Teringin mencandat sotong?


Assalmualaikum..

Kepada penggemar aktiviti mencandat sotong atau merka yang suka memancing laut dan ingin beralaih kepada aktiviti mencandat sotong di lautan Terengganu, anda boleh membuat tempahan pakej bot candat dengan perkhidmatan kami mulai sekarang.

Bila lihat pada gambar di bawah ni mesti anda teruja dan teringin sangat nak ikut trip mencandat kan.. tapi tak semua orang mampu sebabnya takut kerana tak biasa dengan laut.

Aku syorkan korang cuba dulu, tak cuba manakan dapat pengalaman mencandat sotong tu. Korang boleh set grup sendiri dengan keluarga, grup dengan rakan sekerja (persatuan atau kelab) dengan bilanga minimum 6 orang untuk bot bersaiz sedehana. Untuk lebih lanjut berkenaan paket candat yang kami tawarkan, korang boleh kilik di sini. Pakej Candat Sotong 2018


candat sotong

Pakej candat sotong tahun 2018 akan bermula seawal bulan April 2018. Untuk makluman, kami sudah mengendalikan pakej memcandat sotong Kuala Terngganu sejak 2015 lagi. Oleh itu, anda tak perlu risau ditipu dan sebagainya.

Jadi, kepada anda yang berminat untuk mencandat sotong jangan tunggu lama, sila buat tempahan awal. Buat perancangan awal membolehkan peserta bersedia lebih awal dari segi fizikal dan mental.

candat sotong

Memandangkan jangkaan sambutan untuk 2018 adalah berkemungkinan bertambah.. Pertambahan ini berdasarkan kepada peningkatan permintaan saban tahun sejak 2016.Alhamdulillah, setakat ini pelanggan kami terdiri dari dari kumpulan persendirian/keluarga dan juga dari persatuan/kelab reakrasi dari sektor kerajaan/swasta.

#pakejcandatsotong_0174009726


Pancing Ikan Puyu Buat Masak Cili.. perghh..


Pagi-pagi minggu memenuhi masa lapang dengan memancing ikan puyu.. haa lama dah tekak aku teringin nak makan ikan puyu pancing sendiri. Ikan puyu masak cili. Masak cabai merah tu masak style utara.. nak sedap lagi masukkan daun kari sikit.. wahh


Target dapat tak banyak, nak 2 3 ekor yang besar pun dah okay. Puyu dalam gambar ni aku mancing kat kolam bersih kepunyaan seseorang yang dikenali. Nak mancing tepi longkang tak gamak pulak nak makannya..

Alhamdulillah dapat jugak 2 ekor puyu dan sekor ikan haruan. 3 jam memancing.. cukuplah buat lepas gian dan boleh buat lauk makan tengahari. 


Selalu sangat dah kami beli beli ikan laut kat pasar, sesekali terasa nak makan ikan air tawar pulak.. pancingan sendiri.

Ikan puyu ni bagi korang yang taktau lagi.. isinya memamg sedap, manis dan rasa lemak sikit la berbanding spesis ikan darat (air tawar) lain seperti  ikan sepat dan haruan. Tapii.. ikan puyu punyai banyak tulang tajam dan halus lebih lebih lagi puyu brrsaiz kecil.. hati-hati semasa makan takut tercekik tulang.

Kaum lelaki yang kaki pancing tuu., bila dah balik memancing tu, kita kena la menyiang ikan-ikan yang dapat. Ingat ya..  jangan dera isteri anda untuk menyiang ikan-ikan tu pulak. Kalau aku.. aku memang buat macam ni.. siang dan cuci bersih siap-siap. Lepas tu ikut la nak suruh isteri masak terus atau simpan dalam peti sejuk. Ikan fresh macam dapat pagi tadi aku mitak mamaD masak seperti mana yang aku teringinkan.. nyumm nyum. 


Selera makin bertambah bila tengok mamaD dah siapkan hidangan makan tengahari kami, ikan puyu masak cili. Perghh.. terbaiklah mamaD . Terima kasih. Alhamdulillah. Jimat duit beli lauk..  :)



Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant


Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat


MamaD punya kulit muka selalu naik jerawat bila dia pakai serum. Senang cakap.. dia tak sesuai dengan mekap (make-up) yang dipakai. Kulit jenis sensitif ni sebaiknya tak payah pakai alat mekap langsung.. senang kerja. Natural beauty lagi best!

Tapi biasalah, namanya perempuan mau tak mau mesti nak jugak bermekap.. kan?

Ini adalah kali yang kedua aku pernah cadang dan belikan serum untuk mamaD. Serum yang pertama dulu kesannya tak memuaskan hati mamaD sebab  bila pakai serum, kulit jadi melekit-lekit dan jerawat cepat tumbuh. Terus dia berhenti pakai serum.

Minggu lepas aku diperkenalkan dengan Serum Royale Nu Diamant. Lelaki kalau nak pakai serum ni pun boleh tapi aku je takmau pakai ... serum untuk wanita 30an katanya, so aku bagi je la kat mamaD dengan harapan agar serum ni serasi dengan kulit wajahnya. Dulu mamaD tak ada jeragat.. tak pakai serum pun ok dah. Tapi sejak berusia lebih ni.. jeragat dan kedutan dah mula nampak (kalau mamaD baca ni mau kena tido luar aku.. haa)

Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant

Bahagia rasa bila nampak dia cantik selalu. tak sabar nak tengok hasil dari Serum plus+ Royale Diamant ni.. gabungan Apple Stem Cell dan juga Rumpai Laut adalah antara kandungannya.

MamaD (gambar atas) masa tu baru lepas pakai  serum pagi hari sebelum kami sekeluarga bercuti ke Sungai Petani Kedah. Nampak kulit muka dia berseri sikit.  Ehh sikit pulak..

Susah nak buat review produk bagi pihak pemakai ni.. aku dah suruh mamaD tapi dia takmau. Alaa.. bagitau je kat orang sana kata kesannya amat positif! Kulit makin berseri-seri..

Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat


Ini apa yang diberitahu oleh mamaD ;
Mula-mula test pada bekas jerawat lama yang  tumbuh di atas hidung. Fokus kat situ dan seluruh wajah di sapu dengan serum.. geram dengan parut lama.

Setelah 5 hari pakai Serum plus Royale Diamant, kesannya sangat hebat. Tak sangka cepat pulak nampak hasilnya yang menggembirakan hati.. tengok la mamaD berseri-serj wajahnya.

Nampak Muda Jeragat Tiada dengan Serum Plus Royale Nu Diamant


Serius memang best! kata mamaD. Selain bekas jerawat lama makin pudar, kulit muka pun makin cerah dan berseri sebab jeragat dan garis halus dah berkurangan.

Korang yang baca ni (terutama wanita 30an ke atas) jangan tunggu lama lagi, dapatkan dan cuba pakai serum yang mamaD guna sekarang ni.. insya Allah berkesan.

Serum Plus Nu Diamant bagus dan bermanfaat untuk merawat masalah kulit wanita matang antaranya ;
✔Jeragat
✔Tona tak sekata
✔Kulit kering
✔Kedutan
✔Kulit kering
✔Liang pori terbuka
✔Parut jerawat.

Antara Kelebihan Seeum Plus Diamant ;
✔serum dibuat dari apple stem cell dan rumpai laut, dua-dua​ bahan ini meransang penghasilan sel kulit baru untuk rawat sel kulit mati. Campuran dua bahan ini menyebabkan 2 kali ganda lagi berkesan.
✔Dibuat dalam bentuk serum supaya mudah meresap sampai ke kulit dalam. Lebih cepat nak rawat jeragat.
✔3in1, tak perlu toner dan moisturizer hanya dengan guna serum dan cleanser dah memadai. Mudah dan jimat!
✔Moisturizing effect, melembapkan kulit, elakkan berkedut dan garis-garis halus
✔ada sijil KKM dan halal dari JAKIM, tiada merkuri dan hydroquinone. Selamat digunakan tanpa was-was
✔Bungkusan alam bentuk pam. Tak perlu risau tertumpah. Mudah nak bawa kemana-mana.









Sebarang pertanyaan tentang produk rujuk dipautan berikut :

Website : www.royalenudiamant.com/serumplus

Facebook :
www.facebook.com/royalenudiamant.hq

Instagram :
www.instagram.com/royalenudiamant.hq


Berbau harum sepanjang waktu dengan DASHING ANYTIME EDT


Dashing memang jenama wangian pilihan PCL sejak dulu lagi. Skilas bau dah tahu dah wangian DASHING memang hebat !


Kuala Lumpur, Jun 17 – Tampil rapi dan menawan sememangnya merupakan keinginan setiap lelaki moden. Selain berpakaian kemas dan bergaya, lelaki dari semua peringkat umur mengetahui bahawa masalah bau badan boleh menjejaskan personality serta penerimaan masyarakat sekeliling. Sebab itulah ramai lelaki yang menggunakan pewangi, akan mengaplikasikannya semula berulang kali dalam sehari.

“Penampilan yang baik mestilah dipadankan dengan bau yang menarik,” kata Mr. Venkat Jangam, Pengurus Pemasaran Wipro Unza Malaysia. “Sesiapa sahaja boleh bergaya dengan fesyen terkini dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki, tetapi sebenarnya bau badan seseorang itulah yang menjadi “factor tarikan” untuk menonjol dan mengekalkan penampilan yang segak. Oleh sebab itulah semua lelaki tanpa mengira taraf hidup dan pekerjaan perlu sentiasa mempunyai bau badan yang menyenangkan sepanjang hari.”

Memahami keperluan lelaki untuk berbau harum sepanjang waktu, malah untuk semua aktiviti sepanjang hari, DASHING, jenama produk penjagaan diri lelaki yang juga merupakan peneraju pasaran dalam bidang wangian lelaki di Malaysia telah menghasilkan Anytime EDT. DASHING Anytime EDT yang terbaru ini merupakan wangian bersaiz kecil, senang digunakan serta mudah di bawa ke mana sahaja. Bentuknya direka khas untuk poket anda seperti kad kredit yang tersisip kemas, sesuai untuk lelaki yang aktif ke mana sahaja.

“Sebagai peneraju jenama penjagaan diri lelaki di Malaysia, DASHING memahami keperluan utama seorang lelaki-  iaitu wangian yang membangkitkan jiwa maskulin sebenar dari dalam, tetapi pada masa yang sama mudah di dekati.”tambah Mr. Venkat. “Kini dengan kehadiran DASHING Anytime EDT, ekspresi wangian maskulin kini tersedia sentiasa di dalam poket anda”

Rekaan pek DASHING Anytime EDT yang penuh gaya sesuai dengan trend masa kini hadir dalam empat variasi unik – Cool, Active, Hattrick and Ultimate Kick





1. Cool
Haruman maskulin ini merupakan tarikan identity dan daya penarik anda. Haruman menyegarkan ini didahului dengan gabungan menawan. Bergamot dan Galbanum dilapisi dengan wangi Amber dan Kasturi sebagai nota asas. Wangian ini direka khas untuk mencipta sisi maskulin yang “cool” secara semula jadi dari dalam dirimu.

2. Active
Khas untuk si jejaka lasak yang amat menggemari kehidupan aktif. Tampil yakin dan bergerak aktif dengan wangian maskulin ini. Didahului dengan semarak haruman Fougére yang digabungkan dengan nota Citrus, Lavender dan Amber. Aroma ini pastinya membangkitkan sisi aktif anda.

3. Ultimate Kick
Wangian dicipta untuk jaguh, menyerlahkan personaliti dan gaya sebenar jejaka dalam urusan seharian lelaki moden . Ultimate Kick berkonsep ala musim panas yang aktif, menampilkan rumusan dari percikan citrus lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran buah pelaga, vanilla dan suntikan haruman kayuan serta rempah.

4. Hattrick
Jaringan kemenangan bagi jejaka Dashing. Wangian Hattrick menyemarakkan
semangat dan mendorong individu untuk menang. Gabungan unik kesegaran epal
sitrus diadunkan bersama aroma bunga dan calitan amber.

Dijual pada harga RM7.00, DASHING Anytime EDT 18 ml boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh Malaysia.