Ayam Kampung..

Monday, June 28, 2010 PCL 12 Comments

Nie citer real punya ayam tau..kan maen2..., sana sini aku dengar ade org nak wat projek ayam kampung..fuh lumayan kalau menjadik...

semalam bertandang umah abg ipar...pekena ayam kampung Alam Budiman..ada jual siap potong (sembelih), bukan cm Bangla beli sekor2 tak nak sembelih...fuh memang sodap..makan dgn nasi lemak plak tuh..

lepas tu dengar diorang citer plak biras aku nak buat projek nie...haha harap2 sukses lah, sepupu mamaDiana dah buat projek tu dah..rasanya kalau duk kat kampumg memang boleh buat bende nie sume..

Aku pon ade teringin niat di hati nak buat sama...
hari tu balik kampung terfikir apa aku nak buat dengan 'kerambas sabut' (tanya Paklongsifu if not understand) nie..dah nak roboh pon..
..
.
p/s : Harap raya taun depan bole makan ayam kampung sendiri...


;

12 comments:

  1. salam

    bestnya makan nasi lauk ayam kampong
    lapo la pulak
    hehehheha

    ReplyDelete
  2. sedapnya ayam kampung.. lama xmkn, sbb umah mak dah habis semua kena potong.. raya tahun nie makan ayam pencen je lah... huhuhu...

    ReplyDelete
  3. ayam kampung mmg sedap!
    mr hasben penah bisnes bela ayam kampung tp mmg nak bg makanan tu yg tinggi kosnya...dan mmg takde inject2 ni...selamatttt di makan, baik utk kesihatan :)

    ReplyDelete
  4. blueCITY : salam, asyik2 ayam bandar pencen ..boring jugak kan !

    ReplyDelete
  5. sI tEDI : salam.. bole pasti tu ayam kampung...

    ReplyDelete
  6. sHi Ma : salam...waaa dasyat u all makan sampai habes x tinggal baka langsung...

    ReplyDelete
  7. Sz : salam, ye ke..ada orang x makan ayam kpg sbb ayam nie mkn najis..kotoq..mcm2 lah...apalah!

    ReplyDelete
  8. Salam pakcikLie, dlm 'periuk kari ayam kampung' kedai mamak tu leh caya ke ayam kpg sumer...sapa pakar ayam nie??

    ReplyDelete
  9. isk betul tuu .... ayam kampung memang sentiasa ada nilai di pasaran

    ReplyDelete
  10. kalau terasa perut mengada tahap gaban terpaksa la redah ayam kampung kat bandar tasik permaisuri tu...rasanya kat tempat saya senang skit nak cari ayam kampung yg dah dimasak...tapi kalau nak cari telur ayam kampung tu memang jenuh la plak...

    ReplyDelete
  11. hehehe.. bukan xtinggal kan baka, tp mak ckp xmnjadi, tu yg last year mak potong semua...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.