Bloggers..aku nk tanya korang !!...??

Wednesday, September 01, 2010 PCL 15 Comments

Salam...

.. sempena bulan September ni kan...hehee (gelak gatai..) ada banyak benda nak celebrate...
korang tengok kat atas sebelah kiri tu...ada pic loving couple..auwww!!..
tak berapa hari lagi besday mamdiana...

..ekceli tatau nak bagi present hape...walaupun dah banyak kali ktorg menyambutnya..kekadang terawal..ade juga terlepas..tapi semestinya dalam bulan September tetap ada ucapan dan hadiah buat insan tersayang...kecik besaq tu tak kira..yang penting tu tanda ingatan ku padanya di hari2 yg istimewa.

..ada sesetengah org tu tak kesah pon hari lahir nie kan..celebrate bukan satu kemestian...ikut masing2 lah..tanak kaco umahtangga orang len..biaq pi la dgn pendapat masing2..kan!

..di hujung usia remaja (perasan!) nie kan..hati sesorang makin sensitf la plak...tak leh lebih tak leh kurang..mesti on time kalu nk celebrate..kalu terlupa atau saje buat2 lupa..ada reminder..hehe sape lagi kalau bukan anak2ku....sharp 12 midnite..kalu lambat.. mase tido pon bole muncung mulut tu..(jgn mare ek..sayang).

..so, belum difikirkan apakah bentuk hadiah yang perlu aku berikan padanya...yang pasti bukan kereta atau rumah besar...

..kalu aku tanya padanya ...pasti dia kata.."tak payah la hadiah2 nie..kalu nak bagi hadiah,.. bagila yang mahal2"..mamdiana selalu bergurau cm nie.

...kalu tak tanya plak..takut tak bekenan di hati...
hati pempuan memang mcm nie kan..

..eeh! korang bloggers yang berpengalaman..boleh tak share dgn aku..
kalau korang la di tempat mamaDiana..korang nak hadiah apa?

Isssh! patut ke aku tanya korang...

maksud2 Hadiah..ada panduan kat sini

15 comments:

  1. hengpong la! blackberry ke, the latest norkiah ker.. hehehe...

    ReplyDelete
  2. klu ikut kan naluri hati tidak perasankan poket encik suami tebal atau tipis, bagi la 916 design bunga raya by poh kong! ;p

    ReplyDelete
  3. kasih sayang memang dah dapat kan...anak sorang lagi kot..kasi ramai lg reminder moga2 tak lupa terus...

    ReplyDelete
  4. bg kaen pasang ke..wat candle light dinner ke..
    kasut ke..;)

    ReplyDelete
  5. nama sama cm mamadiana...hehe mesti sama kot..bagi jer jam tangan..klu bole brand RADO ke..hehe.

    ReplyDelete
  6. @sz | m.s.s

    poket kain jeans mmg tebal...tp PCL x pakai jeans dah..kain pelekat je..

    ReplyDelete
  7. ooo..samala kiter..nk prepare present besday& anniversary org 'tu'bulan ni gak...he..he.he

    ReplyDelete
  8. perempuan nie tak kisah la pak cik.Saya rasa pak cik hadiahkan dia handbag ker...lepas tue buat candle light dinner.

    ReplyDelete
  9. dah dekat nak raya ni, apa kata PCL bawak mamadiana pi shopping kompleks, pastu suh dia pilih baju ready made.. tak kisahlah berapa harga pon..mama diana mesti bertimbang rasa kan?:P kalau hana, owh bestnya dpt berbaju hadiah dari suami:)

    ReplyDelete
  10. henpon Blkberry,kasut,jam tgn,kaen baju, handbag,Candle Light Dinner...insyaAllah akan ku fikirkan salah satu drpdnya..atau kesemuanya sekali...Terima kasih atas komen anda semua.

    ReplyDelete
  11. beli ler gelang mas baru. org perempuan kan suka barang kemas. tak gitu mamadiana?

    ReplyDelete
  12. bestnye nak dpt hadiah...kalau saye ape pun tak kisah janji ikhlas dan ingat tarikh tu...

    kalau boleh bagi ler benda yg belum ade lagi..kalau bg h/bag pun ok jugak...sebab org pompuan ni suke benda2 cam tu...

    ReplyDelete
  13. wow 1st happy birthday kat isteri pakcik...ngee
    2nd pasal hadiah ni..ermm terpulang la kot...

    kalau pakcik memang nak kasi dia benda berharga lebih baik kasi emas tak de susut nilai..

    kalau pakcik nak kasi dia happy pada hariitu, sila la buat surprise dinner (masak ka, makan luar ka, terpulang)janji lain dari selalu..ngee

    kalau pakcik nak kasi dia ingat..ape lagi kasi baby lagi la...agegege

    selalunya harta benda ni, memang kitaorg ingat cuma nanti buleh minta repeated...so ikut la pakcik nak mcm mana...cth : ehh handbag i dah calar la nanti next year masuk wishlist hadian erk...agegege

    hadiah paling bernilai dapat layanan yg istemewa hari itu sambil pilih salah satu yg dinyatakan...hehehe

    ReplyDelete
  14. @Just Call Me Bitt

    Thanks...banyaknya kalau..cm betul2 sangat je cth tu...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.