Mahu Yang Terbaik...!

Thursday, September 30, 2010 PCL 2 Comments

untuk keluarga....


..Malam tadi kurang lebih jam 10 pm..ktorang pegi makan2 , saje sebenarnya memang kekadang menjadi kegemaran ktorang sekeluarga jln2 malam..maklumla umah takde erkon!..lagi pon akak punye besday tak berapa jam lgi tu..kata je aku nak buat seprise..padahal biasak je makan2 tu..adik ngan kakak tu mmg time diorang cmni, mitak2 makanan malam2..selalunya makan
roti kebuloq je..tapi malam nie nak makan lebih sikit katanya..

"kan malam ni kakaknye besday...kita makan luar Bah ye?..makan best2 sikit"
..alah cm tak biasa makan luar.

Sebelum ni mamadiana dah tanya kat kakak nak hadiah pe besday dia ni...
..tapi adik yg tolong jawabkan .."akak nak henpon"...huhu bukan main lagi no!...

aku kata takleh henpon2 ..lgpon budak2 skolah takleh pakai henpon baru..yang lama2 pon cukupla tu..tu pon mamadiana bagi kebenaran, kalo ikut aku tak perlu lagi la..nanti2 la..bukan masanya lagi.

So , dah habes makan lbh kurang jam 11.30pm ktorang balik umah...,
akak cm tunggu2 jer..takde ape2 ke utk besday dia...


gambar hiasan : mesra

kesian plak aku tgk..bisik2 kat mamadiana, tapi mamadiana buat2 tidur plak...
..yang tak tahan mulut tu adik la...lagi 5 minit jam 12.00 tghmlm...adik dah nyanyi lagu 'happy birthday to kakak'...lepas tu ktorang nyanyi lagi sama2..then mamadiana keluarkan present ...


taraaaaa....

nampak kakak sukaa sangat...rasa cm terharu sangat walaupon tak dapat apa yg diinginkan..
..hadiah ni pon dah lebih dari okey...mmg sesuai utk keremajaannya.
ekceli hadiah ni adalah sumbangan dari duit raya adik sama..walaupon tak banyak tapi rasa teringin nak share tu yang membuatkan aku n mamadiana bangga dgn budak kecik tu.

budak kecik..hanis umairah (adik)





aku punya hadiah lagi spesel...lain sikit dari biasa...
sebagai bapa aku cuma bagi nasihat yang aku kira akan menjadikan kakak seorang yang berdedikasi, berdikari dan sentiasa menjaga nama baik keluarga InsyaAllah mudah2an.

..sebelum ni, aku cuma memantau je perangai dorang...
aku nak buat stail 'Nanny 911'...korang biasa tgk ke rancangan di NTV7 (kalau tak silap aku la bulan2 yg lepas..skrg tak pasti ada ke lg )..bukannya 100% tiru diorang, tapi amik yang mana perlu dan patut saja..

maka hari seterusnya bermulalah episod 'Nanny 911' dalam rumah tangga ku...





>> gambar2 terbaru Nurhusnina..next post ok.

>> Salam.

2 comments:

  1. hehehe...patutnya PCL kena bg hadiah kat mamadianan tau sebab dah bertarung nyawa melahirkan zuriat sulong tu...dah besar pun anak dara tu... :)

    nanny 911 tu minggu lepas ada lagik!cuma waktu siaran dah bukan hari selasa, diorg tukar hari khamis@jumaat ...

    ReplyDelete
  2. @sz | m.s.s

    Thks for the info pasal tu.., heee mamadiana dh dpt awal2 lg.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.