Harga Trip Memancing Pelantar Minyak 2018


TRIP BORENG (Plantar Minyak) 2018 :



Harga Trip Memancing Pelantar Minyak 2018 




Gambar bot Trip Boreng / Pelantar Minyak sekitar perairan Terngganu 2018






Some insights on investing property or buying to stay


Some insights on investing property or buying to stay


For many years, Singaporeans have been living with the perception that having an investment property is a sure-win ticket to making a neat profit. But with recent cases where we’re seeing million-dollar HDB flats and staggering losses in high-end properties, it is perhaps a sign that the tides have turned and that buying a property is not a “100-percent safe investment”. It is important to understand that there are major differences when choosing to buy an investment property versus buying one for living in. Before you start looking out for a property that fulfils both these purposes, read on to find out the different factors you need to consider: The following link would be beneficial to help you with your search with your future property as it’s one of the more reliable Singapore property website for reference in such cases.



1. HDB or Condominium

As HDB flats become more popular in recent years for their affordable rents, property buyers are starting to think of getting a HDB as an investment property rather than just for the sole purpose of residing in one. While HDB may be more affordable compared to buying a private condominium, one needs to take into consideration the Minimum Occupancy Period (MOP) which is a minimum of 5 years. Therefore, they make much more sense for those who are buying them as a home instead of a means for rental yield. For those looking for an investment property, condominiums make more sense as they typically command higher rental due to the added security and amenities available, as well as a faster rate of capital appreciation. You could refer to some reputable Singapore property website to get a better information on this subject.

2. Size of the property

Most home-buyers would consider buying a property that will suit the household unit. For instance, if a couple is planning to have kids and/or have their parents stay with them in the future, they might go for a bigger HDB or condominium unit so that they will not have to move for the next ten years. This does not apply for those who intends to use the property as investment. They are likely to go for smaller units so that it will be cheaper to rent out, and easier to sell in the near future.

3. Type of Mortgage loans

For property investors, the cost of mortgage has to be factored in as the cost of investment, which will ultimately affect the returns. This is why the cost needs to be as low as possible. Depending on the purpose of the purchase, the buyer would need to decide what are his priorities when purchasing the unit. In this case, investors may prefer to choose a loan which offers the lowest rate possible, even if the rates thereafter will register a larger increase. This is because they may think of selling the property in the near future, and are less concerned with the “thereafter” rates. In contrast, home-buyers may prefer a fixed-rate loan so that they can fix the monthly budget they need to put aside to service the loan.

4. Renovation Expenses

Home-owners are usually more particular about the type of interior design they want for their home, since their living space is seen to be an extension of their identity. They are likely to spend more compared to investors with no interest to keep the property for a long term. You’d thus need to put aside a sum of money, usually between $30,000 to $50,000 on average to renovate the place. Click here to better gauge on your renovation expenses.

5. Location

Even in a small city like Singapore, location plays a big part in determining the price of property. When buying a property for living in, you may be less concerned with living near the Central Business District (CBD). In fact, you may prefer to live further into the heartlands where you will most likely find cheaper daily necessities.

You will also most probably choose a location that’s nearer to your work place, or an area where there are plenty of good schools for your children to enroll in. For some who are closer to their parents, having the ability to live nearer to your parents may be a priority as well, so that you may be able to visit them more often, get them to help you look after your kids, and also make use of the proximity housing grant.

When it comes to buying a property for rental yield, a location nearer to town or at least, within walking distance to the MRT will be ranked higher on the priority list. This is to cater to expats who may prefer to stay near to the city, be close to shopping malls and who would pay a premium to reduce their time on commute.

6. Amenities

When looking to purchase an apartment for your own stay, you’d probably have a checklist of amenities you need. You know you can do without a private swimming pool, a BBQ pit or a tennis court. This allows you to choose a property that may be priced lower without the frills. When it comes to buying an investment property, you may be looking at a property with a specific tenant profile in mind. Perhaps you want to choose a condominium which is near an international school to target expat families with kids. Or perhaps, you want to get a small unit in a relatively new condominium with lots of sporting facilities to attract single expats. Pretty sure there are some property website that can help you to navigate around the amenities and facilities around where you’re staying.




Bercuti sambil memancing Di Rumah Rakit MS Family Boat House

Rumah Rakit MS Family Boat House Sungai Pelek Sepang Selangor.


Check-in sepatutnya pukul 2 petang, tapi kami masuk lewat sejam disebabkan kerja mengemas bilik dan mengisi air bersih ke dalam tangki rumah rakit agak lewat dari jadualnya. Rasa tak puas hati dah mula terasa. Masuk pukul 3 petang dan kami dimaklumkan oleh boatman supaya bersiap untuk check-out seawal jam 11.30 pagi esoknya. Terkejut jugak kami sebab sebetulnya check-ot pukul 12,  antara kami dah ada yang panass.. Kalau nak kira, kadar sewa rumah rakit nombor 2 adalah harga tertinggi berbanding rumah-rumah rakit lain sekitarnya. Pemilik rumah rakit MS Family Boat House secara peribadi ada memohon maaf atas kelewatan pekerja mereka (melalui whatsapp). Dan jua kami diberitahu masalah bekalan air bersih tak boleh buat dengan cepat sebab tekanan rendah dari pam motor yang digunakan. Kami faham semua tu,  tapi itu bukan masalah yang perlu ditanggung bersama oleh penyewa kan?

Kami semua excited gila! tak sabar dah nak memancing.  Ikutkan keadan pada waktu check-in itulah air sangat elok untuk memancing.. ibarat kata, kalau terlepas masa emas itu, kena tunggu lama sikit la.. apa pun kita semua percaya kepada Qada dan Qadar. Segala ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT.

Keadaan amarah kami semakin reda apabila pancing mula mengena. Ibu gelama sebesar dua tapak tangan orang dewasa dapat dinaikkan. Kemudian ikan kerapu pula dinaikkan seberat sekilogram lebih kurang dan diikuti ikan-ikan lain seperti gelama, gerut, kekek dan sembilang.

Malam menjelma..
Masalah lain pula timbul. Kali ini genarator buat hal. siang-siang lagi kami dah buat testing. Berfungsi sekejap dan terus tak dapat digunakan. Genset mati dengan tiba-tiba!. Kami cuba start berkali-kali sampai terputus tali starter. Masalah teknikal tak boleh nak buat apa dan terpaksa menunggu bantuan tiba. Hampir 2 jam lamanya kami bergelap dengan nyamuk banyak. Bayangkanlah..  hati mulai panas lagi. Ikan ikan target pun tak makan umpan pancing. Dalam gelap aktiviti memang  sangat terhad. Jiwa pemancing tetap redha walaupun ada juga yang naik agin hilang rasa kesabaran.

Aku tidak mahu kondem lebih perkhidmatan boat house ini. Cuma sekadar berkongsi pengalaman kami seketika berada di rumah rakit MS Family Boat House Sepang. Mungkin nasib kami kurang baik pada hari itu. Target membawa balik hasil seperti yang diwar-warkan dalam fbpage mereka tak capai seperti diharapkan. Namun perancangan untuk bercuti sambil memancing bersama keluarga tetap terbaik di sini. 






Datanglah cuba nasib di sini jika korang minat aktiviti macam kita orang, mungkin grup korang bertuah boleh dapat hasil lumayan dan enjoy. Tak datang cuba tak tahu macam mana suasananya. Betul tak?



Cuma saranan saya secara peribadi kepada pengusaha rumah rakit Sungai Pelek Sepang Selangor supaya mempertingkatkan lagi prestasi servis kepada pelanggan dan selesaikan masalah teknikal secepat mungkin. Sediakan pekerja stand-by/on call secukupnya. Masa itu emas bagi kaki pancing..

Doa kami semoga bisnes boat house di Sepang makin bertambah maju lagi di masa hadapan.











Kafe & Studio Kucing


Ahad lepas kami dah sampai sini ; Catsigniture Cafe And Studio di Bangi. Pukul 2 petang kami tiba dan kebetulan pulak waktu tu adalah masa berehat kucing. Kena tunggu hingga pukul 3.15 baru kami boleh masuk dalam studio kucing. Ada orang tak sabar nak bermain dengan kucing-kucing comel di sini.

Nina dan adiknya Hanis

Sebelum tu.. sementara tunggu masa, makan dulu di kafe. Ada menu best kat sini.. Set tomyam dan nasi goreng memang terbaik. Minuman pun best juga. Harga makanan boleh tahan la tapi memang puas hati dengan suasana kafenya yang menarik dan bersih. Kafe berada di tingkat bawah dan studio kucing di tingkat atas bangunan yang sama. Tak ada bulu-bulu kucing berterbangan bebas dalam kafe. jaga baik punya !

laikha

Nina dan adiknya Hanis memang suka kucing tapi masing-masing elergy dengan bulu kucing.. sesekali boleh la nak belai kucing kat sini. Laikha pun ikut sama.. ingat tak lagi si Laikha? Anak jagaan mamaD, dah besar pun dia. Mama janji nak bawa Laikha kalau pergi kafe kucing.. haa suka sangat dia!.


Masuk studio kucing kena bayaran ; RM10 untuk dewasa dan RM7 bagi kanak-kanak. Tempoh masa 45 minit setiap sesi. Berapa ramai setiap sesi? maaf aku tak ada jawapan. Bagi aku, masa 45 minit pun sudah memadai, Insya Allah korang akan rasa puas main-main dan membelai kucing-kucing gebu yang ada di sini.

Cat Signiture Cafe & Studio Bangi  
Alamat : Jalan 8/36, Seksyen 8, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel : 019-262 4444