BARANG TERPAKAI SINGAPORE DIMINATI RAMAI


BARANG TERPAKAI SINGAPORE DIMINATI RAMAI


Orang ramai tentu tahu terutamanya bagi peminat barangan terpakai, yang mana negara maju rantau Asia Tenggara ;  Singapura adalah 'syurga' barang-barang terpakai yang berkualiti dan boleh dipuji ketahanannya.

Rakyat Singapura adalah orang yang sangat mementingkan perfection dan kekemasan. Kalau ada sikit rosak atau defect pun, mereka akan buang atau jual. Kebanyakan barangan milik mereka adalah yang mempunyai 'nilai jenama/brand yang mahal-mahal' . Barangan terpakai itu diborong dan dijual semula oleh pengusaha kedai-kedai bundle di negara kita.

Satu keuntungan bagi kita apabila kita kerana dapat membeli barang berjenama mereka dan masih baik kualitinya dengan harga yang murah dari harga pasaran. Namun tak semua kedai bundle di Malaysia membawa masuk barangan terpakai dari negara Singapura.

"Bagi mereka yang sedang tercari-cari barang terpakai Singapore, kami ada membekal barang seperti perabot, barangan elektrik, tilam, stroller, basikal, permainan kanak-kanak dan banyak lagi.." Barangan seperti ini menjadi rebutan penggemar barangan terpakai masa kini.

Barangan terpakai Singapore murah terbaik









Korang mungkin ada yang tak puas hati tengok gambar kat sini sikit je kan.. takpe ada lagi yang lain. Korang boleh hubungi terus nombor wasap yang tertera di bawah entri ini.. okeh.


Perkhidmatan kami :

Kedai kami terletak di Kuala Terengganu. Bagi yang jauh dari kami, *PERKHIDMATAN POS KE SELURUH TEMPAT* juga disediakan untuk pelanggan online walaupun untuk yang membeli 1 barang sahaja.

"Ramai ibu bapa yang mencari barang permainan atau stroller terpakai dari singapore ini untuk anak-anak. Semestinya kerana kualiti terbaik dan ketahananannya"

Jika anda berminat dan ingin membuka kedai sendiri di tempat anda, kami dengan senang hati ingin membantu dengan modal yang minimum. Segala urusan penyediaan barangan, pengangkutan dan khidmat nasihat akan diberikan. Kami mengalua-alukan penyertaan anda. Jangan lepaskan peluang baik ini.

Untuk pertanyaan, Anda boleh berhubung dengan kami :
*WASAP/call di talian  0167029203* (Ain Nadhirah)


Pakej Candat Sotong & Memancing 3H2M dan 4H3M di perairan Kuala Terengganu.


Pakej Candat Sotong 3H2M dan 4H3M


Ada permintaan untuk Pakej Candat Sotong 3H2M dan 4H3M di perairan Kuala Terengganu. Tuan/puan yang berminat dengan aktiviti tahunan ini boleh lihat terus kepada sebut harga di bawah ni..

Tahun 2018, pakej sebegini adalah terhad. Kami hanya menyediakan 2 buah bot (2x Bot VIP 15 peserta)

kuala terengganu

PAKEJ MENCANDAT SOTONG & MEMANCING
Chendering, Kuala Terengganu 2018


1) Pakej Candat & Pancing 36jam (2H1M) (Max 15 org peserta) @ RM5400.00/bot
2) Pakej Candat & Pancing  60jam (3H2M) (Max 15 org peserta) @ RM7500.00/bot
3) Pakej Candat & Pancing  72jam (4H3M) (Max 15 org peserta) @ RM10500.00/bot
4) Pakej Candat & Pancing  108jam (5H4M) (Max 15 org peserta) @ RM13500.00/bot








Belanja sikit gambar kereta IRIZ Nina


"Betul tak sangka di usia 20 tahun dah ada kereta sendiri.. Alhamdulillah" kata Nina.

Bukan semudah disangka. Mampu beli, guna sebaiknya dan bila tiba masa buat bayaran pinjaman bank setiap bulan.  Nampak memang simple.. tak pening kepala pun. Apa la sangat. Korang pun mampu beli kereta baharu dengan gaji sekarang.. gaji bersih 2000 sebualn dah memang cukup nak beli kereta yang selesa.

Bayaran pijaman sebulan dalam 500 lebih, ada lagi baki 1500 macam tu..  tolak lagi komitmen lain contoh macam duit sewa bilik, duit petrol, duit makan dan belanja.. masih lagj berbaki dalam 500 bersih. Memang lebih dari cukup.. Boleh beri pada mak abah dan selebihnya duit simpanan.

Kalau nak memang boleh! .. tapi kena berani. Bukan sekadar keperluan untuk memiliki kereta.. tapi lebih kepada mendisiplinkan diri dengan tanggungjawab.

Ada duit lebih-lebih pun kalau tak bijak nak urus kewangan diri, akhirnya boleh memakan diri.

Bila diri sudah punya tanggungan.. dia kena pandai-pandailah.. beringat selalu. Kerja kena rajin dan timba pengalaman sebanyak mungkin . Mana tahu nanti boleh diguna bila keadaan memaksa bertukar kerja lain. Ilmu dari pengalaman kerja tu boleh demanding gaji lebih besar.. kan.

Hari ni kereta IRIZ Nina dah cecah 1050km, dah sampai masa untuk servis berkala yang pertama.
Hemm.. siap rm180 lebih. Dan nanti bila cecah 10000km kena servis lagi dan lagi hingga seterusnya. Nina kata..  ' owhh ingatkan bayar duit bulanan dah cukup.. lain takyah fikir dah.. haa" .

Itulah.. bukan senang nak senang berkereta ni. Cukup tahun kena renew roadtax dan insuran lagi.. Itu tak masuk nak make-up kerrta lagi dan macam-macam lagi. Huuu nasib la si Nina tu tak sampai ke situ lagi.

Tapi aku nampak Nina ni cermat orangnya.. insya Allah dan mudah-mudahan dia kekal dengan sikapnya yang sentiasa nak kongsi dan berbincang dengan kami mak abah dia sebelum buat sesuatu tindakan luar kemampuan fikiran dia..

Belanja sikit gambar kereta IRIZ Nina




7 CARA MEMBUAT PANGSAPURI ANDA KELIHATAN LEBIH LUAS


7 CARA MEMBUAT PANGSAPURI ANDA KELIHATAN LEBIH LUAS


Kerja penghiasan rumah mungkin merumitkan lebih-lebih lagi apabila anda terpaksa bekerja dengan ruang yang terhad. Anda juga akan terasa sesak dan jengkel apabila terpaksu masuki bilik yang tidak memberikan ruang untuk mata dan badan berehat. Jadi, apa yang boleh anda lakukan untuk membuat rumah anda kelihatan luas? Berikut adalah tips-tips daripada pereka penghiasan dalaman di Recommend.my.

1. Gunakan warna cerah atau neutral sebagai base
Warna-warna cat yang gelap amat berkesan untuk menghasilkan suasana yang nyaman, tenang dan malap. Namun begitu, warna-warna gelap juga membuatkan ruang rumah berasa sempit dan claustrophobic. Warna-warna cerah yang natural pula akan membuatkan rumah anda berasa dingin dan luas. Dan palet yang natural selalunya adalah yang paling ideal untuk tujuan penghiasan dan penggayaan. Mula dengan menggunakan dinding dan kabinet yang berwarna cerah, kemudian lapiskan pula dengan perabut yang berwarna gelap (seperti kerusi) untuk menghasilkan ruang yang kelihatan luas.

Rumah teres 3 tingkat di Cyberjaya. Projek oleh Pocket Square

2. Panjangkan garisan lantai merentasi ruang tamu dan ruang makan.
Gunakan reka bentuk lantai atau jubin yang sama untuk kawasan yang bersambung. Ini akan membantu membuatkan ruang-ruang lain menjadi lancar. Lantas, mata anda akan melihat seperti ruang tersebut adalah satu ruang yang besar. Ataupun, reka bentuk lantai parket berjalur dalam bilik yang kecil supaya ruang bilik kelihatan panjang.

3. Gunakan keseluruhan ketinggian bilik
Jika berpeluang, reka design rumah anda dengan tingkap-tingkap yang tinggi serta pintu berkaca. Ini kerana selain membenarkan cahaya natural untuk memasuki rumah, tingkap dan pintu jenis ini akan membuatkan ruang rumah seakan-akan lebih besar dan luas. Walaupun anda mempunyai jenis tingkap yang kecil, anda boleh menggunakan langsir yang tinggi, mahupun setinggi syiling anda, untuk meninggikan lagi ketinggian bilik. Anda juga boleh menggunakan rak buku yang tinggi untuk mendapatkan hasil yang sama.

Sierra 11 Puchong Be in Design Solutions

4. Lapangkan dan susunkan
Ruang yang berselerak tidak pernah menawan, apatah lagi jika ruang tersebut amat sempit. Jika anda mahu membuat ruang yang kecil kelihatan lebih menarik, melapangkan kawasan tersebut adalah amat penting. Anda boleh menyimpan, membuang, menderma ataupun menghadiahkan barang-barang berlebihan, asalkan anda dapat melapangkan ruang anda. Fokus kepada stail dan penghiasan minimalist apabila anda mempunyai ruang yang terhad. Kerapkan mengemas rumah dan buang perabut yang tidak lagi berguna atau dikehendaki. Ataupun, reka lebih banyak built-in storage (seperti stor) untuk menyimpan barang-barang anda.

5. Pilih reka bentuk pelan terbuka, atau gunakan rak terbuka
Reka bentuk pelan terbuka yang melibatkan pelan rumah tanpa dinding untuk memisahkan dapur mini dan ruang tamu akan menghasilkan ruang bilik yang amat luas. Penggunaan perabut kecil juga akan membantu untuk membuatkan rumah anda terasa besar kerana setiap ruang rumah boleh dilihat dengan jelas. Anda juga boleh menggantikan pintu dengan kaca. Daripada menutup bilik anda, pintu berkaca atau rak terbuka akan membuatkan mata nampak ruang seakan-akan luas dan dalam

6. Jangan menghalang tingkap
Apabila anda mahu menghasilkan ruang rumah yang lebih luas dan besar daripada ukuran sebenar, pastikan anda tidak menghalang tingkap-tingkap anda. Selain membenarkan cahaya natural untuk masuk ke dalam rumah, tingkap juga memberangsang ketinggian mata. Bukakan langsir-langsir pada siang hari untuk membenarkan cahaya natural untuk masuk sebanyak yang mungkin. Anda juga boleh memilih perabut yang rendah agar ia tidak menghalang tingkap anda.

Tips-tips ini diberikan oleh pereka penghiasan dalaman local yang disenaraikan diRecommend.my. Selepas ini jika anda memerlukan pereka penghiasan dalam dan pengubahsuaian, bolehlah anda melawati Recommend.my. Mereka akan menyediakan untuk anda beberapa quotes untuk pembandingan anda, insurans free-damage, dan juga moneyback protection.