Tak PUas HATi...

Friday, June 18, 2010 PCL 11 Comments


I : "Kak, mai kira sat berapa smua nih..."
W : "kira sekali ka.."
W : "$$$.@@..."

cm tak betui ja dlm hati aku cakap...
mamaDiana dah mencongak ...memag sah dah kak tu kira tak betui...(menu prise ada kat situ)

Aku panggei kak tu kira semula...tapi dia tak mai, weter lain yg mai...kat belakang dapur aku dengaq
cm dia kata "awat tak puas hati tang mana lagi..." sebabnya mamaDiana tanya satu per satu harga makanan tu..
Sememangnya kami tak puas hati..dah la salah kira, dah kira semula pon ...bagi balen tak betui lg..
maaf pon dak..suruh org lain hantaq balen..kat belakang dok bising2...aku biasala..tp org pompuan cm mamaDiana..dia mmg detail sikit bab2 cmni..apa lagi panas la telinga..sampai umah dok tak habes lg geram dia...

Korang penah datang SP Pelaza dak, untuk org SP la ekceli...aku saja nak habaq kat hangpa..kedai cafe dianie kat tepi tangga belakang lif..dekat dgn kedai bundle ..senang aku cakap ja la nama kedai dia..Lynd Cafe...
Aku bukan suruh hangpa boikot...tak baik..takpa makanlah kat situ..lagi pon org kita meniaga , kita kena saport la...bukan ka!

Nie hah, untuk pekerja Lynd Cafe..wat la keja dgn ikhlas...aku sure yg kira tak betui tu bukan tokeh dia...maybe bukan secara tak sengaja ataupon sifat ego dia yang tak mau mengaku salah..
Aku tau ramai staf MPSP dok melepak@makan kat situ...tolong tegoq2 sat no...

p/s : Buruk Bahas Elok Rupa...tak dak makna semua tuh !!
(bak kata Marsha..takder maknernyer !!)



11 comments:

  1. salam....
    saja nak test mama tu agaknya..hehehehe
    kira lebih dasat pada mamak pedukang...melampau tu...handak kana enjing teliga yg ngira tu..

    ReplyDelete
  2. len alikena hati2.

    kadang2 derang ni amek ksempatan.
    die sebut harga kitaterus bayar.

    untunglah dia

    ReplyDelete
  3. hmmm...kena bagitau tokei kedainya tu..kesian dpt pekerjanya tak pandai kira...adehhhh

    ReplyDelete
  4. Paklong : siap bawak kalkulator lg tp kira tetap salah..tah apa yg di takan kada tahuk la...

    ReplyDelete
  5. sI tEDI : Selalunya cm tulah..terus ja bayar...Untung tak berkat wat cmtu selalu...

    ReplyDelete
  6. SZ : masa intvew mintak keja..tokei pilih rupa ja kot..

    ReplyDelete
  7. Selalu jd mcm tu, mgkn kdg2 sengaja juga kali dan kdg2 mmg xsengaja juga la.

    ReplyDelete
  8. kesian tak lulus math..hehe

    ReplyDelete
  9. jap jap nak speaking negeri pulak...

    tah mondo la orang ni, dah salah dogil plak, melawan kemainn, osah ego err. patut dipiat an telingo er tu, tampa kan hapo pun tak dapek.

    heheeee ;)

    ReplyDelete
  10. weh !! memang takder maknernyer...rupa je chantek tp bahasa buruk beno..tak nak la aii..

    ReplyDelete
  11. AnonymousJuly 07, 2011

    dia malu kot salah kira.. maybe dulu dia selalu dapat A++ dalam mate, tetiba salah kira plak macam nih.. tu laa pasal..
    hehe..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.