TEMPAHAN TERBUKA TRIP CANDAT SOTONG 31 OGOS 2019 15 PESERTA


TEMPAHAN TERBUKA TRIP CANDAT SOTONG 31 OGOS 2019 15 PESERTA


Tempahan trip mencandat sotong Kuala Terengganu untuk 2019 telah dibuka sejak penghujung tahun lepas lagi. Biasanya tempahan hanya dibuka kepada grup-grup yang sudah ada cukup ahlinya antaranya grup 6 orang, grup 8 @ 10 orang dan grup 20 orang. Ada juga grup besar seramai lebih 40 orang. Kebanyakan mereka adalah terdiri dari kelab dan persatuan, grup famili, grup reunion kolej/sekolah dan sebagainya.

(Senarai Harga Pakej Candat 2019)

Bagaimana pula mereka yang tak ada grup?
Selalu juga terdapat pertanyaan sebegini. Antaranya mereka terdiri dari 2 ke 3 orang yang teringin nak join aktiviti candat sotong.

Jadi untuk memenuhi permintaan mereka yang tiada grup/tidak cukup ahli, pada musim kali ini pihak kami akan mengelolakan 1 trip candat sotong pada ketetapan dan maklumat seperti berikut :

pakej candat sotong kuala terengganu


Tarikh Trip : 31 Ogos 2019
Bot kayu (kelas C) : 15 peserta (Bot seperti dalam gambar)
Lokasi mula : LKIM Chendering, K.Terengganu
Lokasi candat : Perairan Pulau Kapas
Masa : Mula 5 petang & Tamat 7 pagi (1 malam)
Bayaran per kepala : Rm150
Makan berat disediakan 1x mkn malam
Makanan ringan bawa sendiri
Tandas bot disediakan
Peralatan candat bawa sendiri/sewa Rm10 1set
Pembahagian Hasil - sotong sendirian berhad.

Tebuka kepada dewasa sahaja Lelaki/Perempuan.
Untuk makumat lanjut boleh hubungi :
Tel : 0174009726 nazlee
www.wasap.my/60174009726

NazleeDotCom Resources
Pakej Candat Sotong, Chendering KT.


pakej candat sotong kuala terengganu
pakej candat sotong kuala terengganu




Mencari Kontraktor Bina Rumah dan Renovasi di Kedah Perlis Penang


Salam untuk semua pembaca blog PCL.. Apa khabar? Selamat Tahun Baru 2019. Semoga kita sama-sama dapat memenuhi azam tahun sebelumnya dan bertekad menyambung azam yang tak kesampaian itu di tahun 2019 ini dengan lebih jaya..  jika ada lah. Aku tahu ramai yang tak dapat penuhi azam lepas.. macam aku jugaklah.. haha. Apa-apa pun aku tetap mendoakan sesuatu yang terbaik buat kita semua.

Hujung tahun lepas (2018), aku masih mencari-cari kontraktor bina rumah, di sebabkan kesuntukan masa jadi aku bawa azam tersebut ke tahun ini. Azam aku nak bina rumah atas tanah sendiri di kampung halaman kami di sebelah utara tanah air.


Kontraktor Bina Rumah & Renovasi Rumah Kedah Perlis Penang 


Perancangan aku adalah untuk menyiapkan sebuah rumah idaman kami sekeluarga dengan kadar segera yang boleh. Oleh itu, aku kini sedang giat berusaha untuk mendapatkan kontraktor yang berkebolehan serba serbi dan berpengalaman. Kriteria berikut aku tekankan dalam aspek pemilihan kontroktor :

1. Syarikat binaan yang berdaftar dengan CIDB khusus di dalam kerja-kerja binaan seperti mengubahsuai rumah, bina rumah di atas tanah sendiri, tambahan rumah dan juga lukisan pelan.

2. Syarikat tiada rekod buruk; tiada rumah atau projek yang terbengkalai atau tertangguh sepanjang perkhidmatan.

3. Syarikat sentiasa menitikberatkan kualiti di dalam setiap binaan, memastikan mutu binaan terjamin dan menepati citarasa klien.

4. Harga yang ditawarkan berpatutan.

5. Mudah berurusan dan senang dihubungi.


Terdapat ramai kontraktor binaan yang berkebolehan dalam bidang berkenaan., cuma agak sukar mendapatkan perkhidmatan mereka yang memuaskan hati kita. Menyenaraikan nama-nama syarikat memang mudah tetapi untuk mendapatkan kontraktor binaan yang 'boleh percaya' agak sukar. Namun inilah hakikatnya! Sebagai klien kita perlu mencari kontraktor yang terbaik, betul tak?

Pernah mendengar nama syarikat Dons Builder? 



Dons Builder adalah sebuah syarikat pembinaan yang sudah berpengalaman 5 tahun bergiat dalam bidang binaan rumah dan renovasi . Bina rumah atas tanah sendiri dan renovasi di Kedah, Perlis dan Penang. Mempunyai lesen perniagaan berdaftar dengan CIDB & Menyediakan perjanjian “ HITAM PUTIH “ . . Design mereka menggunakan khidmat arkitek dan 3D,  nampak seperti real mengikut citarasa pelanggan & Design mereka juga UpToDate  dan Eksklusif.

Perkhidmatan Dons Builder marangkumi  daerah terlibat antaranya :

✔Penang - Sungai Dua, Tasek Gelugor, Bagan, Penanti, Bukit Tengah, Batu Kawan, Kepala Batas, Bertam, Seberang Jaya, Bandar Perda, Juru, Simpang Ampat, Penaga, Butterworth, Permatang Pauh, Bukit Mertajam, Seberang Perai dan Nibong Tebal.

✔Kedah - Alor Setar, Jitra, Gurun, Kodiang, Kuala Nerang, Tunjang, Langgar, Pokok Sena, Kulim, Pendang, Lunas dan Sungai Petani.

✔Perlis - Arau, Simpang Ampat, Kangar, Kuala Perlis dan Chuping.


Dons Builder : Bina rumah atas tanah sendiri dan renovasi di Kedah, Perlis dan Penang.


Dons Builder


 Kelebihan Dons Builder 
✔ Berdaftar CIBD ✔ Pemantauan kerja Quality Control (QC) setiap Projek ✔ After Sales Service (24hours on call) ✔ Sistem Pengurusan yang Professional dan Berpengalaman ✔ Design dan Reka Bentuk boleh Mengikut Citarasa/Style Sendiri ✔ Khidmat Nasihat , 3D Rumah & Lukis Pelan Percuma! ✔ Urusan Pinjaman Perumahan Disediakan Kerajaan / Swasta ✔ Tak perlu Bayar Lump Sum, Bayar Secara Berperingkat! ✔ Wiring & Piping Percuma ✔ Tapak Projek Dipantau Berterusan ✔ Harga Berpatutan & Hasil Kerja Kemas ✔ Tempoh Siap Rumah Paling Singkat, 3-4 Bulan. ✔Jaminan Rumah 6 - 12bulan Dari Tarikh Terima Kunci, Sekiranya Ada Kerosakan Sepanjang Tempoh Itu, Pihak syarikat akan Baiki Secara PERCUMA! . 


Kepada anda yang berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut lagi, sila berhubung terus seperti maklumat di bawah :

Website: www.donsbuilder.com
IG: donsbuilder
Fb page: Kontraktor Bina Rumah & Renovasi Kedah Perlis Penang
FB Profile: Rizal Razak
No hp: 0175828538




Perkhidmatan Guru Home Tuition & Guru Quran di Rumah


Saya rasa seperti ibubapa lain juga, ada di kalangan kita yang tidak mendapat informasi berkenaan Home Tuition dari HCube Education. Informasi ini tidak sampai ke pengetahuan kami. Kalau lah saya dapat info, awal-awal lagi saya dah daftarkan anak saya lagipun anak saya, Hanis Umairah tahun ini (2018) akan menduduki peperiksaan SPM bulan November nanti. Kiranya di hujung-hujung waktu yang berbaki ini dia kini hanya meneruskan kelas tusyennya sahaja. Alangkah untungnya kalau dia boleh dari awal lagi mengikuti home tuition. saya tak perlu menghantar dan mengambinya setiap waktu kelas tusyen berlangsung. Tapi apakan daya masa sudah berlalu.. Apa pun saya tetap berkosgsi info ini kepada anda semua yang berminat., terutamanya ibubapa yang sangat mementingkan pembelajaran anak-anak mereka.

Calon SPM 2018 - Semoga berjaya dengan mendapat keputusan cemerlang.. Hanis Umairah.


Bagi tahun depan (2019), anda dah boleh mula mendaftar dari sekarang. Jangan lepaskan peluag kerana HCube Education insya Allah mampu memberikan yag terbaik buat anak-anak anda. Untuk keterangan lanjut anda boleh klik web rasmi mereka di sini HCube Home Tuitionhttp://www.hcubeeducation.com  klik

Home Tuition & Guru Quran di Rumah


HCube Education merupakan agensi yang menyediakan tutor dan guru quran berkualiti untuk para ibubapa yang memerlukan pengajar atau cikgu datang ke rumah. Memebantu pelajar lebih fokus sepenuhnya sepanjang sesi pembelajaran. Lebih jimat masa, mudah, selesa dan selamat.

Ibubapa dapat melihat sendiri anak mereka belajar di depan mata. Buat masa sekarang terdapat beberapa lokasi HCube Home Tuition sedang beroperasi.

Kawasan liputan seperti berikut :
- Kuala Lumpur
- Selangor
- Pulau Pinang
- Johor


Team Pengurusan HCube Home Tuition
FB: HCube Home Tuition HQ
Youtube: HCube Education
Web: www.hcubeeducation.com


PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM (BORENG) TERENGGANU 2019

PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM (BORENG) TERENGGANU 2019

(C&P dari www.decomplot.com)

Pakej memancing berhampiran pelantar minyak di perairan Terengganu kini sudah dibuka untuk tempahan !

Trip menaiki bot pancing (Max 10 Orang peserta) mengambil masa kira-kira 10 jam pelayaran dari Jeti ke lokasi berkenaan. Untuk maklumat lanjut anda boleh dapati sepertimana sebut harga yang dinyatakan :

trip boreng, trip memancing laut dalam


HARGA PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM (BORENG) TERENGGANU 2019

pakej memancing laut dalam

PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM

Perkhidmatan memancing laut dalam ini berterusan sepanjang tahun 2019, dan pilihan utama kaki pancing adalah sekitar bulan Ogos , September, Oktober dan Februari & Mac).

Sila buat tempahan awal. Hubungi nombor yang tertera pada banner/sebutharga ; (017-4009726)