Kes Ragut..petang tadi..

Monday, September 27, 2010 PCL 8 Comments

lain dari yang lain..tak perlu di'panaskan' lagi dgn kes2 mencari bahan bukti yang meng'forfulakan' pekan Banting...biarlah diorang(polis) buat kerja dgn tenang..jgn dok sibuk2 , kita tunggu dan dengar saja dari pihak berwajib.



SALAM...

Kangkung idamanku sudah menjadi...petang tadi sempat ragut sebahagiannya untuk menu malam nanti (yang pasti.. tiada hancing menyelubunginya)





sambil meragut dikawasan yang dibenarkan..(kebun laman dapur aku la..),
teringat kuah rojak mak bee member bagi ari tu masih ada lagi...cakap je pasai tu terus
meleleh ayaq lioq teringatkan yong tau fu KL..tapi kat SP(dekat jam besaq) la aku pekena dengan mamadiana suatu masa dulu....



gambar hiasan : makanan yang sentiasa nampak 'meleleh'

yang pasti ktorg order sotong dgn kangkung saja...hehe, yang lain tak berapa best sangat dan nampak biasak je...

"semuanya dah ada....CUMA...SOTONG rendam je kena pegi beli kat econsave" (kalu yg kat umh tu kena rendam plak..tah bila bole makannya..hehe nk ker!!??) merapu je..

>> resipi ringkas dari mamaDiana,




gambar hiasan utk tatapan sahaja...

>kangkung dicelur + kuah rojak makbee + serbuk kacang (jika mahu jerawat mengganas..!) .





>>> untuk MAK BEE kuah rojak yg tidak asing lagi ..terima kasih!

..>> selesai untuk malam ni...petola pula semakin menampakkan hasil...sang monyet dok intai2.

>Alhamdulillah....

8 comments:

  1. salam...
    ingatkan PCL kene ragut...rupenye meragut kat kebun ye...
    bestnye...saye mmg suke rojak sotong kangkung tu...teringat mase mkn kat taiping...

    ReplyDelete
  2. sy pun suka kuah rojak mak bee ni...
    tp kat sini beli kat kedai mesra petronas je la...
    menarik gak resepi mamadiana tuh...sotong rendam tu yg sotong besar kaler kuning tu ye...

    ReplyDelete
  3. wallah, sedapnya..telan air lioq kami kat sini..hehhee

    ReplyDelete
  4. @sz | m.s.s

    yee..sotong tu lah,SZ tak makan ke menatang tu ??

    ReplyDelete
  5. kangkung segar dari ladang..

    ReplyDelete
  6. @ainnoraini

    mintak dijauhkan la benda2 mcm tu..ameen...bole pekena sotong kangkung lagi.

    ReplyDelete
  7. wahaha.glemer gilos kuah rojak mak bee tu kan. sedapnya.nyam3x.

    ReplyDelete
  8. @GaDis CoMeL

    terbaikkk..sememangnya sodap dan dikenali..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.