Teringin..Buat sendiri ?

Monday, August 30, 2010 PCL 12 Comments

Salam..
Hai...hari nie rasanya teringin nak makan popia goreng...kalau beli kat PARAM cm tak besh je..kekadang tu ada yang masam je intinya...


gambar sekadar hiasan : "kalau buat sendiri dah gerenti takde ulat n lalat dalam intinya.."

..masa hantar anak2 pegi sekolah td singgah jap..beli bahan2..
hari nie kebetulan juga mamadiana tak 'mengajar'...anak murid ponteng sbb ummi diorang sambung cuti...aku la jd student dia..nk blajar buat popia..hehe bukan balut je tau siap dgn intinya sekali ...macam balut rokok daun tu..senang n skejap je..dlm time rehat tghari pon dah siap...tinggal nk goreng je..cayalah..suatu yg baru bagi ku...

org lelaki kena blajar gak sikit2..mana tau nt2 ditinggal2 kan...haaa kan!..sekurang2nya ada la sikit pengetahuan...ni tidak..harapkan maggei je , emmph..dari kecik sampai ke besor makan benda tu jer..kapla pon botak ye dok!

p/s : nk puas hati..bikin sendiri la jangan sampai menyumpah2 orang , kurang pahala tambah dosa.

12 comments:

  1. esok publish hasil air tangan yer.. hehehe

    selamat berbuka!

    ReplyDelete
  2. popia greng..i like! sedap..tp lg sedap popia basah..hehe..congrats sbb dah berjaya wat popia greng..hehe

    ReplyDelete
  3. naseb la ye..mana2 sempat je kita ni...nk best buat sendiri..no complaint.

    ReplyDelete
  4. sy pun puas hati buat sendirik je popia ni..
    makannnn puasss2..
    anak2 pun suka...

    ReplyDelete
  5. saya belum terbuka nak belajar lagi .. kalau nanti ditinggal2kan, saya buat lempeng atau cekodok tepun gandum jer, cecah sadin.

    ReplyDelete
  6. perghh...kecoq air lioq..kehkeh...

    ReplyDelete
  7. wahh.. cayala pakcik lie. lepasni kena blajo masak nasik plak. takde la nanti makan popia je tetiap hari. heheh.. bile nak merasa popia pakcik lie nih. :P

    http://wanshah87.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. selalu makan yang mak buat...inti tarok lebih..sedappp

    ReplyDelete
  9. salam. pakciklie, saya rasa harini macam nak gi banting. bleh la saya singgah makan popia kt rumah pakciklie ek. heheh.. :P

    Salam Ramadhan.
    Salam Kemerdekaan &.
    Salam Raya Aidilfitri.

    http://wanshah87.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. @wanshah

    Kenapa x call jer henpon pakcik ni hah wanshah..sila la mai...semalam saya Merdeka!

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.