Klik baner untuk info :


Mandian 2 in 1 Muka & Badan terbaru dari DASHING


Dalam kehidupan dunia yang semakin mencabar  jejaka sentiasa berikhtiar  untuk memudahkan urusan agar dapat menikmat kehidupan sepenuh termasuk dalam rutin penjagaan harian. Dengan pelbagai  produk mandian di pasaran, pilihan  semakin sukar. Jangan risau! Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan terbaru untuk si jejaka dengan formulasi yang  direka khas untuk membersihkan muka dan badan sekali gus!


"Mudah.. itu sebenarnya lelaki mahukan" ~ nazlee.com

Amalan rutin kebersihan harian dapat mengekalkan kebersihan dan meningkatkan keyakinan diri. Produk mandian yang unggul dapat menghasilkan kulit yang bersih dan licin dengan membuka liang pori dan menyingkirkan toksin. Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan memberikan kebersihan menyeluruh ini serta kesegaran berpanjangan untuk muka dan badan tanpa iritasi.

Buih Mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan: Pelengkap Mandian Si Jejaka




Kaum lelaki moden zaman sekarang mengambil berat tentang penjagaan diri. Membersihkan muka dan badan sebelum menghadapi hari yang mencabar dapat memberikan kesegaran serta menghalang pengeluaran minyak muka yang berlebihan. Manakala membersihkan wajah dan badan pada waktu malam pula akan menyingkirkan semua kotoran yang melekat pada kulit akibat daripada pencemaran, kelembapan dan habuk.

Oleh itu, untuk menjadikan proses pembersihan muka dan badan lebih mudah dan berkesan, DASHING melancarkan produk paling sesuai iaitu,  buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan. Pembersih wajah dan badan ini tersedia (hadir) dalam pek pam bersaiz 700-gram. Dirumus khas untuk wajah dan badan lelaki (si jejaka) agar kekal hidrat dan juga mencerahkan kulit. Selain itu, mandian khas ini padat dengan ramuan untuk menyingkirkan kotoran di kulit dan memberikan pembersihan muka yang mendalam  dari  muka hingga ke tapak kaki agar anda kelihatan bersih dan segar sepanjang hari. 

DASHING 2 in 1 Muka & Badan terdapat dalam 4 variasi; Cool, Active, Hattrick dan Ultimate Kick. Diformulasi  dengan pewangi  DASHING eau de toilette (EDT), ia memberikan kesegaran serta haruman maskulin kekal lama untuk lelaki.

COOL- Khas untuk jejaka kontemporari yang berpesonaliti relak, gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan serta menghadapi kehidupan dengan tenang. Haruman penuh maskulin ini melambangkan identiti dan daya tarikan maskulin lelaki. Haruman maskulin ini dilengkapi dengan gabungan wangian Bergamot dan Galbanum dengan campuran Powdery Amber dan Musk sebagai nota asas. Haruman ini direka untuk menyerlahkan personaliti lelaki yang cool dan maskulin.


ACTIVE- Pelengkap si jejaka yang bergaya lasak  dan  menikmati kehidupan aktif.
Haruman ini adalah gabungan nuansa FougĂ©re dengan Citrus, Lavender, Muguet Heart dan Amber. Wangian ini dicipta untuk memastikan setiap lelaki tampil yakin dan berdaya aktif dengan aroma maskulin yang luar biasa. 

ULTIMATE KICK- Wangian sebenar seorang juara. Ultimate Kick menyerlahkan ciri-ciri lelaki sofistikated dalam setiap aspek kehidupan modennya. Ultimate Kick mempunyai haruman yang menggabungkan ramuan Lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran Cardamom serta disulami nota asas aroma Vanilla dan Musk.

HATTRICK- Simbol kemenangan unggul buat setiap lelaki DASHING, aroma misteri Hattrick membara  semangat dan keghairahan untuk mencapai  impian. Hattrick merupakan gabungan unik kesegaran Epal dan Citrus, berserta  dengan  haruman Amber.   

Variasi Cool dand Hattrick buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan  mempunyai formula dwi-aksi dengan tiga kali ganda agen pemutihan yang lembut dan berkesan untuk membersihkan wajah serta memberikan anda tona kulit rata untuk tampil lebih cerah. Pada tubuh pula, formulasi penghidratan yang mengandungi mineral mikro membantu mempertingkatkan kadar lembapan kulit serta menguatkan sistem pertahanan kulit, agar lebih sihat dan segar.

Untuk variasi Active dan Ultimate Kick pula, kotoran dan minyak berlebihan pada wajah dapat dihapuskan agar kelihatan bersih dan tidak berkilat. Dengan ciri-ciri detox dan pembersihan yang mendalam, ia membantu kulit untuk mengatasi  sebarang habuk dan kotoran harian, serta memberikan anda pengalaman mandian yang hebat dan menyegarkan.

Buih mandian DASHING 2 in 1 Muka & Badan boleh didapati pada harga RM17.90 untuk pek bersaiz 700 ml. Buih mandian ini mempunyai harga yang sangat berpatutan dan berbaloi kerana memberikan anda manfaat 2 dalam 1 pada kulit dan tubuh badan. 


Tawaran Mega Bonanza Jimat Family Day di Agrofarmstay Melaka


MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!



Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka. Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan.

Dengan adanya Mega Bonanza pelanggan boleh jimat sekurang-kurangnya RM1,000. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehinggan RM3,900. Banyak tu. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan?

Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.

Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye, Boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.


Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi.

Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini. Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , Cuma perlu bawa joran sendiri.

Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti.

Harga yang di tawarkan.

Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).
Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.
Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja.
Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax.

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:

Web : https://agrofarmstay.my
Facebook Page : www.facebook.com/agrofarmstay


Whatsapp / SMS / Call:
012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647
Office: 06 – 232 2761



Jom Bercuti Di Pulau Pangkor

Jom Bercuti Di Pulau Pangkor

Dah lama rasanya aku tak bercuti di negeri kelahiran iaitu negeri Perak Darul Ridzuan. Selalunya orang hanya akan nampak keindahan luar dari keindahan dalam. Hanya nampak cantik yang jauh daripada dekat. Kebanyakan orang akan pergi melancong ke luar negara contohnya, tetapi dalam negara sendiri pun masih banyak tempat belum dilawati.

Di negeri Perak sendiri terdapat banyak tempat menarik untuk dilawati contohnya Pulau Pangkor. Macam aku ni lah, Pulau Pangkor hanya sekali baru jejak kaki di sini.. owh sedihnya, kadang-kadang malu sendiri bila orang bertanya tentang Pangkor.. haa apa nak jawab?

Pangkor laut Resort


Pulau Pangkor
Pulau Pangkor

Lihat gambar gambar di atas ni..  indah oh indahnya alahai. Aku sebenarnya belum sampai lagi di sana. Di mana? Pulau Pangkor Laut iaitu sebuah kepulauan kecil berhampiran.

Alhamdulillah hujung tahun 2017, aku berpeluang untuk bercuti ke Pulau Pangkor dan lokasi penginapan yang menjadi pilihan masa itu ialah Coral Bay Resort. Jika ada peluang bercuti lagi..  aku wajib memilih menginap di Pangkor Laut Resort. Resort ini sememangnya menawarkan penginapan di tepi laut yang dikelilingi oleh taman-taman tropika. Sangat teruja.. tak sabar rasanya nak menginap di sini.

Pulau Pangkor

Pemandangan  pantai dan di sekitar Pangkor Laut Resort memang mendamaikan jiwa dengan hembusan bayu sepoi-sepoi bahasa. Indah sungguh anugerah Tuhan. Betul kata orang kalau tak datang melawat  Pulau Pangkor ini manakan dapat menikmati keindahaan yang menakjubkan malahan pulau ini lebih baik dari pantai-pantai di negara luar sana. Save on Pangkor resort booking online

Okey aku mahu berkongsi sedikit pengalaman aku ke Pulau Pangkor. Korang yang sudah ke sini mesti dah biasa dengan van merah jambu kan? Van teksi yang cukup sinonim dengan Pulau Pangkor. Sekiranya korang datang ke sini bercuti bersama keluarga pastinya van merah jambu menjadi pilihan dari Jeti Pulau Pangkor ke hotel penginapan. Memang mudah dan tak perlu risau sebab van merah jambu bilangannya banyak dan sentiasa menunggu ketibaan pelancong.

Pulau Pangkor

Turun dari jeti aku terus dapatkan van merah jambu dan langsung ke hotel. Tak jauh mana pun lokasinya tapi kalau mampu berjalan kaki boleh juga.. alamtnya lambatlah sampai ke hotel. Check-in cepat-cepat boleh merehatkan badan sebelum meneruskan aktiviti seterusnya.

Pusing-pusing pulau lebih menyeronokkan kalau meronda dengan motosikal. Banyak tempat boleh dijelajahi di pulau ini dengan menyewa motosikal. Kalau terdaya mengayuh.. boleh juga berbasikal. Terpulanglah kepada masing-masing bagaimana untuk menikmati keindahan pemandangan Pulau Pangkor. Kemudahan menyewa basikal dan motosikal ada di mana-mana, Cuma kena pandai cari dan dapatkan tawaran sewa harga berbaloi.

Pulau Pangkor

Aktiviti reakrasi pantai dan laut terbaik di sini ialah snorkeling, banana boat dan jet ski. Jika mahu mencuba jet ski, korang boleh sewa dan menunggangnya sepuas hati.

Pulau Pangkor

Terletak di hadapan pantai Coral Bay ialah Coral Island Pulau kecil yang menjadi lokasi snorkeling. Antara lokasi snorkeling pilihan pelancong. Jom snorklling.. jom ke Pangkor!

Untuk anda yang masih tercari-cari lokasi menarik di Pulau Pangkor, di sini aku cadangkan beberapa lokasi wajib singgah antaranya ialah ;

1. Teluk Segadas
Teluk Segadas ini terletak di selatan Pulau Pangkor. Kalau korang sukakan kedamaian dan jauh dari suasana bising eloklah ke sini. Untuk ke teluk ini, dari jeti Pulau Pangkor korang boleh menaiki van merah jambu sehingga sampai ke Kampung Gedung dan selepas itu berjalan kaki ke teluk dalam masa lebih kurang 20 minit. Cantik pemandangannya.

2. Pulau Pangkor Laut
Pulau Pangkor Laut ni letaknya di pulau berasingan dari Pulau Pangkor. Kiranya ia adalah sebuah pulau kecil. Untuk ke sini korang boleh ambil pakej percutian yang termasuk boat transfer Marina Jetty-Pangkor Laut Resort-Marina. Terdapat hotel penginapan yang selesa dan sekitar pemandangan yang memukau mata. Aku dah kongsikan beberapa gambar di permulaan tadi.

3. Pulau Giam
Pulau Giam ini lokasinya berhadapan dengan Teluk Nipah. Dari pantai Teluk Nipah korang akan Nampak Pulau Giam berada bersebelahan Pulau Mentagor. Untuk ke sini, korang boleh berkayak atau menaiki bot. Airnya jernih dan aktiviti popular di sini ialah snorkeling.

4. Pantai Teluk Nipah
Untuk mendapatkan pakej aktiviti air di sinilah tempatnya, korang boleh pilih pakej mana yang bagus dan menarik. Pakej snorkeling, kayak dan sebagainya. Biasanya musim cuti sekolah dan cuti umum, lokasi ini menjadi pilihan pengunjung di Pulau Pangkor.

5. Pantai Pasir Bogak
Untuk melihat aktiviti nelayan tempatan dan mendapatkan kedai-kedai cenderahati atau restoran-restoran makanan laut di sinilah tempatnya. Lain-lain tempat ada juga tetapi di sini lebih meriah. Korang juga boleh mandi-manda di pantai ini.

6. Kilang Sate Ikan Hai Seng Hin
Jika ingin membawa pulang hasil laut Pangkor, di sini lah antara tempatnya. Banyak produk laut dihasilkan di kilang Hai Seng Hin contohnya sate ikan. Antara lain produk ialah sate sotong, ikan kering, ikan bilis, keropok dan lain-lain. Produk yang paling ‘meletop’ di Pulau Pangkor ni sebenarnya ialah ikan bilis mata biru Pangkor, kualitinya terbaik dan tiada di tempat lain.



Owh mak mertuaku !


Aku masih lagi di tempat kerja..  selalunya time nak balik jam 5 petang, rileks chill dulu sambil baca email. Kat luar cuaca sejuk dan gelap sebab hujan dah turun.. masani la kan teringat keluarga di kampung halaman. Ingat mak aku, khabarnya depa semua sihat. Ingat mak mertua di SP khabarnya tak berapa sihat. Aku dapat tau info sebab depa anak beranak kerap berwasapan.

Emak aku sendiri sempoi je ..dari dulu lagi tak banyak cakap . Tak pandai guna gajet berwasapan dan sebagainya. Cool orangnya dan mak aku lebih sihat berbanding mertua aku sebenarnya. 

"Bila nak amik mak pi KL? Mak tak larat dah naik bas.. mak tak sihat!" 

Tunggu mak sihat nanti datang lah.. (ahh isteri aku terlepas cakap pulak kat mak dia macam tu. Ampunkan lah ya Allah.. mama'D kata dia tak sengaja dan tak berniat nak singgung hati mak)

"Nanti mak dah (KO) baru nak mai amik ke??"

Allah. .. Allah..  mak mertua aku dah terasa hati . 
Serba salah dibuatnya masa mama'D cerita pada aku .. serba tak kena jadinya bila dah buat salah kan. Lagi lagi dengan mak kita kan..

Kami masih belum tau lagi macam mana, apa pun memang kami berniat nak ambil mak datang sini dalam masa terdekat. Dulu masa mak kuat lagi boleh la mak datang bila bila masa dia suka. Sekarang ni hanya meraih masa anak-anak.. sedihnya alahai.

Cadangnya hari Sabtu ni, petang selepas aku habis kerja terus balik kampung mama'D di Sungai Petani. Mudah-mudahan lah segalanya dipermudahkan. Mendoakan kedua dua mak kami tu sihat -sihat sejahtera.

Emak boleh bahagiakan anak sejak kecil hingga sekarang. Kini tiba giliran anak pula layankan kehendak ibu bapa. Semoga Allah melindungi  kami dari golongan mereka yang derhaka kepada ibu dan bapanya. Aamin.

Owh mak mertuaku .. insha Allah dalam masa terdekat ni  kami pi amik mak.. jangan stress ya mak .. 
Rokiah Binti Hashim, Sungai Petani Kedah.