.ly/28sDK58


PENGALAMAN BARU YANG SUKAR DILUPAKAN - MARIA
http://bit.ly/1riryC5


ISTERI SAYA SERING DINGIN.. MACAM MANA NAK BUAT?
http://bit.ly/1U6Mycw


RAHSIA BRO HAMID HEBAT & TAHAN LAMA BILA BERSAMA
http://bit.ly/1OisIZA

Penawar Sakit Pinggang Dan Belakang


MamaD sering jugak mengadu sakit pinggang dan belakang sejak kebelakangan ni sebab dia kerap buat kerja berat di rumah, sebagai suri rumah dan menjadi pengasuh kepada 4  kanak-kanak memang tugas mencabar dan perlukan kesabaran yang tinggi. Kadang aku pun tak sampai hati melihat keadaan tu, suruh gak mamaD berehat dari jaga budak, dia kata bosan kalau duduk sesaja tak buat apa apa kerja. 

Dulu sesekali ada jugak mamaD mengadu sakit bahagian pinggang dan belakangnya bila dah banyak bergerak. Kami ni bila cuti hari minggu memang selalu bawak anak jalan-jalan keluar makan-makan dan kadang tu sesaja window shopping. Baru-baru ni ke Mitsui Outlet, KLIA. Tak ada pulak mamaD mengadu sakit sakit yang selalu tu. Biasa tak sampai berapa minit jalan jalan dah mengadu sakit pinggang.

MamaD dah cuba macam-macam jenis minyak sapu tapi sakit pinggang dan sakit belakang badannya tu tetap tak mau lega. Tidur tak lena sebab menahan kesakitan. Pernah mamaD sampai menangis. Hurmm serba salah pulak aku dibuatnya.

Melihat keadaannya, waktu siang semasa buat kerja dia nampak okay, tapi bila malam hari dia mula terasa sakit-sakit. Paling ketara bila bangun dari tidur. Salah posisi masa tidur lagi buat pinggan dan badanya terasa sakit sakit. Ini yang selalu diadukan. Pernah pergi buat pemeriksan doktor tapi tak ada apa yang serius cuma stress dan kepenatan saja. Suruh dia pergi mengurut dengan tukang urut wanita kat kampung sini, tapi mamaD ni jenis yang tak suka orang urut badan dia. Ini masalahnya tapi dengan suaminya ni okay pulak.. haha, nak bermanja dengan suami lah tu.. kan ! Aku cerita ni bukan nak merungut ke apa, cuma aku nak bagi tau yang aku ni boleh mengurut. Ehh.. bukanlah nak offer sapa sapa urut! Aku boleh urut bini aku saja.. haa. 

Sejak beberapa bulan lepas, kami telah diperkenalkan dengan produk yang boleh begitu cepat berkesan melegakan sakit pinggang dan belakang. Suka sangatlah mamaD dengar berita best macam tu, tak lepas peluang katanya mesti cuba sebaiknya.

*Spray bila terasa sakit  pinggang,
*Spray bila terasa sakit lutut dan sendi
Mudah sangat cara guna dan berkesan pulak tu. Bersyukur sangat. Syukur Alhamdulillah.


Penawar Sakit Pinggang Dan Belakang



Produk tersebut dikenali dengan nama Biobax. Biobax Penawar Sakit Pinggang Dan Belakang. Masa tu group blogger ExchangFeedGroup ada buat 1st Gathering EFG. Kebetulan Biobax menjadi penaja utama gathering tersebut. Maka kami dapat produk untuk dibuat Review. Alhamdulillh, ternyata cubaan tepat yang memang berkesan. Mulai dari hari tersebut, Biobax spray mesti ada dalam simpanan untuk kegunaan bila bila masa diperlukan.

Biobax

Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray with Eucalyptus Oil,  Habbatussauda and Olive Oil. Biobax Cool Theraphy membantu melegakan kesakitan dengan cepat.

Kandungan Biobax Cool Theraphy adalah :

- Eucalyptus Oil
- Habbatussauda Oil
- Olive Oil
- Za'faran
- Lemon Grass
- Halia Bara
- Kaffir Lime
- Pappermint
- Menthol Crystal

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Kegunaan Biobax Cool Theraphy

Untuk kelegaan segera, sakit-sakit biasa, sakit otot dan sendi yang biasa seperti:

- Sakit Belakang
- Ketegangan
- Terseliuh
- Lenguh-lenguh
- Selsema/resdung

Selain lenguh-lenguh, Biobax Cool Theraphy boleh melegakan selsema. Spray biobax pada tangan. Kemudian gosok kedua belah tangan dan sedut bau di tapak tangan sehingga hilang bau. 

Kelebihan Biobax Cool Theraphy

- Melegakan lenguh leher & sendi
- Segera melegakan sakit belakang dengan kesan sejuk
- Tahan sehingga 5 jam
- Melancarkan peredaran darah
- Membantu melegakan lenguh bahu & leher
- Terbukti berkesan untuk kelegaan belakang
- Sesuai untuk melegakan selsema & resdung

Biobax

Stok dah ada dalam simpanan, jadi kepada korang yang berminat nak cuba satu botol dulu atau nak berikan hadiah kepada ibu bapa yang mungkin sedang derita sakit pinggang dan belakang bolehlah WhatsApp no. 0174009726 (Nazlee) untuk urusan pembelian dan pertanyaan.





CARA FASHA BAKAR LEMAK PERUTNYA DENGAN MUDAH!
http://bit.ly/1OirAoM


RAHSIA RIZAL DIBENARKAN ISTERINYA KAWIN LAGI KERANA DAH TAK TAHAN LAGI!
http://bit.ly/1UJMtWe


SENJATA TERKULAI EN WAN DAH OK KEMBALI. APA RAHSIANYA TU?
http://bit.ly/1PlEGwj


RAHSIA AZIZAH SENTIASA BERGETAH WALAU DAH MASUK 40AN
http://bit.ly/28sDK58


PENGALAMAN BARU YANG SUKAR DILUPAKAN - MARIA
http://bit.ly/1riryC5


ISTERI SAYA SERING DINGIN.. MACAM MANA NAK BUAT?
http://bit.ly/1U6Mycw


RAHSIA BRO HAMID HEBAT & TAHAN LAMA BILA BERSAMA
http://bit.ly/1OisIZA

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA.

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz




CARA FASHA BAKAR LEMAK PERUTNYA DENGAN MUDAH!
http://bit.ly/1OirAoM


RAHSIA RIZAL DIBENARKAN ISTERINYA KAWIN LAGI KERANA DAH TAK TAHAN LAGI!
http://bit.ly/1UJMtWe


SENJATA TERKULAI EN WAN DAH OK KEMBALI. APA RAHSIANYA TU?
http://bit.ly/1PlEGwj


RAHSIA AZIZAH SENTIASA BERGETAH WALAU DAH MASUK 40AN
http://bit.ly/28sDK58


PENGALAMAN BARU YANG SUKAR DILUPAKAN - MARIA
http://bit.ly/1riryC5


ISTERI SAYA SERING DINGIN.. MACAM MANA NAK BUAT?
http://bit.ly/1U6Mycw


RAHSIA BRO HAMID HEBAT & TAHAN LAMA BILA BERSAMA
http://bit.ly/1OisIZA

Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat

Korang ada yang dah pernah buat kan?, tapi aku sendiri belum lagi hadiahkan kepada pasangan pengantin baru dengan baju tidur seksi, belum terlintas difikiran. Nak beli pun segan, nak nak pulak hadiakan kepada kawan.. hurmm. Jarang-jarang ada orang buat kejutan hadiahkan baju tidur seksi namun ada sebahagian orang memang sudah jadi kebiasaan baginya setiap kali bila ada sahabat baik mereka berkahwin, baju tidur seksi lah hadiah istimewanya. Bagus betul idea ini, lagi boleh menambah kehangatan malam pertama pasangan pengantin tersebut. Selalunya aku bagi orang kawin hadiah yang biasa-biasa aje. Insya Allah, lain kali masa kedepan nanti boleh lah sapa-sapa sahabat yang plan nak berkahwin tu sudilah jemputlah aku, mana tau korang bernasib baik dapat pulak hadiah baju tidur seksi. hahaa..

Hadiahkan pengantin baru dengan baju tidur seksi


Aku masih ingat suatu masa tu kebetulan aku berada di suatu majlis keluarga pengantin yang sedang dalam sesi membuka hadiah-hadiah perkahwinan diorang di depan sedara mara. Ini amalan biasa dalam keluarga aku, best part tu bila pengantin dapat satu hadiah yang luar biasa, hadiahnya berupa sehelai baju tidur seksi berwarna merah terang, jarang dan bertali halus... Aumm sangat tau !, gamatlah suasana kejap masa tu sebab pengantin perempuan menjerit suka.. haa tudia lah tetiba nampak keterujaan bila dapat sesuatu hadiah yang aummm gitu.. haha. Okay lepas ni, cuba kita pulak hadiahkan untuk orang kawin sesuatu yang seksi, boleh? Pilih macam ini ka..
Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat

Baju tidur seksi beli online di instagram


Kenapa baju tidur seksi boleh hangatkan lagi hubungan suami isteri?
Korang ada simpan koleksi baju tidur seksi?
Baju tidur seksi warna pilihan?
Mana korang dapat? 
Beli sendiri atau korang dapat hadiah?

Soalan-soalan di atas semua ini adalah khas untuk pembaca (wanita) kena jawab, tapi korang yang baca takyah la susah fikir nak jawab kat sini, bisik-bisik dalam hati korang dah.
Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat

Baju tidur seksi beli online di instagram



Orang kita ni sedia maklumlah kan, kalau ditanya tentang baju tidur memang dia malu, segan nak habaq terus terang yang dia memang suka baju tidur yang seksi. Isteri boleh beraksi seksi asalkan dilakukan untuk suaminya.


Hadiahkan isteri dengan baju tidur seksi


Baru-baru ni Aku hadiahkan baju tidur seksi untuk mamaD, itu pun setelah dapat tau baju tidur seksi boleh beli secara online dengan mudahnya. (Untuk mamaD punya baju tidur seksi, aku terpaksa rahsiakannya atas permintaan, ok), tapi yang ala kadar seksi warna merah ini (gambar bawah) aku tunjuk sebagai promo bahawa aku belinya melalui oder online instagram, korang nak ushar boleh pi IG @intimateshoppe. Memang banyak pilihan menarik lagi seksi.

Nak beli tapi segan
Gambar menunjukkan sebelah tangan aku sedang memegang baju tidur kain satin lembut yang baru dibeli... mudah urusan dan cepat sampai.

Biasalah aku macam korang jugak, segan nak membelek-belek dalam mall atau singgah butik semata-mata nak cari baju tidur seksi. huh jadi kerja! Buang tebiat kot.. kalau orang perempuan cari barang keperluan perempuan tu tak ada lah yang peliknya. Kan. jadi, dengan cara belian online aku boleh memilih sesuka hati.

Kepada suami-suami yang perihatin tentang hubungan intim pasangan, mungkin korang sedang khusyuk baca entri ni, apa kata aku cadangkan korang cuba hadiahkan isteri korang baju tidur seksi tanpa pengetahuan dia. Buat kejutan sesekali, cuba je takyah nak tunggu hari-hari penting kalau nak bagi hadiah macam ni. Nak tengok koleksi yang lebih Aumm.., Aku cadangkan korang ushar instagram @nak_beli_tapi_segan . Id tu dah memang tepat kena sangat dengan style orang kita.
Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat

Baju tidur seksi beli online di instagram


Baju tidur yang aku order online dah sampai, cepat sungguh servis diorang. Sampai je ke tangan, aku terus bagi kat mamaD, dia kata "Wah bestnya !!  Kalau nak yang lebih seksi ada tak?" Kemain lagi kan. mamaD suka sangat baju tidur tu sebab kainnya berkualiti dari material satin lembut. Harganya juga mampu milik, tak mahal sangat lah. Korang boleh la ushar dalam IG tu mesti ada yang berkenan di hati untuk pakai sendiri (wanita) atau untuk dibuat hadiah.

Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat. Terdapat banyak koleksi dengan design baju tidur seksi berenda, sexy & hot, babydoll, lovebite dan bermacam lagi. Untuk baju tidur lelaki pun ada jugak tak ketinggalan. Perlu atau tidak untuk lelaki berbaju tidur? haaa itu pilihan masing-masing kot, yang pasti mahu 'dikerjakan' itu ialah isteri.. faham kan !

Baju tidur koleksi sopan pun ada ;


Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat
Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat

Baju tidur seksi plus size


Pilihan Baju Tidur Seksi untuk hubungan suami isteri yang lebih hangat

Baju tidur seksi plus size pun ada tau (saiz sehingga 4XL), jadi jangan ingat korang yang bersaiz besar dipinggirkan pulak ya. Pemilik butik baju tidur seksi ini juga ada beberapa lagi rangkaian di instagram lain, korang boleh tengok-tengok jugak sini ;



Petanyaan boleh hubungi Sale team : 018 24 888 50
Facebook : www.facebook.com/intimateshoppe

Suami isteri harus bersikap terbuka dalam hal keintiman berpasangan. "Ciptakan suasana hubungan intim yang romantis dan membahagiakan". Anda yakin buat anda dapat ,insya Allah.



SELAGI ADA KELIHATAN IKLAN-IKLAN PANAS DI BAWAH.. KORANG JANGAN LUPA KLIK ! (selagi link masih ada)




CARA FASHA BAKAR LEMAK PERUTNYA DENGAN MUDAH!
http://bit.ly/1OirAoM


RAHSIA RIZAL DIBENARKAN ISTERINYA KAWIN LAGI KERANA DAH TAK TAHAN LAGI!
http://bit.ly/1UJMtWe


SENJATA TERKULAI EN WAN DAH OK KEMBALI. APA RAHSIANYA TU?
http://bit.ly/1PlEGwj


RAHSIA AZIZAH SENTIASA BERGETAH WALAU DAH MASUK 40AN
http://bit.ly/28sDK58


PENGALAMAN BARU YANG SUKAR DILUPAKAN - MARIA
http://bit.ly/1riryC5


ISTERI SAYA SERING DINGIN.. MACAM MANA NAK BUAT?
http://bit.ly/1U6Mycw


RAHSIA BRO HAMID HEBAT & TAHAN LAMA BILA BERSAMA
http://bit.ly/1OisIZA

Blog Archive