layan cite Indon...sapa tak marah??

Friday, August 20, 2010 Nazlee Ismail 12 Comments

lagi2..hanis umairah yang kena...akak bila plak bah ??



Hari nie adik dah malas nak pegi sekolah...exam da habis katanya...
kakanya pon sama dah habis exam jugak tapi takde la plak nak ponteng2..tapi memandangkan masuk sekolah pukul 2pm dan balik awal pukul 3pm..mamadiana ckp takyah pegi..akak suka je bila dpt green light..tapi masalahnya adiknya la plak..jeles kalau akak tak pegi adik pon taknak pegi sekolah...Fuhh! penin mamadiana...aku pon amik part gak pujuk adik suruh pegi sekolah ..sebab nanti hari sabtu ada cuti ganti untuk hari raya..memang confirm tak pegi punya..maktok dorang ada kat sini..nak ajak jalan2 kat Nilai3..nak beli belah kat sana..

Kalau harini ponteng, esok pon ponteng jugak...mana bole cmni..
bab pegi sekolah ni..anak2 tak ikut plak cm abah diorang nie...tak penah ponteng (jgn caye) ..hehehe seingat akula..kalu demam pon nak pegi jugak...

..dalam bulan2 puasa cmnie memang banyak cabaran bagi anak2...panas2 pegi sekolah memang tak best bagi dorang..kalu bole nak ngadap tv / game sampai time bukak posa...
yang paling tak bole tahan tu...layan cite indon...siap bole tiru dailog dorang lagi...
apakah salah aku(memang salah ko!!)...pasang chanel astro kat umah??

Betul cakap my Bro abah_izz
...tak ada tv lagi bagus...bole je diorang survive..
..sebelum pasang , cakap je bole control dorang...emmph! susah jugak!


p/s : Cerita2 bersiri boleh mengasyikkan dan melalaikan lebih2 lagi bila ditayangkan pada waktu yang tidak sesuai...mesti cari jalan penyelesaian sebelum terlambat.

12 comments:

  1. haha.sy dulu zaman bebudak, kerap jugak ponteng sekolah.rasa macam heaven je kalo tak pi sekolah.haha.

    ReplyDelete
  2. klu kecik2 layan kartun je ye..
    dah anak2 dara ni layan sinetronnn..hehheee

    ReplyDelete
  3. ha.. salah sapa agaknye ni ye? emmm tp tu lah, cite indon memang dh banyak betul masuk.. sampai cite2 melayu dah tak nampak dh!

    ReplyDelete
  4. @sz | m.s.s
    tak tau lah..remot tv sentiasa kat tgn ..

    ReplyDelete
  5. @GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
    ..dah semakin besaq..pandai pilih chanel..

    ReplyDelete
  6. @chugie
    kalau dah start tgk..susah nak miss..

    ReplyDelete
  7. sekarang ni mmg byk citer indon kat tv tu...
    ade yg ok...tapi ade jugak yg merapu jer...tapi saye tak sempat nak nengok pun...

    anak2 suke nengok citer kartun...kakaknye tu... ade jugak nengok "benci bilang cinta"mcm tu la rasa tajuknye...

    ReplyDelete
  8. bagus jugak aritu astro lambt pasang...dekat 2 bulan tak tengok Tv..skrang dah ade..macam tkde pulak..cuma sekali sekala je tengok...dah terbiasa kut...

    ReplyDelete
  9. saya pun suka layan citer indon jugak pak cik

    ReplyDelete
  10. masak siap2 baru layan citer...nt abg mara klu x masak..jgn lalai selagi kita berjaga2...

    ReplyDelete
  11. layan cerita indon.... kat TV banyak cerita tu.. nak buat macam mana, cerita kat sini banyak tak menarik, asyik nangis je.... dulu kita suka tenguk cerita combat

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.