Crab Factory outlet kini boleh online delivery service


SIAPA SINI penggemar masakan ketam yang enak dan makanan laut yang lain? Selain pergi ke restoran, Korang boleh menikmatinya dengan cara tersendiri dan selesa di rumah sendiri sambil menonton televisyen. Best kan? Tunggu je pesanan akan dihantar ke depan pintu. 
Seafood dari Crab Hut kini boleh online order dan delivery sampai ke pintu rumah.. huh best !

Info Terkini dari Crab Factory Outlet !
Crab Factory telah melancarkan Online Odering & Delivery Platform,  pada 19 May 2016.


Korang juga berpeluang memenangi Hadiah Utama Percutian 7H6M untuk 2 orang ke KOREA, 10 x Seafood Set King Crab Monthly , menarik ni !!


******************

Awal tahun ini (2016), masih terbayang lagi kesedapannya. Aku pernah datang makan seafood dengan cara yang unik iaitu makanan yang dipesan dilonggok atas meja yang hanya beralaskan kertas telap minyak ; pertama kali menikmatinya bersama famili aku. [Puas makan-makan di Crab Hut Cyberjaya]

Bulan berikutnya aku bersama rakan KBBA9, dipelawa untuk buat review makanan di lokasi yang sama . Memang terbaik, lokasinya cantik dan selesa.. seolah ada tarikan 'magnet' untuk aku  ke sana selalu. Kalau boleh ! [cari yang dekat lagi berbaloi !!].

Ini untuk orang KL Review berikutnya di outlet [Brolly] Aku juga pernah  ke sini dengan geng kbba9. 

Restoran Crab Hut Cyberjaya adalah salah satu daripada tiga outlet mereka. Yang pertama Crab Factory Petaling Jaya dan kedua ialah Brolly Kuala Lumpur.

Crab Hut Online Ordering & Delivery platform


Ramai orang dah tau adanya restoran-restoran tersebut, mungkin nak sampai sana belum ada kesempatan.. Budget dah ready tapi masa saja belum tiba. Kepada anda yang tak sempat nak makan-makan di luar, aku ada info baik untuk korang semua ; Aku dah buat online order minggu lepas untuk memastikan kelancarannya dan semuanya berjalan lancar, delivery on time dan mudah.

BOLEH MASUKKAN KOD  INI SEMASA PROSES PEMBAYARAN
KOD PROMO NAZLEEI

Dengan kod ini, Anda akan layak untuk RM100 off apabila anda memesan makanan daripada RM300. Penghantaran adalah percuma.

Crab Factory outlet boleh online order &  delivery


Rangkaian Crab Factory ada buat Online Ordering & Delivery platform, untuk memberi peluang kepada pelanggannya membuat pemesanan secara atas talian. Nampak sangat memudahkan terutamanaya penggemar makanan laut, Aku sendiri dah buat pesanan.

Order anda mengikut outlet yang ditetapkan iaitu Broly / Crab Hut / Crab Factory.

Yang pasti pesanan akan sampai ke depan pintu alamat lokasi anda. Korang boleh ikuti langkah-langkah berikut:

Langkah 1 :
Layari laman web berikut di mana lokasi anda yang berdekatan :

http://www.crabfactory.com.my/ [Crab Factory, Petaling Jaya]
http://www.crabhut.asia/ [Crab Hut, Cyberjaya]
http://www.my-brolly.com/ [Brolly, Kuala Lumpur]

Langkah 2 :

Klik pada 'ON LINE DELIVERY'

Langkah 3 :

Klik pada MENU
Klik pada ORDER NOW

Langkah 4 :

Klik pada LOG MASUK

Langkah 5 :

Klik Pelanggan Baru dan Isi maklumat berkaitan untuk pelanggan baru (pertama kali)
Tentukan Lokasi Penghantaran dan Simpan

Langkah 6 :

Tentukan Tarikh dan Masa Penghantaran

Langkah 7 :
Teruskan memilih pesanan anda ;

Klik TAMBAHAN untuk setiap pesanan anda


Semak Ringkasan Pesanan anda dan jika tiada lagi penambahan, seterusnya..

Langkah 8 :
Klik pada SEMAK KELUAR (Ringkasan Pesanan)
Anda akan dibawa kepada halaman berikut : 
Sila masukkan Kod Promo = NAZLEEI
Klik pada 'Gunakan Kod'


Langkah : 9
Pilih promosi yang anda mahu gunakan : Tanda pada kotak RM100 off RM300


Ini bermaksud, pesanan bernilai RM300 dan ke atas, anda layak mendapat potongan RM100

Langkah 10 :
Klik seterusnya untuk proses pembayaran.
*Pembayaran boleh menggunakan Kad Kredit / Debit Card / PayPal



Selepas sahaja anda selesai dan berjaya melakukan transaksi, anda akan menerima email pengesahan.

Crab Factory outlet 

boleh online order delivery

Perhatian :
Kod : NAZLEEI hanya sah untuk pengguna 50 pertama di setiap laman web. 
Anda boleh membuat pesanan dari semua 3 laman web dan mendapat tawaran yang sama pembelian untuk kali pertama berurusan.

21 Mei 2016

Selepas aku buat online order, malangnya Banting tak masuk cover area. Crab Hut cuma cover area 12 km radius sahaja keluasan buat masa sekarang. Ini pun sama juga bagi setiap outlet mereka. Kalau dah tak masuk cover area... Kena la buat delivery ke mana-mana lokasi yang cover dan korang pick-up di sana.

So, aku punya order, aku mintak delivery ke Alamanda sebab kebetulan aku ke sana. Delivery time memang cun.. 8pm tepat sampai seperti mana aku nak. 
Kualiti makanan juga sama macam makan kat restoran. Terbaik.

Puas hati dengan servis mereka. Korang pun boleh cuba servis delivery online ini, jika ada sebarang masalah terus contact ;
CRAB HUT : 03-8322 6861



Candat Sotong Dapat Tenggiri ..rezeki !!


Sotong laut.. memang aku suka buat lauk makan tak kira masa. Sotong sambal, sotong bakar, sotong goreng.. fuhh memang favorite menu aku lah. Tenggiri lak.. terbaik spesis ikan ni yang enak dimasak kari, kari ikan tenggiri memang sedap wehh.. Tengok sini Mat Gebu masak Tenggiri Ala India. Ada yang tak tau macam mana rupa ikan tenggiri?

Aku cerita ni sebab aku excited sangat nak turun laut pada 28hb ni insya Allah. Kami akan Ke Kuala Terengganu, family trip mencandat sotong.

Semalam satu trip pelanggan pakejcandatsotong dari Melaka, dorang ni sangat bernasib baik bila mendapat rezeki tak disangka.. jekpot! kata salah sorang peserta yang tak menyangka lansung boleh menaikkan seekor ikan tenggiri seberat 10kg hanya menggunakan koyan atau seret biasa bermata kail candat. Memang cukup puas hati dengan trip semalam katanya lagi. Hasil sotong candat pulak semalam dorang dapat hampir 30kg sotong. Huh.. memang rezeki dorang lah kali ni.

 Ikan Tenggiri seberat 10kg dinaikkan oleh team candat dari Melaka.

Hasil mencandat ; rezeki semalam hampir 30kg sotong

Memang seronok kalau boleh dapat  hasil yang cukup memuaskan hati..  trip kami nanti belum tau lagi macam mana.
Korang yg berminat boleh plan buat group #candatsotong , nanti boleh roger aku.. 







Samyang Ramen Megi Korea cepat sangat habis stok?


Samyang Ramen Megi Korea


Samyangramenchallange

Samyang Ramen Megi Korea, bila adanya logo Halal buatkan aku, mamaD & Hanis teringin nak merasa megi korea ni yang dikatakan super pedas! Mula dengan Nina challenged dengan kawan dia di asrama, kemudian belikan untuk adik dia yang sama jugak teringin makan bila tengok kakak post dalam instagram.. 
Samyangramenchallenge

Petang Sabtu lepas, nampak excited sangat.. Hanis buatkan 2 pack samyang share makan kami 3 orang di rumah. Sambil layan movie. sambil sok sek air hidung keluar tak sengaja.. ig link

Yang dah makan tau lah rasa macam mana? Sedap tapi pedas !! gila betul.. cili jenis apa yang dorang letak nih.. huh, sampai merah bibir dan keluar air mata.. tu baru sorang sikit makan. Aku tak tau lah dorang yang menyahut cabaran makan cepat tanpa minum air langsung.

Suatu cabaran yang unik ..boleh kata gila jugak sebab BERANI..  korang ada beran ?
Dah try belum ?

Ramai kata susah nak dapt stok .. betul ke?
"Susah nak dapat, nak beli bukan semua hipermarket ada jual.." 
Samyangramenchallange, Spicy Korean Noodle Challenge

Spicy Korean Noodle Challenge


Samyang Ramen cepat kehabisan stok. gila lah katakan memasing nak challenge masuk video dalam insta, youtube. Aku pun gila gak nak try lagi, rugi beli sikit haritu, kalau tau sedap memang beli lebih boleh buat stok niaga haha.. ramai kawan-kawan hanis tanya nak beli mana..

Korang nak yang ready stock boleh beli dengan Ekin, dia ada jual pre oder pun boleh, by carton pun boleh. Boleh deal terus dengan dia melalui whatsapp atau macam aku terus DM dia kat instagram sebab dia komen ig aku.. haha cepat dapatkan selagi stok ada..

Whatsapp no. : 016-666 7644 (eqin)

Penghantaran By POS dan COD pun boleh tapi hanya di KTM Batu Caves dan Taman Permata 4, Hulu Kelang







Mrs. PCL akhirnya terjebak ... ?


Jarang sekali aku gunakan nama lain dia dalam blog aku, Mrs PCL tu saja je..

"... saya Nordiana aka mamaD yang selalu PCL bawak kemana saja event blogger dia pi.. kadang kita ni suka meneman dan dia pun tak kisah selagi bersesuaian dgn event, pada kita duduk saja takda buat apa lebih baik ikut.. kan?
Shorcut cerita.. akhirnya terjebak jadi model kadang bayar kadang free of charge, okay senang cakap saya buat untuk dia hepi , kalaupun ada payment kira bonus lah tu untuk belanja barangan dapur.."
@nordiana.saad



Secara tak sengaja jadi model tudung & jubah, sambil menolong promosi bisnes online juniornya masa sekolah menengah dulu. Karaktor MamaD yang sebenarnya serius pemalu orangnya, tak banyak bercakap tapi bila mula bercakap banyak pulak senyumnya. Nampak sombong.. kiranya mesra bertempat dengan orang yang baru kenal, aku suruh dia macam tu supaya senang nak kontrol .. ehh tak!, memang sifat semulajadinya, bagus jugak.. kalau jadi out of control aku pulak yang makan hati nanti.. so kena adakan batasan dalam pergaulan. Begitu juga dengan diri aku. 

Gambar atas tu untuk Ana Sheida Collections, vendor busana muslimah, jubah dan tudung trend terkini. Nak tengok lain-lain koleksi pi lawat fb depa..





Blog Archive