Gila Sms

Friday, July 09, 2010 Nazlee Ismail 14 Comments

Jangan dibuat dah...


KakY (bukan nama sebenar) semenjak dua menjak nie sentiasa kusut jer penampilanya..
dulu dia sorang yang periang , ringan tulang..mudah nak mintak tolong ape2..

datang kat umah terus jer masuk bilik, ntah apa yang dibuat tak tau lah..hanya dia dan S (bukan nama sebenar) saja maklum. Sama jantina sama perangai... Perbezaan umur diorang memang ketara bagai mak dengan anak...
sepatutnya sebagai tetamu , tanya2 lah kabar kat org2 tua kat situ...nie buat perangai cm budak2 main pondok2 plak..
sesekali terdengar khik2 ..khik2 , gelak rengyeh dari dalam bilik tu..bengkek jgak tuan umah bila mendengarnya.. .
Inilah penangan 'gila sms'...dah tua ganyang asyik bermasej2 skandel lagi...bukan sekali..sentiasa sangat.

Klaupun dia beborak dgn tuan umah...konon nak jaga hati...tapi jari dok menekan jugak keypad henpon tu...
tak fokus langsung..mana taknya org gelak dia senyum, org senyum dia terpinga2..

Lagak mengajar anak buat baik... tapi mak sendiri yang buat lebih dari tu..
malam berjaga siang tido...
bertandang umah org tak ingat dunia, anak laki kelaparan,
berkawan dengan hingusan bukannya nak menasihati malah mengikutinya plak !

samapai sanggup berhutang...itulah penangan Gila Sms Skandel.

p/s : Cikgu kencing berdiri, anak murid kencing berlari.
..
.

14 comments:

  1. baru penangan sms belum lagi penangan facebook..heee

    ReplyDelete
  2. jarang sms. better telefon terus. :))

    ReplyDelete
  3. NoorFatin : Layan Fb sambil bawak keta .. huhu giler dasyat tu...

    ReplyDelete
  4. sI tEDI : kalau tefon skjap jer...yelah kalau bnyk kredit.

    ReplyDelete
  5. uhik,,,luahan hati,,,,nasihat la sikit

    ReplyDelete
  6. memang sakit hati bila bersembang dgn gila sms ni...lg2 kalu skandel..dh lewat usia xyah la...rentikanlah !

    ReplyDelete
  7. salam~

    hehehe.. paling suka ber-sms.. kekdg gelak sndiri mcm org giler aje lakgaknya.. :p
    xbape suka call sejak dlu hingga skang... :)

    tapi xde ar sms skandel, just sms insan yg tersyg aje... ^_^

    ps : thanx ya sbb sudi singgah ke teratak sy tadi.. ^_^

    ReplyDelete
  8. kisah benar ker nih?
    mcm dlm drama jer yek...huhu...

    ReplyDelete
  9. sms skandal? maksudnya kak Y ni dah bersuami la ye..adehhhh...rasanya dah kawen ni nak sms2 ni limited time btol, call je cepat trus settle conversation! :)

    ReplyDelete
  10. lain kali bila dia datang
    ambik simpan je hp dia
    hehehe - macam2 juga

    ReplyDelete
  11. Dropping here..Very nice friend..My special for u.. Check it Out!

    ReplyDelete
  12. Cik SHINJU , memang kisah benar tp bukan umah sy..tp umah mak mertua sy...mampouih aku ngn kakY nt...huhu.

    ReplyDelete
  13. Bloggers , tq 4 dropping comment here.

    ReplyDelete
  14. haih..susah mcm 2..sakit at gila klu kita smbng ngan org 2 tp dia x fokus..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.