Tempahan Buffet Ramadhan di Restoran Terpilih dengan ShopBack lebih berbaloi !


Seiring de­ngan perkembangan teknologi terkini, kita dapati orang ramai terutamanya generasi hari ini sangat selesa menggunakan perkhidmatan beli-belah dalam talian. Urusan membeli barang-barang keperluan seperti pakaian, makanan, kelengkapan rumah dan sebagainya semuanya Online. "Bila masuk kerja tak pernah on time lepas masuk kerja dia terus on line" ini memang kena sangat dengan nyayian Altimate dalam lirik lagu hitnya 'Amboi'. Orang semua fikir nak oline shopping. Online shopping memang menyeronokkan dan ianya memudahkan cara serta menjimatkan. Kini sudah banyak 'online store' bersaing untuk menjadi yang terbaik. Persaingan mereka dalam situasi sebegini boleh menguntungkan pihak pembeli yang juga pengguna. Pengguna hari ini dilihat begitu bijak dalam menilai serta membandingkan harga dan tawaran ke atas sesuatu produk bagi mendapatkan nilai yang lebih berbaloi atas setiap perbelanjaan.

Nikmati Buffet Ramadhan Di Restoran dan Hotel terpilih melalui tempahan dengan ShopBack Malaysia.
Shopback Malaysia, CashBack, Online Shopping

Apa itu ShopBack? Secara mudah difahami ialah membeli barangan atas talian dari mana-mana online store terpilih dan kemudian anda akan mendapat rebat tunai iaitu CashBack. Di ShopBack juga anda boleh mencari tawaran dan diskaun.  ShopBack membantu anda mendapatkan tawaran terbaik dan diskaun ke atas pembelian dari lebih 300 rangkaian store terpilh. Antara store yang popular ialah seperti LAZADA, TAOBAO, ZALORA, GROUPON, FOODPANDA, BOOKING.COM, HOTEL.COM dan banyak lagi.

[Free Sign up for ShopBack]

Cara untuk mendapatkan CashBack, perlulah mendaftar secara percuma di www.shopback.my terlebih dahulu. Selepas itu anda boleh beli-belah di ShopBack dan menikmati rebat setiap kali melakukan pembelian. Tonton video pengenalan shopback dan tutorial : https://youtu.be/J6OuRVAxPVg

Tempahan Buffet Ramadhan di Restoran Terpilih dengan ShopBack lebih berbaloi !



Shopback Malaysia, CashBack, Online Shopping

Di bulan Ramadhan, terdapat banyak Rangkaian Restoran dan Hotel yang menyediakan Buffet Ramadhan untuk makan-makan ketika berbuka puasa. Melalui ShopBack anda boleh mendapatkan tawaran harga yang menarik di Fave by GROUPON

Shopback Malaysia, CashBack, Online Shopping


Cara dapat CashBack !


Daftar dengan ShopBack dan melaluinya, anda cari 'Fave' dan klik butang 'Activate Cashback' atau 'Get Deal' anda sudah boleh menikmati rebat 6.0 % cashback.


Jom kita berbuka puasa di Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang! Memang terbaik juadah-juadah yang tersedia di sini. Korang pun boleh datang berbuka puasa di sini..

buffet ramadhan, shopback, cashback
Dari harga RM108 untuk seorang dewasa, kini diskaun harga ke RM79 dan melalui tempahan ShopBack juga anda akan dapat rebat cashback sebanyak 6% ke dalam akaun.

buffet ramadhan, shopback, cashback

buffet ramadhan, cashback, shopback

buffet ramadhan, cashback, shopback
 buffet ramadhan, shopback, cashback
 buffet ramadhan, cashback, shopback

buffet ramadhan, shopback, cashback

Selain dapat menikmati makanan yang super lazat, korang juga boleh dapat potongan harga dan rebat cashback ke dalam akaun shopback . Memang berbaloi membuat tempahan melalui ShopBack !

Foodpanda Delivery  dan Pappa Delivery dengan ShopBack !


Kuasa memilih di tangan anda, jika tidak suka membazir masa makan-makan di restoran atau hotel, anda lebih gemar membuat pesanan makanan bolehlah menggunakan perkhidmatan atas talian, penghantaran makanan terus ke alamat anda dari rangkaian restoran tersenarai di ShopBack. Dengan ShopBack anda lebih berjimat!

Melalui ShopBack dengan klik foodpanda anda berhak mendapat rebat 11% atau lebih Cashback. 

cashback, online shopping


Penghantaran makanan melalui pesanan online juga boleh dibuat oleh PappaDelivery melalui ShopBack anda berhak mendapatkan  rebat 5% Cashback.
cashback, online shopping
cashback, online shopping


[Pendaftaran Percuma ShopBack]





Beli-belah Raya dengan ShopBack lebih menjimatkan !



Dengan ShopBack, anda juga berpeluang menikmati diskaun harga sebagai contoh Up to 9% shopping di Zalora atau Up to 11% di Lazada atau mana-mana online store pilihan. Hanya dengan ShopBack anda akan mendapat penjimatan melalui CashBack.


 


Jangan lupakan ShopBack dan dapatkan CashBack setiap kali anda melakuan pembelian atas talian. Jadilah pengguna bijak dengan mendaftar di ShopBack. 



Selamat Hari Bapa kalau tak ucap pun tak apa


Sabtu minggu ketiga bulan Jun adalah sambutan Hari Bapa sedunia.. itu yang aku tahu dan aku tak kisah pun ia diraikan atau sebaliknya. Biasanya hari bapa ni kurang sikit meriahnya itu sebab pada aku kaum bapa ini memang cool. Tak diraikan pun tak apa. 

Aku sendiri pun tak pernah ucapkan selamat hari bapa kepada Abah kat kampung, tapi yang pasti setiap kali selepas solat, tak pernah lupa mendoakan kesejahteraan keduanya (mak & abah).

Kami tak pernah diajar itu, kami adik beradik cuma dibiasakan dengan mendoakan setiap kali selepas solat. Tak ada rasa bersalah dan tiada istilah abah atau mak akan berkecil hati. 


Sambutan meraikan hari bapa ni aku rasa baru saja. Dan kalau anak-anak beri hadiah dan berikan ucapan.. anggaplah itu sebahagian cara menunjukkan rasa kasih selain berdoa setiap kali selepas solat. 




Tak semena-mena aku bersenam Squat Jumping !


Aku dah mula buat 'squat jumping' macam ni, pasal apa?

Semalam lepas berbuka, terasa macam nak terkencing sangat2. Minum air memang aku tak pernah banyak. Paling kuat pun satu mug tu pun tak habis.. lepas solat aku akan sambung minum mug yang sama. Risau jugak hati ni kalau kena penyakit kencing tak lawas. Orang kata la kan, simptom kencig tak lawas macam tu.

MamaD terus info aku, pasal kecing tak lawas salah satu puncanya adalah kurang minum air masak. betul lah. Terkedu aku..  memang aku tak suka minum air masa makan sebab aku ni kaki makan. Bila minum nanti makanan  tak boleh masuk banyak.. hemm. Tapi sebenarny di kala umur 40an sekarang, aku memang dah kurang makan berlebihan. 

Penyakit yang digeruni (sakit jantung, darah tinggi dan kencing manis, kolestrol juga) sering menghampiri kita pada usia bermula 40an. Ini yang buat aku slow sikit bab makan dan minum tak sihat. Sekarang ni tengah kontrol sebaik mungkin. 

Dulu aku pernah sekali buat pemeriksaan kesihatan di klinik kerajaan. Masa tu kolestrol aku agak membimbangkan.  Doktor nasihatkan aku supaya bersenam, tak perlu makan ubat sebab masa tu belum 40. Selepas aku kontrol semua benda makan yang tak sepatutnya. Alhamdulillah. Setakat hari ni simptom macam kalau makan daging berlemak lebih rasa nak pening dah tak ada. Jantung pun okay.. xde rasa debar selalu.. berat badan mentain. Lega rasa setakat ni. 

Umur dah lepas 40 dan nak masuk 44 pun, aku masih belum pergi check lagi. Terasa berat nak ke klinik. Apakah?? Perlu tunggu sakit datang baru nak terhegeh-hegeh buat chek-up doktor. (tanya diri sendiri)

Mulai sahur subuh tadi, aku dah minum banyak air masak. Aku harap ianya berterusan. Minum banyak masa makan atau lepas makan boleh buncitkan perut. . Masalah jugak tu !!

Aku dah mulakan senaman 'squat jumping' untuk kuatkan bahagian dalaman sekitar pundi kencing (ini cara aku) dan ianya boleh bagi badan keluar peluh. Sebelum ni aku jogging dan sesekali masuk gym je.. dan satu lagi amalan yang bagus "jangan tahan kencing" tu je la..

Mudah-mudahan segalanya ok macam biasa.  Doakan saya ya. Terima kasih.

Live begins at 40,  orang kata ada banyak perkara indah berlaku dan sebaliknya juga. Tapi bagi aku, perubahan itu penting. Berubah kepada buat perkara kebaikan. Dan kalau nampak kenalan yang dah 40an masih berkelakuan sama tak berubah-ubah (masih jahil). Kita doakan sajalah yang baik-baik. Insya Allah




Layankan saja apa mahunya - HANIS Umairah


"Buka puasa nanti adik nak makan Tomyam Daging, Udang Celup Tepung. Nak makan kat Restoran Juvita.. Minum, adik nak jus honeydew ok dah !"

Makan-makan luar lagi hari ni (semalam) . MamaD memang tak nak masak katanya nak ikut je apa Hanis nak makan sempena hari ulangtahun kelahiran. 

Restoran Juvita (Jalan Kanchung) ni memang tempat makan favorit di Banting dan favorit juga bagi kami sekeluarga, tapi sudah agak lama kami tak ke sini. Selalunya mamaD memang masak dan makan kat rumah je.. Hanis punya pasal kami ke sini. Menu kat sini memang sedap dan harga boleh tahan tak mahal sangat. Nak makan seafood datang la sini. Menu terbaik dari kerang dan siput pepahat atau siput buluh menjadi pilihan ramai.

Hanis memag favorit dia menu sotong celup tepung. Kat sini aku pilih seekor sotong agak saiz besar jugak cukup untuk kami berempat.  Hanis ni seafood allergy, alahan makanan laut terutama sotong dan udang.. tapi kan yang tak boleh tu la dia nak makan sangat ! Bukan sekali makan malah selalu sangat sampai alergy sotong pun dah kalah dengan dia... ekzema masa kecik-kecik dulu sesekali datang agaknya. Ada masanya terus gatal-gatal tapi alhamdulillah setakat ni tak ada pulak.

Sesekali makan berbuka puasa di luar ok jugak kata Hanis dan Nina.. sebabnya depa dua beradik tak perlu susah payah nak mencuci pinggan mangkuk dan kemas dapur dah .. hah tu point dia ! 



Ini dia Pepahat masak cili kering, gambar yang paling dekat tu, menu kesukaan mamaD. Timbang 100gram Rm5 tau.. kalau nak makan kena ambil 200gram baru boleh dimasak.  Haa ada kuantity minima tau.

kat sini, pesan makanan pun cepat je siap tak perlu sakit hati di bulan yang mulia. Tip mudah.. datang la awal sikit dan pesan makanan awal sikit. Tips bukan hanya di restoran ni saja. lain-lain restoran pun sama..  

Abah tahu anaknya macam mana, portion banyak mana.. jadi tak payah membazir oder berlebih. Kalau oder lebih pun yang merana nak habiskan makanan.. abah ni jugak! 

Alhamdulillah.. semalam cukup kenyang sampai ke Sahur sebab mamaD rajin pula goreng cucur udang selepas solat terawikh.. dan aku kena paksa habiskan..