Sikap kita !

Wednesday, July 07, 2010 Nazlee Ismail 16 Comments

pelan2 sikit tutup tu..!!


korang sume penah naik keta kannn!..tak kira lah penumpang ke, keta sendiri ke..
ade tak korang rasa saakittt...sangat telinga korang bila dengar bunyi yang tak sedap ??
...bunyi pintu keta ditutup kuat..Duuup! (keta murah jer kot cm aku).

ofcoz la takder kan..bukan keta sendiri..

tapi kalau aku tuannya memang terasa sangat..ingat ape teksi ke !! (teksi pon jgn wt cm nie tau)..sorang masuk dupp! , masuk sorang lagi..DuuPP!...
waaa..sakitnya hatiku...walaupun anak sendiri yang buat..
selalu jugak pesan kat diorang , kalau naik keta tu... tutup pintu pelan2 sikit...
Kalau orang selain dari keluarga kita wt cmtu..cmner !!..nak sound ker ??

tak kesahla keta baru ke lama ke...sama jer, nak dapat bukan senang woo...


side mirror tanggal..." tak sempat ganti baru lagi tau..!!"

p/s : Pintu kereta ke..pintu tandas ke...segala jenis pintu yg boleh ditutup...Jagalah sikap kita..jangan tutup kuat2.
..
.

16 comments:

  1. tu la geram plak kan kalo dok tutup pintu keta kuat2..

    nak tego, member..satgi kata berlagak plak..

    huhu..

    ReplyDelete
  2. mmg punnnn..bila gedeganggggg...adehhh luruh jantungku...
    tu gambar keta sapa tu PL? ihikss..lawak...

    ReplyDelete
  3. Gadis KSB : ala cakap jer ...pintu keta nie mmg jenis yg kena tutup kuat2...tutuplah kuat lagi.

    ReplyDelete
  4. SZ : Hahaha..tak lama lg cmtur la gamaknya keta pakcik...

    ReplyDelete
  5. begegar jatung ku bila dgr bunyi dupp!..kalo LIMO takper gak..ni hah tin MILo jer.

    ReplyDelete
  6. dah mcm teksi pulak...geram jer...kalau sesapa tumpang kete kite buat mcm tu...

    ReplyDelete
  7. salam..
    kalau tumpang kete org mmg x terasa, cuba org lain buat kat kete dia..huhu

    ~ sori pacik, tumpang nyibuk :p

    ReplyDelete
  8. tu la.. saya mmg tak der kereta.. tapi kalau naik kete mmber ni sampai 2 3 kne tutup sebab slow sgt.. kete orang kne la jaga2 kan.. hehehe.. tpi pasal tutup pintu rumah, mmg saya sakit ati sgt.. lagi sakit hati time kita tdo, tapi orang lain xleh tdo.. duk bke tutup pintu kuatnya tak ingat dunia.. geram lak ble ingat..

    ReplyDelete
  9. kereta sendiri, tutup dengan kadar kesopanan dan kesusilaan tapi kereta adik ipar ku..kena bam kuat2..kang tak tertutup jadik nya

    ReplyDelete
  10. dayna : haha tin milo ok arr keras tu..jgn tin sardin dah le..tp sama je bunyik nya..

    ReplyDelete
  11. ishh..wani paling pantang bile org ttup pintu bilik atau pintu bilik air kuat2..grr. rs nk baling je pntu kt die..hahaha

    ReplyDelete
  12. aininoraini : tulis jer 'TEKSI' kat pintu n bumbung keta tu...

    Dark Half : dia dh kena..tupasal simpan keta kt umah jer..

    ReplyDelete
  13. Haida Hida : terlebih lemah lembut..sopan...baguslah, jgn samapai lap nt..tekeluar dr keta plak!!

    ReplyDelete
  14. no19 : tutup kuat sbb diperlukan xper..takut nt jd cm Haida Hida plak.


    Wanie : sabor! nt jd kes plak..request kat habang buang pintu tukar langsir jer...ok selamat.

    ReplyDelete
  15. comel je kn side mirror tu..hehe~

    ReplyDelete
  16. kalau dh side mirror pecah,duit lak x dak nk ganti...boh je yg ni...dri kna tahan ngan JPJ....mna nk????

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.