ada tetamu nak mai....

Monday, August 16, 2010 PCL 15 Comments

Salam Ramadhan bloggers...

...meneyempatkan diri untuk membeli blah kat econsave tengahari tadi untuk beli barang nk buat Moi Sup..mcm biasalah, mamadiana dah siapkan list barang utk dibeli...mak dia nak mai..mak mertua aku juga lah tu...katanya nak seprise xmau bagitau mai sini..hehehe abang ipar dah pecah lubang..maka x jadi lah seprisenya..(aku keluar time rehat yer..mintak maaf la kalu ada yg kata aku curi tulang plak)...

Semalam dah buat jus pegaga..(tanam sendiri)..pergh!! memag besh !..tp xleh selalu minum jus nie..sebabnya kat laman dapur tue tak banyak dah tinggal...hari2 buat ulam ngalahkan kambing plak...memang banyak khasiatnya, kalu korang nk tau google je..korang memang cekap pon bab2 nie..

Untuk minuman berbuka hari nie aku nak buat karot susu...dah beli td 4 btg karot, cukuplah uk 1 jag..hehe rasanyalah kot..belum buat lagi..nanti petang balik keja terus buat..maklumlah blender pon uzur..yang tu guna blend cili, yang tu jugak lah guna untuk buat jus...ada sesapa nak sponser???..bones xdapat ..x mampu nak beli, pakai jelah yang mana ade..

p/s : Jimat cermat amalan mulia...jangan ikut nafsu bila berbelanja.

15 comments:

  1. Jus pegaga? Pahit tak rasanya?

    ReplyDelete
  2. FarhanaDr > cm jus karot susu lbhkrg cuma kalernya je lain..pegaga+susu..fresh good!

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut kedatangan mak mertua. dia tetap jadi mahram sampai bila-bila.

    jus avocado dah cuba ?

    ReplyDelete
  4. al-lavendari > belum cuba lg..

    ReplyDelete
  5. saya penah makan moi sup paling sedap kat alor star... tp tak igt la kedai mana ntah... ;p

    ReplyDelete
  6. esok nak masak bubur lambuk~~

    saja nak gtau kat pok cik heee =P

    ReplyDelete
  7. lebih baik buat sdiri dr beli kan pakcik...

    ReplyDelete
  8. selamat berbuka pak cik..terliur baca air carrot ...

    ReplyDelete
  9. guna je la yg mane ade..
    Jus carrot..
    Best tu..
    Slamat berbuka..

    ReplyDelete
  10. klau dok kat saner boleh mai...pekena carrot susu....char kuey teow ka....

    ReplyDelete
  11. salam....mcm best jer jus pengaga tu...tak pernah try lagi...selalu buar ulam jer...

    ReplyDelete
  12. sedap ek jus pegaga? melambak je pegaga kat rumah. tak termakan.

    ReplyDelete
  13. Salam,
    jom singgah tengok tungku moden kat blog saya
    http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

    ReplyDelete
  14. Mmm..bestnya karot susu... 2 hari lepas baru beli.. Tp x best... karot dia kurang.. ais yg lebih.. hik3..

    ReplyDelete
  15. @HairiAks

    tak bleh lwn kedai pnya....mmg best sgt klu wt sndiri.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.