Wednesday, March 24, 2010 Nazlee Ismail 5 Comments

(nie baru betoi2 road block..credit to google)







“You must slow down..this is road block”…hahaha aku masih ingat lagi ayat tuh..abang singh yang tahan keta aku masa melalui jalan selepas tol Sp Selatan…dah 10 tahun masa berlalu agaknya..
Tapi secara kebetulan pulak ayat tuh datang balik…keluar dari mulut mamaDiana pulak..mungkin dia teringat peristiwa dulu sebaik saja nampak road block kat depan tuh..
23 Mac roadtax dah mumphost, dah renew tapi tak sempat nak lekat lagi..masih ada dalam deshbord..
Waktu tu masa dah pukul 1155pm …lagi 5 minit nak masuk 24hb Mac..Di sebabkan keta banyak Q..pukul 1203 sampai turn keta aku pulak..releks jer cam tak ada pa2 ..


Polisia : “dah tamat tempoh nie encik !!..mintak kad pengenalan dan lesen encik”
Aku : “..Kenapa Tuan..ada masalah ke?”
Polisia : “ mana roadtax baru..encik tak buat lagi ka?”
Aku : “ ada..ni dia Tuan..maaf Tuan..tak sempat nak lekat..baru amik jer tadi petang….Tuan nak saman ke?”
Polisia : sambil tersenyum… “jangan lupa lekat ..cepat jalan..jangan main2 !.”
Aku : “Terima kasih Tuan”.

Kenapa kita rasa takut jer bila nampak polis ?? diaorang nie ada dolat (daulat) betoi ka??Selalunya kalau kita dah tau tak buat salah kita tak akan rasa takut pon…kalu ada salah pon buat releks je..tak gitu .

5 comments:

  1. Salam!!! Terima kasih ceritanya, menarik untuk direnung bersama.

    ReplyDelete
  2. selama badak je ko buat cam tu ek...hahaha..

    ReplyDelete
  3. mamarempit..sekali sekala..

    ReplyDelete
  4. salam kulaan...
    mengatar seawakan kalau melihat pulis....berabaian paloh..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.