SARONG !!

Tuesday, April 27, 2010 Nazlee Ismail 9 Comments

TERKENANG SEMASA DULU.....


Tuan Che'Pit dah bukak cita pasal sarong dalam komen entry semalam.
…aku dah kembali ke zaman student dulu masa dok menyewa kat TC .
Errk! Zaman Poli kat Tmn Cempaka Ipoh…
Pada suatu petang sedang kami mengilatkan motor, terdengar orang bagi salam
“Assalamualaikum abang!”(3x)..biasalah umah org bujang pintu pagar tak penah bertutup kecuali takde org kat dalam.., kelihatan dari luar mamat Pakistan.
“Abang mau beli ka, saya ada bawa baju ,seluar,spenda, sarong..murah saja!
“ini barang semua boleh hutang juga..abang”
Aku n member bukannya nak beli sangat pon tapi saja syok nak menyakat mamat tue…
“ini apa barang u cakap tadi?” aku bertanya.
“sarong ke kain sarong !” aku mengusik.
“Ini kain sarong orang pakai sembahyang” ..sambil tunjuk kat aku.
“Lain sarong tak der ke?” ..mamat Pakistan sudah pening.
mamber aku siap gelak2 lagi.
“sendiri pakai saya ada, besok mari tunjuk!!” ...macam geram jer mamat kat aku..
“itu sarong jangan beli murah punya, kalu koyak , sudah lain cerita.
"saya ada bagus punya sarong"...kitaorang suka melayan pulak mamat nie..
"ada kaler hitam, putih ..belang2 pon ada”
“Errk! ..belang2..” cam excited jer kawan aku tue.

Di pendekkan cita…
KEESOKKAN harinya…tunggu punya tunggu..tak nampak batang idung mamat Pakistan tue..
Satu bulan lebeh kot , baru dia datang..aku pon dah lupa dah pasal tue..

“Assalamualaikum, abang ada ingat lagi ka?”…
“itu sarong saya ada bawa..mau tengok ka?”






"Lain sarong yang tak boleh koyak punya saya tak boleh jual sini, ..abang mau lain tempat beli"

"ini sarong kita orang saja pakai, lain orang saya taktau..ini baru lagi, abang mau ambil lah".

dalam pikiran aku " oooowhhh!! mamat pakistan nie tak pakai spenda rupanya....
..
..
.
Ooowh baddd !!
sampai sekarang dia masih menyimpannya sebagai koleksi peribadi. .."never try it" katanya.

9 comments:

  1. pertama.. ngeh ngeh ngeh, sebab CP citer ni keluar

    kedua.. nak terguling2 lak tgk entri ni.. mula2 duk tgk sarong apa lah pic bawah tu.. tgk sekali lagi, tengok bentuk, terus terbahak nak terguling2 hahaha..

    ReplyDelete
  2. ahaha..malu sy baca ni. ei! :p

    ReplyDelete
  3. Siut jerk Lu nih beb!

    Ader jer Entry 18sg yang Lu nak citerkan hehehe

    Tapi best .....siut.....

    ReplyDelete
  4. salam....
    sukaaaaaaaaaaa....sendiri..
    tekuriheng..

    ReplyDelete
  5. Che'Pit, skang org guna utk sarong botol susu anak la pulak..ngeh ngeh ngeh...

    ReplyDelete
  6. chugia, m' sori...budak nakai.

    ReplyDelete
  7. DjEpoi, walawei Bro! ...hidangan tak seberapa, tp Lu tetap jamah Gua punya lauk..hehehe, tq.

    ReplyDelete
  8. salam Paklong,...angahnya
    jgn talabih sudah..

    ReplyDelete
  9. jap,so sarung tue mmg ko beli?jiahahahah, ok sangat unik

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.