Hangin satu badan !!!

Friday, April 02, 2010 Nazlee Ismail 1 Comments


Salam 1 Malaysia,


Hahahaha…kalau tak ada angin yang bertiup masakan pokok boleh bergoyang..melainkan ada benda lain yang menggoyangnya.
Terlanjur..(bukan terlanjur itu lah…) dari kisah kejadian Bro DJ koma tempohari…bukan DJ ini. Aku telah terbaca banyak forwarded email berkenaan dengan kejadian makan makanan/minuman tercemar…biasalah selalunya kalau berita macam nie selalunya berterusan sehingga kes reda..alah tak kesahlah tu..rakyat Malaysia perihatin sangat !!



Fowarded e-mail dari seorang kawanku:


This incident happened recently in North Texas . A woman went boating one Sunday taking with her some cans of coke which she put into the refrigerator of the boat. On Monday she was taken to the hospital and placed in the Intensive Care Unit.She died on Wednesday. The autopsy concluded she died of Leptospirosis.This was traced to the can of coke she drank from, not using a glass.Tests showed that the can was infected by dried rat urine andhence the disease Leptospirosis...Rat urine contains toxic and deathly substances. It is highly recommended to thoroughly wash the upper partof all soda cans before drinking out of them.The cans are typically stocked in warehouses and transported straight to the shops without being cleaned. A study at NYCU showed that the tops of all soda cans are more contaminated than public toilets (i.e.). full of germs and bacteria.

So wash them with water before putting them to the mouth to avoid any kind of fatal accident.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


p/s : MamaDiana dah praktikkan bende nie dah lama dah..even bekas makanan yang dah dicuci pun akan dibasuh sekali lagi dengan air sebelum digunakan..bukan sekadar lap ngan kain jer .
..xder kene mengena ngan tajuk kat atas pon !!

1 comment:

  1. salam kulaan....
    moga kita dapat hikmah dari kejadian tu...

    bah haratnya gambar kulaan...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.