Ingat mengingati...

Friday, May 21, 2010 PCL 7 Comments

Jangan insaf seketika...selalulah berwaspada.


Kalau korang ada kat belakag lori macam pic kat atas tu..korang nak follow ke nak potong jer..??
Awas ek!..tu double line tu..biar lambat asalkan selamat..cari keadaan yg sesuai kalau dah rasa selamat barulah potong..ikut peraturan jalan raya, ingat orang tersayang..
Aku sekadar mengigatkan saja..sebab selalunya bila terpandang sesuatu musibah terjadi kepada orang lain, kita akan rasa tersentak..insaf seketika..itu bila terjadi pada orang lain..apa kata kalau ianya betul2 terjadi pada diri dan keluarga tersayang...beringat sebelum terkena.

7 comments:

  1. sy akan cuba menjauknh kenderaan drpd keadaan kenderaan yg blh mendatangkan bhaya camni...kalo org nak overtake sy pun sy tak kisah...huhuhu...serammm

    ReplyDelete
  2. hohoho.. bahaya betui lori bawak balak ni! tak ingat orang belakang!

    ReplyDelete
  3. kalau aku bagi diorang jalan dulu..biar lambat asal selamat..

    ReplyDelete
  4. itu ok la lagi..yg nk marah sesangat bile lori2 nie punye la laju atas jalan raye..tmbh2 dekat highway..yg bawak lori nie,ee..xpaham2 kot yg dia punye lori tu pnye la besar smpai menakutkan org tp ade hati pulak nk potong lori yg bawak slow..walhal dia pn slow..uish..marah tol..dush!

    ReplyDelete
  5. salam...
    kalau jadi baru la semua pihak kalut buat itu ini,kalau tak ni la jadinya...bawak la macam mana pun ok...janji ada masyukkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  6. Jijah pernah kena masa lalu jalan gua musang Kl .. mak aii .. kayu ricih dia bertaburan di atas jalan ... sib baik awal awal dah jarak sikit .. soo takde la terkena kayu tu ...

    ReplyDelete
  7. Salam , thanks pd korang sumer yg sentiasa berhati2...sentiasa beringat sebelum terlambat.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.