Mencari Kontraktor Bina Rumah dan Renovasi di Kedah Perlis Penang


Salam untuk semua pembaca blog PCL.. Apa khabar? Selamat Tahun Baru 2019. Semoga kita sama-sama dapat memenuhi azam tahun sebelumnya dan bertekad menyambung azam yang tak kesampaian itu di tahun 2019 ini dengan lebih jaya..  jika ada lah. Aku tahu ramai yang tak dapat penuhi azam lepas.. macam aku jugaklah.. haha. Apa-apa pun aku tetap mendoakan sesuatu yang terbaik buat kita semua.

Hujung tahun lepas (2018), aku masih mencari-cari kontraktor bina rumah, di sebabkan kesuntukan masa jadi aku bawa azam tersebut ke tahun ini. Azam aku nak bina rumah atas tanah sendiri di kampung halaman kami di sebelah utara tanah air.


Kontraktor Bina Rumah & Renovasi Rumah Kedah Perlis Penang 


Perancangan aku adalah untuk menyiapkan sebuah rumah idaman kami sekeluarga dengan kadar segera yang boleh. Oleh itu, aku kini sedang giat berusaha untuk mendapatkan kontraktor yang berkebolehan serba serbi dan berpengalaman. Kriteria berikut aku tekankan dalam aspek pemilihan kontroktor :

1. Syarikat binaan yang berdaftar dengan CIDB khusus di dalam kerja-kerja binaan seperti mengubahsuai rumah, bina rumah di atas tanah sendiri, tambahan rumah dan juga lukisan pelan.

2. Syarikat tiada rekod buruk; tiada rumah atau projek yang terbengkalai atau tertangguh sepanjang perkhidmatan.

3. Syarikat sentiasa menitikberatkan kualiti di dalam setiap binaan, memastikan mutu binaan terjamin dan menepati citarasa klien.

4. Harga yang ditawarkan berpatutan.

5. Mudah berurusan dan senang dihubungi.


Terdapat ramai kontraktor binaan yang berkebolehan dalam bidang berkenaan., cuma agak sukar mendapatkan perkhidmatan mereka yang memuaskan hati kita. Menyenaraikan nama-nama syarikat memang mudah tetapi untuk mendapatkan kontraktor binaan yang 'boleh percaya' agak sukar. Namun inilah hakikatnya! Sebagai klien kita perlu mencari kontraktor yang terbaik, betul tak?

Pernah mendengar nama syarikat Dons Builder? 



Dons Builder adalah sebuah syarikat pembinaan yang sudah berpengalaman 5 tahun bergiat dalam bidang binaan rumah dan renovasi . Bina rumah atas tanah sendiri dan renovasi di Kedah, Perlis dan Penang. Mempunyai lesen perniagaan berdaftar dengan CIDB & Menyediakan perjanjian “ HITAM PUTIH “ . . Design mereka menggunakan khidmat arkitek dan 3D,  nampak seperti real mengikut citarasa pelanggan & Design mereka juga UpToDate  dan Eksklusif.

Perkhidmatan Dons Builder marangkumi  daerah terlibat antaranya :

✔Penang - Sungai Dua, Tasek Gelugor, Bagan, Penanti, Bukit Tengah, Batu Kawan, Kepala Batas, Bertam, Seberang Jaya, Bandar Perda, Juru, Simpang Ampat, Penaga, Butterworth, Permatang Pauh, Bukit Mertajam, Seberang Perai dan Nibong Tebal.

✔Kedah - Alor Setar, Jitra, Gurun, Kodiang, Kuala Nerang, Tunjang, Langgar, Pokok Sena, Kulim, Pendang, Lunas dan Sungai Petani.

✔Perlis - Arau, Simpang Ampat, Kangar, Kuala Perlis dan Chuping.


Dons Builder : Bina rumah atas tanah sendiri dan renovasi di Kedah, Perlis dan Penang.


Dons Builder


 Kelebihan Dons Builder 
✔ Berdaftar CIBD ✔ Pemantauan kerja Quality Control (QC) setiap Projek ✔ After Sales Service (24hours on call) ✔ Sistem Pengurusan yang Professional dan Berpengalaman ✔ Design dan Reka Bentuk boleh Mengikut Citarasa/Style Sendiri ✔ Khidmat Nasihat , 3D Rumah & Lukis Pelan Percuma! ✔ Urusan Pinjaman Perumahan Disediakan Kerajaan / Swasta ✔ Tak perlu Bayar Lump Sum, Bayar Secara Berperingkat! ✔ Wiring & Piping Percuma ✔ Tapak Projek Dipantau Berterusan ✔ Harga Berpatutan & Hasil Kerja Kemas ✔ Tempoh Siap Rumah Paling Singkat, 3-4 Bulan. ✔Jaminan Rumah 6 - 12bulan Dari Tarikh Terima Kunci, Sekiranya Ada Kerosakan Sepanjang Tempoh Itu, Pihak syarikat akan Baiki Secara PERCUMA! . 


Kepada anda yang berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut lagi, sila berhubung terus seperti maklumat di bawah :

Website: www.donsbuilder.com
IG: donsbuilder
Fb page: Kontraktor Bina Rumah & Renovasi Kedah Perlis Penang
FB Profile: Rizal Razak
No hp: 0175828538




Perkhidmatan Guru Home Tuition & Guru Quran di Rumah


Saya rasa seperti ibubapa lain juga, ada di kalangan kita yang tidak mendapat informasi berkenaan Home Tuition dari HCube Education. Informasi ini tidak sampai ke pengetahuan kami. Kalau lah saya dapat info, awal-awal lagi saya dah daftarkan anak saya lagipun anak saya, Hanis Umairah tahun ini (2018) akan menduduki peperiksaan SPM bulan November nanti. Kiranya di hujung-hujung waktu yang berbaki ini dia kini hanya meneruskan kelas tusyennya sahaja. Alangkah untungnya kalau dia boleh dari awal lagi mengikuti home tuition. saya tak perlu menghantar dan mengambinya setiap waktu kelas tusyen berlangsung. Tapi apakan daya masa sudah berlalu.. Apa pun saya tetap berkosgsi info ini kepada anda semua yang berminat., terutamanya ibubapa yang sangat mementingkan pembelajaran anak-anak mereka.

Calon SPM 2018 - Semoga berjaya dengan mendapat keputusan cemerlang.. Hanis Umairah.


Bagi tahun depan (2019), anda dah boleh mula mendaftar dari sekarang. Jangan lepaskan peluag kerana HCube Education insya Allah mampu memberikan yag terbaik buat anak-anak anda. Untuk keterangan lanjut anda boleh klik web rasmi mereka di sini HCube Home Tuitionhttp://www.hcubeeducation.com  klik

Home Tuition & Guru Quran di Rumah


HCube Education merupakan agensi yang menyediakan tutor dan guru quran berkualiti untuk para ibubapa yang memerlukan pengajar atau cikgu datang ke rumah. Memebantu pelajar lebih fokus sepenuhnya sepanjang sesi pembelajaran. Lebih jimat masa, mudah, selesa dan selamat.

Ibubapa dapat melihat sendiri anak mereka belajar di depan mata. Buat masa sekarang terdapat beberapa lokasi HCube Home Tuition sedang beroperasi.

Kawasan liputan seperti berikut :
- Kuala Lumpur
- Selangor
- Pulau Pinang
- Johor


Team Pengurusan HCube Home Tuition
FB: HCube Home Tuition HQ
Youtube: HCube Education
Web: www.hcubeeducation.com


PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM (BORENG) TERENGGANU 2019

PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM (BORENG) TERENGGANU 2019

(C&P dari www.decomplot.com)

Pakej memancing berhampiran pelantar minyak di perairan Terengganu kini sudah dibuka untuk tempahan !

Trip menaiki bot pancing (Max 10 Orang peserta) mengambil masa kira-kira 10 jam pelayaran dari Jeti ke lokasi berkenaan. Untuk maklumat lanjut anda boleh dapati sepertimana sebut harga yang dinyatakan :

trip boreng, trip memancing laut dalam


HARGA PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM (BORENG) TERENGGANU 2019

pakej memancing laut dalam

PAKEJ MEMANCING LAUT DALAM

Perkhidmatan memancing laut dalam ini berterusan sepanjang tahun 2019, dan pilihan utama kaki pancing adalah sekitar bulan Ogos , September, Oktober dan Februari & Mac).

Sila buat tempahan awal. Hubungi nombor yang tertera pada banner/sebutharga ; (017-4009726)


Banting ke Teluk Kemang Port Dickson Ke Umang-Umang Chalet Kuala Sungai Baru Melaka.


Sempena cuti selepas Aidil Adha. Jumaat  dan Sabtu 24 & 25 Ogos 2018.

Banting ke Teluk Kemang Port Dickson Ke Umang-Umang Chalet Kuala Sungai Baru Melaka.


Dari pekan Banting ke Teluk Kemang Port Dickson,  Ke Umang-Umang Chalet di Kuala Sungai Baru Melaka hanya 1 jam lebih perjalanan kami naik kereta ikut jalan dalam. Tujuan untuk bersantai dan elak dari trafik jem di hiway sambil tengok pemandangan tepi pantai.. ya Allah panasnya cuaca! Panas giler hari tu.


Teluk Kemang PD tiba jam 2 petang. Singgah jap sini nak cari makan tengahari, makan mee udang xxl dan jus mangga. Rasa kedua menu ni bolehlah tahan dengan harganya. Syukur Aalhamdulillah, tapi aku tak berapa nak rekemen korang makan sini. Boleh cari kedai lain.. makan nasi dan ikan bakar ke.. lagi berbaloi.

Port Dickson memang panas ya Rabbi.. tapi aku perhatikan anak-anak selamber jer dibiarkan oleh ibu bapa mereka bermain panas dan mandi laut! Mesti sunburn kulit masing2.. syukur lah kalau depa tu tak demam. Sekolah nak mula dah minggu depannya.

Lepas makan, masuk keluar masuk kedai bazar sekitar..,  Nina nak cari baju mandi (nanti nak mandi kat Sunway Lagoon katanya).  Ok bila dah dapat terus je kami belah dari situ menuju ke Kuala Sungai Baru. Lebih kurang 30 minit dari sini.

Sempadan Negeri Sembilan dan Melaka direntasi oleh Sungai Linggi. Lagi 5 km nak sampai chalet, Aku berhenti di situ sebab ternampak orang jual umpun-umpun di tepi jalan. Lokasi ni memang biasanya tempat orang jual umpan pancing. Untunglah sempat beli sebungkus umpun-umpun dengan harga Rm5 (ada 3 ekor lebih kurang dalamnya siap diselimuti dengan habuk kayu). Ada sebungkus lagi baki atas meja sipenjual bisu tu.. tabik aku kat dia sebab cari rezeki halal walaupun kekurangan ada pada dia.


Umang-Umang Chalet, Ini adalah kali ke dua kami ke sini. Perancangan awalnya nak beramai-ramai di sini dengan maktok, tokcik dan lain2 saudara-mara dengan aktiviti utamanya kalau ada depa dua orang tu,.. nak mancing ikan lah. Tapi takde rezeki kami nak beramai maka berempat beranak sahajaaa lah berehat2 di sini.

Umang-Umang Chalet ada beberapa jenis bilik dan kami sewa Super Beach (bilik tepi pantai) dengan harganya Rm150 2h1m.

Cuaca cantik hari ni, panas dan berangin. Memang best duduk santai tepi pantai. Buka pintu bilik angin menderu masuk. Kalau tak nak pasang aircond pun ok.

Takde geng mancing tak seronok sangat. Umpan dah beli, so.. kena teruskan jugak la lempar pancing walaupun takdak sekoq ikan pun makan umpan. Air pasang ombak terlalu kuat masa tu. Takde rezeki.. terus takde semangat nak memancing. 


Simpan pancing dan lepak dengan mamaD dan anak-anak sambil menikmati suasana petang di pantai. Ambil gambar untuk buat kenangan.. 


Malam ingatkan nak sambung memancing, apakan daya hujan turun lebat pulak.. sejuk cuaca macam ni membuatkan mata cepat ngantuk. Duduk kami dalan bilik layankan movie dan makan meggi panas memang terrbaik. Seronok bercuti santai2 sekeluarga camni. Bajet pun tak mahal sangat. Boleh la kan. 

Tiba masa check-out jam 12 pm. Perut terasa lapar. On the way balik, tak jauh dari situ ada restoran asam pedas, antaranya Asam Pedas Claypot Mendidih, Asam Pedas Ikan Mayong dan ada lagi tak ingat nama kedai. Korang boleh singgah mana-mana memang sedap-sedap belaka. Kami order asam pedas tetel dan asam pedas ikan mayong dan lauk2 lain ada juga. Hanis dan Nina amik lauk ayam masak merah... pun sedap jugak ! Puas hati makan sampai kekenyangan 4 orang makan Rm48 sahaja.
Alhamdulillah.

Lepas makan Hanis ajak balik terus ke rumah sebab dia nak mentelaah buku pelajaran. Tahun ni dia SPM. Doakan semoga adik Hanis berjaya mendapat keputusan yang membanggakan, dipermudahkan urusan dan tak stress. Aamin.