roti kebuloq..

Tuesday, August 17, 2010 Nazlee Ismail 5 Comments

Assalamualaikum dan selamat berpuasa..

...bukan saja2 nak citer pasal makan ptg2 hari bulan posa nie...
tapi teringatkan pesanan Hanis Umairah yang nampak keletihan berpuasa hari yg ke7 nie.....

"abah..ptg nanti balik sekolah suruh mama buat roti kebulur, adik nak makan buka posa"...
"ehh..cmna tu..." tak penah dgr plak nama pelik tu.
"nanti abah tanyala mama..hari tu adik tgk dlm tv dgn mama dah"

[sms kat mamadiana]

nak tanya hangpa plak..tau ka roti kebulur(kebuloq) tu macam mana??...
adakah hanya untuk mereka2 yang kebulurann saja...

ehh..orang2 berpuasa nie kebulur sangat ka??
cuma yang lebih arif adalah orang2 dari utagha nun..orghang Perghlih...bole habaq mai dak??

p/s : dah google tapi tak bejaya...kita sambung esok tgk mamadiana buat cmna rupa roti tu..

.

5 comments:

  1. ahhaha..
    sabar je la..
    betul ke nama roti tu? mosykil acik ni hanis... ;p

    ReplyDelete
  2. TV mana adik tgk tu...ehh kalau btul ada mmg nk try yg pelik2..

    ReplyDelete
  3. dah mkn kat K.Perlis ari tu...jgn main2 woo..kat hotel2 pon dh ada roti 'kebuloq' tu...mgkn namanya komersil utk org2 utara saja.

    ReplyDelete
  4. camne lah rupe roti kebulor tu ye.. cepat2 lah show dlm ni pakcik!

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.