MaCaM AnJiNg Ngan KUcinG !!!

Thursday, April 15, 2010 Nazlee Ismail 2 Comments


..elok jer dua ekor nie..cik google !







Aduuuhai !! sikit2 mau gaduh..tak bole jumpa..kalu jumpa mesti gaduh nye...




Masalahnya kat sini sapa jadi kucing..sapa pulak jadi anjing tu ???


alah ! budak2 mana tau ..diaorang suka apa yang diaorang nampak baik...


kalau diberi pilihan mesti lah ini pilihan mereka..

"adik...kucing arr"..."kakak pun kucing gak"...emmph ! tu jawapan anak2 aku..


Itulah diumpamakan untuk binatang dua ekor kat atas tu....

Realiti lazimnya kenapakah bila berjumpa mereka bergaduh ???

Ini yang harus kita selami..kalau dilihat dari segi luaran ..kita tidak boeh menilai dan membuat

andaian dengan tepat.



Apa pula halnya bila dikaitkan dengan makhluk ciptaan tuhan yang paling sempurna..



Pernah tak korang dibandingkan dengan seseorang ?

Tak kisah la ,korang nye bf/gf ke bandingkan korang ngn Ex diorang ke..mak/ayah korang bandingkan korang ngn anak jiran korang ke? korang ngn adik beradik ke ? kalau la seseorang tak kisah la mak/ayah or bf/gf bandingkan korang ngan seseorang kononnya seseorang itu lagi bagus dari korang ,jangan la korang rasa kecik hati or terasa sampai tak bertegur sapa . Pikir dari sudut positif..

emmh ! mungkin sebab diorang tengok korang ni macam PEMALAS or suka BERGADUH adik beradik, boleh jadi nak kasi korang SEDAR so diorang bandingkan korang bedua, boleh jadi korang nie KETEGA, sangat DEGIL so dengan cara bandingkan korang ngan anak jiran korang yang skema or baik tu buat korang rasa segan la skit takkan la mak/ayah korang nak kena lempang korang baru nak sedar kan ??...



Ada akal sendiri pikir lah !!


2 comments:

  1. Salam ziarah pakcikLie... hmmmm sib baik saya ni x penah dibandingkan.hehe...

    klu direfresh blk, rasenye mase zaman skolah time exam besar (UPSR,PMR,SPM) adalah paling takut klu mak bapak n sedara-mara kita nk banding2kn kita ngn sepupu2 kita yg sebaya yg sama2 amik exam tu betul x?

    Luckily...saya xde sepupu yg sebaya.hehehe...

    ReplyDelete
  2. salam JUE, bandingkan perkara baik..itu satu persaingan yg sihat...Nabi Muhammad SAW adalah contoh yg terbaik.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.