Klik baner untuk info :


Pakej Candat Sotong Terengganu 2019

Pakej Candat Sotong Terengganu 2019 


Trip terhad untuk bulan : (April, Mei dan Jun 2019 sahaja)

PAKEJ CANDAT SOTONG (Boat 20 org max)
Lokasi bermula di Jeti LKIM Chendering Kuala Terengganu
Waktu bermula jam 5 petang dan berakhir jam 8 pagi (pakej candat 2 hari 1 malam)

Harga Pakej : RM2650.00 (max 20 pax)
(Tidak termasuk peralatan candat)

*Deposit tempahan: Rm1000.00*
Tempahan dibuka mulai sekarang!
Hubungi Nazlee : 0174009726

Pakej Candat Sotong  20pax

*Bot ini adalah bot bubu dan ianya hanya beroperasi di musim candat pada bulan April, Mei dan Jun sahaja. Bot besaiz besar dan lengkap dengan lampu spotlight.

ITINERARY : 
DAY 1
5 pm
Berkumpul/berlepas dari Jeti Pelabuhan LKIM

8 pm
Aktiviti mencandat mula

9 pm
Makan malam
Sambung aktiviti mencandat

Day 2
12 am
Sambung aktiviti mencandat

7-8 am
Dijangka tiba di jeti
TAMAT

PAKEJ TERMASUK :
~ Jaket keselamatan
~ Tandas
~ Tong simpan ais,
~ Pil mabuk (jika perlu) 
~ Makan malam 1x 
~ Air minuman (drinking water) 

.


PROJEK RUMAH KUCING : Sebut harga Rumah Kucing (Seksyen 24 Shah Alam)

Projek Rumah Kucing


Nazdesign (0174009726) bakal membina satu lagi rumah kucing di Seksyen 24 Shah Alam. Baru-baru ni saya telah berbincang dengan seorang wanita yang menyatakan hasrantnya untuk memiliki rumah kucing, design custom made out door unit, untuk kucing-kucing kesayangan beliau. 

Rumah wanita tersebut terletak di tingkat 2. Ada banyak ekor kucing jenis biasa di dalam rumahnya. Beliau hanya menempatkan kucing-kucing tersebut di dalam sangkar besi standard yang di beli dari kedai pets. Katanya, keadaan dalam rumah sekarang ni agak kurang selesa lagi dengan bau dan bulu-bulu kucing. 

Katanya lagi, sebelum suami dan jiran tetangganya bercakap-cakap.. biarlah dia bertindak dahulu. Memang sangat perihatin dengan keadaan.. namun oleh kerana minat dan bersifat penyayang terhadap kucing-kucing beliau. Beliau tak sampai hati membiarkan kucing-kucing tersebut berterusan hidup di dalam rumah tanpa melihat dunia luar. Beliau mahu letakkan rumah kucing di atas tanah menghadap belakang rumahnya. Biar kucing-kucing lebih sihat dan belajar keadaan sekitar. Katanya lagi, kucing-kucing tersebut akan  dibiasakan sebelum dibebaskan liar apabila tiba masa yang sesuai. 

Ada satu perkara yang dirisaukannya? Beliau risau juga kalau-kalau kawasan tapak tersebut tidak dibenarkan oleh pihak berkuasa tempatan untuk membina rumah kucing. 

Saya sudah pergi melawat kawasan tersebut. Lokasinya agak terlindung dari orang ramai dan juga jalan besar. Saya harap juga ianya tak menjadi masalah dibelankang hari, lagi pun binaan plan tapak rumah kucing yang dicadangkan hanya sebesar 7 x 10 x 5 kaki persegi. Tidak begitu tinggi sangat.

Ini contoh design dan sebut harga yang diberi kepada pelanggan .

Sebut harga Rumah Kucing (Seksyen 24 Shah Alam)


¤ Saiz:  7 (L) x 10 (W) x 5 (H) kaki
¤ (Bhg Bumbung)
Polycarbonate 3mm (t) hijau
¤ (Bhg rumah) 
3 bilik partition plywood 3mm(t)
3 lubang pintu tanpa daun pintu 
Lantai plywwod 3mm(t)
Dinding papan (sama spt dlm gambar)
Struktur tiang kayu 1x2 inchi
¤ (Bhg bawah)  
Berpagar jaring besi bersalut pvc hijau  1x1 inchi 
1 pintu besar berjaring sama dan pintu berselak 
¤ Pagar/jaring besi bersalut pvc hijau tahan karat
¤ keseluruhan struktur dan dinding luar dicat hijau  dan sapu varnish tahan cuaca.
¤ Delivery & install

HARGA :  Nazdesign 0174009726
TEMPOH SIAP : 30 hari (bergantung pada kesibukan semasa)

Projek rumah kucing

Projek rumah kucing



Tempahan Rumah Kucing & Haiwan kesayangan / custom made pets house


SEBUTHARGA PEMBINAAN RUMAH KUCING


Nazdesign (0174009726) sedia menerima tempahan rumah kucing dan haiwan-haiwan peliharaan lain / pets custom made order. Pelanggan dari sekitar Selangor dengan kos harga berpatutan dan bagi tempahan luar Selangor tentunya ada pertambahan harga kos penghantaran dan sebagainya. Takpe, korang jangan risau tentang kualiti Nazdesign, kami akan bina seperti mana design anda mahukan mengikut gambaran atau contoh sedia ada di google atau pun mengikut design anda sendiri. Pasal bajet boleh dibincangkan. 

Contoh: Quotatation Cats House/ sebut harga Sangkar Kucing ;

SEBUTHARGA PEMBINAAN RUMAH KUCING 
(9’ W1 x 6' W2 x 10’ L x 8’ H) 'L' SHAPE
(EN. K MELAKA)

1. Kerja-kerja awalan bagi penyediaan tapak dan pembersihan akhir sisa binaan  
2. Kerja-kerja membina lantai konkrit dan lantai mozek
3. Kerja-kerja membekal dan memasang kerangka siling dan bumbung
4. Kerja-kerja membekal dan memasang dinding, frame pintu dan frame tingkap
5. Kerja-kerja membekal dan mengecat dinding luar dan dalam binaan
6. Kerja-kerja pendawaian & memasang lampu,kipas dinding dan exhaust fan


Cats House details info :

1- BINAAN BUMBUNG
a) material : prima plank 9" x 7.5mm
b) struktur kekuda : hollow mild steel saiz 1"1/2

2- BINAAN LANTAI
a) material : uac board 12mm thick
b) struktur lantai : hollow mild steel saiz 1"1/2

3- STRUKTUR UTAMA
a) frame dinding : hollow mild steel saiz 1"1/2
b) frame beam : hollow mild steel saiz 1"1/2
c) frame support : hollow mild steel saiz 1"1/2
d) ceiling frame : hollow mild steel saiz 1"

4- BINAAN DINDING
a) material dinding : Papan  9"x 7.5mm cat berwarna putih
b) struktur : hollow mild steel saiz 1"

5- BINAAN PINTU / TINGKAP
a) frame tingkap : hollow mild steel saiz 1"
b) material glazing : clear polycarbonate sheet 6mm
c) frame pintu : hollow mild steel saiz 1"1/2

6- ELECTRICAL
a) wiring & hook including installing fans.
b) wiring including installing exhaust fans.

7- CEILINGS
a) uac board 6mm thick
* including delivery to site (Melaka)
* all to be painted white.
* including electrical wiring loop from main existing point to cats house

Bajet harga dalam Rm20k ke 23k

Kadang nampak macam tak munasabah dengan harga yang ditawarkan. Tapi itulah hakikatnya.. ada orang sanggup dan ada juga orang perlu fikir banyak kali.. fikir sama ada nak buat rumah untuk orang atau untuk haiwan kesayangan mereka?






Mandian 2 in 1 Muka & Badan terbaru dari DASHING


Dalam kehidupan dunia yang semakin mencabar  jejaka sentiasa berikhtiar  untuk memudahkan urusan agar dapat menikmat kehidupan sepenuh termasuk dalam rutin penjagaan harian. Dengan pelbagai  produk mandian di pasaran, pilihan  semakin sukar. Jangan risau! Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan terbaru untuk si jejaka dengan formulasi yang  direka khas untuk membersihkan muka dan badan sekali gus!


"Mudah.. itu sebenarnya lelaki mahukan" ~ nazlee.com

Amalan rutin kebersihan harian dapat mengekalkan kebersihan dan meningkatkan keyakinan diri. Produk mandian yang unggul dapat menghasilkan kulit yang bersih dan licin dengan membuka liang pori dan menyingkirkan toksin. Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan memberikan kebersihan menyeluruh ini serta kesegaran berpanjangan untuk muka dan badan tanpa iritasi.

Buih Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan: Pelengkap Mandian Si Jejaka




Kaum lelaki moden zaman sekarang mengambil berat tentang penjagaan diri. Membersihkan muka dan badan sebelum menghadapi hari yang mencabar dapat memberikan kesegaran serta menghalang pengeluaran minyak muka yang berlebihan. Manakala membersihkan wajah dan badan pada waktu malam pula akan menyingkirkan semua kotoran yang melekat pada kulit akibat daripada pencemaran, kelembapan dan habuk.

Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari. 

DASHING 2 in 1 Muka & Badan terdapat dalam 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi  dengan pewangi  DASHING eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.

COOL- Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin.


ACTIVE- Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif.
Haruman ini adalah gabungan nuansa FougĂ©re dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa. 

ULTIMATE KICK- Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.

HATTRICK- Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan  haruman Amber.   

Variasi Cool dand Hattrick buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan  mempunyai formula dwi-aksi dengan tiga kali ganda agen pemutihan yang lembut dan berkesan untuk membersihkan wajah serta memberikan anda tona kulit rata untuk tampil lebih cerah. Pada tubuh pula, formulasi penghidratan yang mengandungi mineral mikro membantu mempertingkatkan kadar lembapan kulit serta menguatkan sistem pertahanan kulit, agar lebih sihat dan segar.

Untuk variasi Active dan Ultimate Kick pula, kotoran dan minyak berlebihan pada wajah dapat dihapuskan agar kelihatan bersih dan tidak berkilat. Dengan ciri-ciri detox dan pembersihan yang mendalam, ia membantu kulit untuk mengatasi  sebarang habuk dan kotoran harian, serta memberikan anda pengalaman mandian yang hebat dan menyegarkan.

Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan boleh didapati pada harga RM17.90 untuk pek bersaiz 700 ml. Buih mandian ini mempunyai harga yang sangat berpatutan dan berbaloi kerana memberikan anda manfaat 2 dalam 1 pada kulit dan tubuh badan.