Tips Untuk Perjalanan Jauh "Balik Kampung"

Tuesday, September 07, 2010 PCL 4 Comments

Salam..

Sebelum aku dan famili bertolak balik ke kampung..ada sedikit tips untuk kita share di sini :

1. Rancang Perjalanan.
2. Periksa kenderaan sebelum bertolak.
3. Rehat secukupnya.

Bagi mereka yang akan menggunakan laluan Leburaya Plus Utara Selatan, di sini ada panduan masa perjalanan untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas..;







dan di bawah ni pula bagi mereka yang menggunakan laluan Lebuhraya Pantai Timur (MTD Prime)..;



> so, bagi tips ..Rehat secukupnya , kalau mengatuk sangat semasa memandu tu kita behentilah di tempat2 yang dibenarkan seketika, mata kita boleh bertahan tak lebih dari 2 jam..lepas tu dah hilang fokus...jadi, janganlah menempah kecelakaan.
Ingat orang tersayang..mereka sentiasa menanti walaupun kita terlewat sikit insyaAllah.


"SELAMT PULANG KE KAMPUNG....dan DATANG BALIK KE TEMPAT KERJA selepas HARI RAYA dengan selamatnya.."

.

4 comments:

  1. terima kasih cik lie utk tips tu...
    saye nak ucapkan selamat hari raya pad cik lie sekeluarga maaf dipinta jika terdapat silap dan salah...

    tapi... esok saye kerja lagi

    ReplyDelete
  2. @ainnoraini

    alahai keciannya cik Pn Ain..takpe keja lah dulu ..tu dah kewajiban..Salam pd keluarga n Slmt Hari Raya mohon maaf jg di pinta dari PCL n famili.

    ReplyDelete
  3. tips yang bagus.. kalau semua orang betul2 gunakan tips ni, insyaallah kesesakan dpt di kurangkan!

    ReplyDelete
  4. tengs utk tips nie..berguna sgt..;)

    slam aidilfitri..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.