Klik baner untuk info :


Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina


Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina




KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina. 

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita. 


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:



Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo. 

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee




TILAM KEKABU MIX EMPUK DAN GEBU


TILAM KEKABU MIX EMPUK DAN GEBU, tilam.. tilam tilam.. tilam lama tukar baru.. hihi

TILAM KEKABU MIX


Tidur yang selesa dan berkualiti, itu yang kita mahukan. Tak rasa panas dan merimaskan caranya mudah saja. Mengalas kepala dengan bantal kekabu dan melapik badan dengan tilam kekabu semasa tidur.

Bagi anda yang mencari tilam kekabu, kami ada menjual dan membekal tilam kekabu bajet murah untuk penghantaran ke seluruh semenanjung. Sudah lama tular (viral) di pasaran. Kami tawarkan dengan harga berpatutan.

[ KENAPA ANDA PERLU ADA TILAM KEKABU VIRAL INI ]

1-SESUAI UNTUK INDIVIDU YANG TIADA BAJET BESAR 
Dengan harga yang berbaloi, anda boleh dapat tidur yang nyenyak & tidak lagi sakit belakang. Pasti puas hati!

2-SESUAI UNTUK ORANG SAKIT & IBU BERPANTANG 
Ada ramai juga yang membeli tilam kekabu dari kami untuk orang yang sakit & ibu berpantang. Sesuai dan selesa dengan tilam kekabu yang empuk dan gebu. Sangat disyorkan!

3-SESUAI UNTUK TETAMU  YANG DATANG 
Recommended untuk diletakkan dalam bilik tidur tetamu apabila ada tetamu ramai datang. Jimat & tahan penggunaannya dan juga mudah dilipat dan disimpan! 


HARGA OFFER‼️
TILAM KEKABU 4 Pilihan warna tersedia :

✅ purple
✅ blue
✅ maroon
✅ green

πŸ“ŒTebal : 7 inci
πŸ“ŒAde 2 saiz : queen ( 195cm x 225cm ) & single ( separuh dr saiz queen)
πŸ“ŒIsi dalam : kekabu + fiber

TILAM SAHAJA
πŸŒ€ single - rm 125 siap pos
πŸŒ€ queen - rm 145 siap pos

FULL SET
πŸŒ€ single (1tilam, 1bantal, 1bantal peluk)
RM145 siap pos
πŸŒ€ queen (1tilam , 2bantal, 1bantal peluk)
RM165 siap pos

● CASH ON DELIVERY AREA KUALA TERENGGANU
● POS SEMENANJUNG MALAYSIA SAHAJA

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN & PEMBELIAN, whatsapp ( Cik Ain ) 016-7029203
http://www.wasap.my/60167029203



Tshirt Candat Sotong Design 2018


Assalamualaikum & salam sejahtera

PRE-ORDER TSHIRT CANDAT SOTONG - DESIGN 2018

Tshirt Candat Sotong Design 2018


NazleeDotCom (Decomplot) dengan SJC telah bekerjasama dalam memasarkan Tshirt Candat Sotong Design 2018. Kami menyediakan tshirt roundneck cotton 100% 170~175 GSM dengan pilihan warna baju yang menarik!

1st batch PREORDER 10 hari (18-28/Feb)
Delivery dalam 1 minggu selepas 28/Feb 2018

Untuk Pertanyaan dan Order :
Call/wa Naz 0174009726
http://www.wasap.my/60174009726

Contoh gambar warna  tshirt dan senarai Harga :

SJCLS-RM30.00
SJCSL-RM25.00
SJCR-RM35.00
SJCV-RM35.00

Saiz :
XXXL tambah Rm1
XXXXL tambah Rm2
XXXXXL tambah Rm3



*harga tidak termasuk pos caj
*caj postage akan dimaklumkan
*PreOrder BAYARAN PENUH dlm RM

SJCLS01-RM30.00
SJCLS02-RM30.00
SJCLS03-RM30.00
SJCLS04-RM30.00


SJCSL03-RM25.00
SJCSL02-RM25.00
SJCSL04-RM25.00


SJCR02-RM35.00
SJCR03-RM35.00
SJCR01-RM35.00


SJCV01-RM35.00
SJCV03-RM35.00
SJCV03-RM35.00




Memancing Gelama Di Pelabuhan Klang Utara (North Port)

Memancing Gelama Di Pelabuhan Klang Utara (North Port)


Ahad lepas pergi memancing di laut.., laut tak berapa dalam airnya tapi rasa cuak jugak la bila naik bot atau sampan saiz kecik. Bila bot besar lalu lalang itu yang buatkan air berkocak, beralun, bot jadi bergoyang ikut alun ombak. Boleh jadi mabuk laut kalau tak tahan. Port Klang Utara lokasi kami dengan 5 orang semuanya termasuk seorang tekong. Target kami nak pancing ikan saiz besar sikit dari biasa.. ikan gelama jugak la tapi nak yang besar. Ada orang panggil ibu gelama. Gelama saiz kecil boleh je pancing kat tepi-tepi jeti tapi kali ini aku menyewa bot di sana.

Pukul 9 pagi kami turun di jeti Kampung Sultan Sulaiman, Port Klang. MamaD pun ikut mancing jugak kali ni.. walaupun dia tak berapa minat tapi niatnya yang sempoi tu, dia nak meneman suami katanya. Kebetulan pula ada kosong ganti tempat orang. Kesian pulak aku tengok mamaD  "baru nak cerah sikit dah gelap balik" kata mamaD nyesal ikut hahaa..


Buang air kecik/besar siap2 sebelum naik bot! aku pesan mamaD kalau boleh tahan 8 jam lebih sebab bot tak ada tandas, orang perempuan masalah sikit bab ni..  Untung jugaklah bot sewa kami ada bumbung kanvas.. boleh la berteduh sikit dari panas mentari..  kalau tak 'meghelit' lagi laa..

Umpan umpun-umpun (spesis cacing tanah air masin, untuk pancing ikan gelama dan ikan2 saiz kecik lain dan umpan udang hidup untuk ikan besar seperti jenahak & kerapu. Kami bukan target sangat ikan besar2. lagi pun lokasi ni bukan mainan 'ikan kasar' macam tu.

North Port Klang, lokasi baik untuk pemancing


North Port Klang, lokasi baik untuk pemancing tapi sejak tahun2 kebelakangan ini pendapatan kaki pancing agak tergugat sebabnya terpaksa melihat penangkap ikan guna jaring, memang kalah la bila orang pukat di lokasi sama jawapannya kaki pancing berputih mata. Balik dengan hasil tak seberapa.. tapi itu lah yang dikatakan rezeki masing2. Lautan yang teramat luas maka  carilah di mana suka dengan usaha dan selebihnya berserah dengan rezeki yang Allah beri.


Lokasi sekitar bot karam menjadi pilihan tekong.  Tempat ikan cari makan di kawasan tukun besi ini menjadi pilihan kaki pancing. Memang best layan ikan gelama dan gerut-gerut. Tak sempat nak rehat lama "tauk dan tarik tak berenti". Memang tak terasa panasnya cuaca di lautan pabila ikan asyik memakan umpan. 


Bertukar-tukar lokasi bila lokasi yang diduduki sunyi sepi dari rentapan ikan. Masa yang sesuai untuk pemancing pula makan makan. Saat ini baru lah terasa lapar dan dahaganya. Bekalan nasi lemak sambal telur mata cukup meyelerakan.. terasa nak makan lebih tapi risau pulak nanti perut meragam, mana pulak nak melepaskan hajat.  Boleh jah kalau kau !..  sendiri mau ingat lah macam mana keadaanya.

Sebahagian dari hasil. Target gelama memang dapatlah gelama.. alhamdulillah. Ikan gelama ni kalau rajin la kan, buat ikan masin memang terbaik. Dan kalau nak buat lauk goreng kicap pun best jugak ! Ikan segar memang manis isinya.



Kalau korang tanya aku, berbaloi ke tidak menyewa bot pancing? Jawapannya senang aje. ikan boleh beli  di pasar tapi pengalaman tak jual di sana. Kan? Pengalaman yang dirasai itu tiada nilanya. Bagi orang yang betul minat atau hobinya memancing boleh faham semua ni. Umpama kita melihat orang yang hobinya  memikat burung Tekukur. Kita kata dalam hati, tak bosan ke dia tu duduk ternanti dalam semak lama2.. haa korang fikir sendiri lah. Macam-macam lagi andaian kalau bukan itu minat kita..

Trip mancing akan datang tak pasti lagi bila.. aku join hobi orang 'berduit lebih' ni mesti poket kita pun berisi selalu. Bak kata pepatah melayu, 'Ukur baju di badan sediri'.. tengok pada bajet juga la kan.. apa pun yang kita buat perlu ada sokongan dari keluarga dan bukannya kongkongan ! Biakan je suami nak pergi memancing.. jadilah isteri yang selalu ingatkan suaminya soal keselamatan.. dan terpenting, isteri doakan yang baik2 untuk suami.

P/s .  Hari ni bawa isteri pi mancing esok lusa pi shopping pulak haa baru la best hidup kan gitu..