Kongsi Baik punyer...(3)

Monday, July 19, 2010 PCL 6 Comments

Tanda rumah anda akan dirompak ..!

Peringatan dari profesional untuk mengenalpasti target rumah yang hendak dirompak.

Salah satu teknik perompak ialah meninggalkan tanda atau menanda rumah yang hendak mereka rompak. Macam cerita Alibaba Bujang Lapok pulak

Jadi , sentiasa periksa dinding / pintu di pintu masuk depan rumah anda / gerbang / pagar dll.

Hati-hati dengan tanda-tanda “pelik” tertulis di dinding / pintu gerbang / pintu masuk depan.

Secara ringkas, berikut adalah logo pelik/tanda/kod yang dibuat oleh perompak:


[+ -] = Penghuni di siang hari & tidak ada di m
alam hari
[O pusat] punya titik = rumah sendirian / tingg
al sendirian
[. . 3.] Orang di rumah / 3 ahli keluarga

[/] Sudah rosak
[*] TARGET

[X] Tidak tertarik / Tidak sasaran
Jadi, mencatat setiap [logo STAR *] di pintu masuk depan.
Itu bererti anda telah disasarkan!



Dari akhbar cina.


p/s : Berhati2 sebelum kena !!

6 comments:

  1. wah...info yg sgt berguna..trime kasih byk2 erk..hrp2 rumah saya tak ditandai dgn apa2 signal di atas la hendaknya

    ReplyDelete
  2. kalo citer kasim baba tu yg tanda pngkah yg nak dirompak ye..ini sudahhh terbalik daa... ihiks

    ReplyDelete
  3. wahh.. bagus info ni pakcik lie. balik karang mesti periksa betul² kat depan rumah ni. pakciklie, sabtu haritu saya gi banting. nak roger pkciklie takde no fon la plak. huhuhu.. jom tengok kat blog saya. :)

    http://wanshah87.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. he h ehe
    walau nampak mcm lucuk TQ info :))

    ReplyDelete
  5. dah priksa..xder tanda2 tuh..takut pulak budak2 nakal yg dapat info ni yg buat cm tu plak...

    ReplyDelete
  6. macam pernah tengok jer entry nie.. hemmmm !

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.