Ciuman pertama....

Monday, July 05, 2010 PCL 19 Comments

Salam..
..pepagi baru nak memulakan keja nie...aku tak nak la ganggu emosi korang sumer dengan statement yang kurang enak dibaca...macam yang penah kita baca dan dengar mengenai kisah panas ' pensil kaler dengan antena tv ' ...tak der la cm tu..tajuk jer !!!

Alkisahnya..kawan aku nie baru jer membeli sebuah keta idaman..dah lama kumpul duit sampai delay nak menikah...punya nak dapatkan benda nie...(lebih baik kawen dr menikah...enjoy dulu katanya)
Lesen dah lama dapat tapi simpan jer dalam wallet...(memanglah, simpan kat mana lg)..tak penah test drive pon...keta dah dibeli..lesen dah ada..apa lagi..gila stereng lah..
pantang cuti je...zuuup! hilang..

Kali nie trip ke Cameron Highland...
Sememangnya sukar untuk memandu bagi mereka yang masih kekok lagi dengan pemanduan...aku mengoffer diri untuk drive tapi tak dilayan...
biasalah barang baru..mana boleh share...

Takpalah , keta dia..aku harap perjalanan kitorang akan selamat...kalau ada keta lain ..mau aku tumpang diorang jer.
Masa pegi ...alhamdulillah ..semuanya ok...
Masa balik pon dia tak kasi aku drive..geram betul la...lantaklah.

Dummmp !!...ciuman pertama dalam ingatan..
cium montot keta depan..

.

U kiss U pay...bro !!

p/s : Cium bini lagi bagus ...



19 comments:

  1. allah...keciannyer...dugaan tuhan....

    ReplyDelete
  2. hehehee..ciuman pertama yg bermakna ni...tahun pertama dah guna insuran cover la nmpknya ye...
    ihikss sy pun sama cam PL kalo naik keta ngan pemandu yg baru dpt lesen/kereta harus byk kali beristighfar.... :)

    ReplyDelete
  3. Gadis KSB : Memanggggg....ketegaq sangat la tu.

    ReplyDelete
  4. Haslina : Bagi peringatan kat kita sama...

    ReplyDelete
  5. SZ : lebih baik jangan naik kalau x condifen !!

    ReplyDelete
  6. salam pakciklie:
    kereta saye pun dah dapt cuiman pertama bulan lepas...entah sapa la yg menyondolnye mase kat parking tu...dah la kereta tu.. baru beberapa bulan saye gune...

    ReplyDelete
  7. ciuman pertama ni mesti ingat selama lamanya hehe bagaikan kenangan terindah

    ReplyDelete
  8. hoho..ciuman yg sgt2 bermakna neh..haha

    ReplyDelete
  9. kesiannya.. tapi xperlah kete sendiri.. saya pn pernah drive n cium montot kete belakang.. naik lak kete abang.. tpi naseb baik lah xder apa2.. kalau tak haru gak sbb keje pn tak lagi.. huhuhuu.. lecturer saya pernah cakap, "tu semua pengalaman as a driver".. hehehe..

    ReplyDelete
  10. ciuman lakibini lagi best kan !!...ciuman yg pertama mmg bermakna...ini dah dua cara dan dua rasa yg berlainan....u kiss u pay..haha , susah untuk diterjemahkan.

    ReplyDelete
  11. waa.. mesti tak lena tido la mmber pkciklie tu kan?.. dari cium bontot kete, baik la cium bini. dapat gak pahala. hueheuhe.. saya stuju ngn pkciklie punye ayat tu. u kiss u pay. :-)

    http://www.wanshah.co.cc

    ReplyDelete
  12. ainnoraini : salah cium tu..yg baru mesti org suka nk try..

    Nuriz : aik!! berangan ker...nt awk kiss montot keta dpn plak!

    FyZa : ya loh...kena bayar mesti bermakna sangatt!

    ReplyDelete
  13. Haida Hida : pengalaman mematangkan hidup seseorang...cukup la sekali.

    Dayna : memang susah..keadaan yg berbeza..:P

    Wanshah : kita cium kita bayar...tak semudah tu...(Lu emergency break plak pe hal!)

    ReplyDelete
  14. gua memang panas kalo langgar2 nih..

    ReplyDelete
  15. saya pernah kena cium..ingatkan boleh dapat klim insuran,,,tup tup..kawan yan g cium kereta aku tak ade lesen GDL..lansung aku melopong..pas tu NCD(none claim diskaun)aku hilang ler...tapi kereta aku dapat juga diperbaiki....alahamdulillah

    ReplyDelete
  16. Hamzah lan : ada insuran xper beb...

    nasylo : wuhu..kena cium..ingatkan dgn awek td.

    ReplyDelete
  17. lepas nie kompom jadi pemandu yang berhemah...hehehe

    ReplyDelete
  18. assalam. ciuman pertama yang sebenarnya itu adalah orang tua karena sebelum kita lahir sudah diidam-idami berbagai macam adaman seperti kalau anakku laki-laki akan dipondokkan atau akan desekolahkan keberbagi perguruan tinggi. dan lain sebagainya. dan juga ketika kita lahir kita sudah dimomong kemana-mana. maka ciuman pertama yang sebenarnya adalah dengan orang tua.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.