menu adik hanis ..semalam.

Wednesday, August 18, 2010 PCL 6 Comments

Oooowh...rupanya ada org mengidam nak makan makanan yg sudah seminggu tak 'kena'...patutulah adik mintak 'roti kebuloq' tu..rupa2nya roti bersalut telur yang selalu dimakannya tiap2 malam bila rasa lapar (kebuloq).

...semua org dlm umah nie dah tak larat 'melayan' kehendak dia..lapar tak ikut masa..., mana taknya susah sangat nak makan nasi..yg dia tau roti..roti..

..dah takda sapa lagi, cuma kakanyalah yg kena buat jugak ..jadi 'mangsa' dlm umah nie.

Kesian kat dia...terpaksa ngikut je citarasa ktorg dgn juadah berbuka tiap2 hari...muncug mulut tapi tak berani nak komplen...

[..bila aku mesej mamadiana suruh buat roti kebulur utk adik..]

..adik senyum cm bertambah semangat bepuasa...masa tu otw ke sekolah dia.

kalau diikutkan segan jugak nak show kat sini....hehehe mcm la tak cukup makanan kat umah aku nie..tapi dah janji semalam kan!..


ini lah yg dinamakan roti kebulur tue oleh Hanis Umairah...
...mamadiana siap buat lauk tambahan lagi ..buat ala2 kebab cm tue...baru berselera ktorg nak berbuka ptg semalam...


mamadiana kata senag je...daging cincang + bawang besar + mayonis + sos cili, goreng dgn sedikit planta..

...cubalah, rasanya adik tak akan kebulur dah lepas nie...

p/s : besederhana dalam berbelanja..okeh !!

.

6 comments:

  1. roti celup teluq tu ek? igtkan roti kebuluq apa. hehe.

    ReplyDelete
  2. bulan pose, yg simple pon terliur...

    bulan tak pose, xde makne nye nak mkn yg simple...

    hahaha

    ReplyDelete
  3. ehhh!...kesukaan famili ku jg...cm anak aunti jgak tu...memilih makan..anis jugak namanya.

    ReplyDelete
  4. salam..lama tak berkunjung disni..riti tue mmg menyelerakan klu dibuat sahur...

    ReplyDelete
  5. ihikss...
    nnt nak mamadiana buatkan gak la roti kebuloq ni.. ;p

    ReplyDelete
  6. kalau guna daging cincang yang segera dlm pek tu pun boleh kan pakcik ? sedapnya...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.