Masih Relevant kah???

Wednesday, October 20, 2010 PCL 5 Comments


Rupa mesti ‘WOoooo'...


‘Woo' tidak merujuk kepada ciri rupa ‘pecah rumah’ atau ‘jambatan tak siap’ tetapi adalah x-factor yang membuatkan seseorang gadis2 akan berkata "Woo..." bila tersua dengan anda atau pon panjang sikit "wooooooo...." (tapi kebanyakanya gadis berkata dalam hati saja.)

Untuk mendapatkan standard ISO cm kt kilang2 tu dan semacam dgnnya, ‘Woo’ ini, anda mestilah telah dilahirkan dengan paras rupa yang tidak dikategorikan sebagai muka tak malu, muka pintu, muka tembok atau talam dua muka.

Jika sudah dilahirkan dengan rupa yang kacak, maka tidak perlulah anda berusaha untuk menjadi lelaki paling kacak kerana anda adalah sedia kacak, tetapi kadang2 tu difinasi kacak itu terpulang kepada trend masakini iaitu mungkin trend kini mengatakan bahawa muka pecah rumah adalah kacak disisi undang2 yang lazimnya mendapat awek cun dan seterusnya menjadikan pasangan hidup (ada yg jeles)... semua tu ditangan anda dan anda adalah penentu trend.

Bila senang2 nanti...lihat pada hasben/bf anda..

tapi jangan terpedaya ..ini 80an punya statement oleh someone bloger yg aku tak hingat namanya..

masih relevant kah???

Allah SWT telah berfirman dalam surah Al-Nur ayat 26 yang bermaksud:

"wanita2 yg keji adalah untuk lelaki2 yg keji dan lelaki2 yg keji adalah buat wanita2 yg keji (pula) dan wanita2 yg baik adalah untuk lelaki2 yg baik dan lelaki2 yang baik adalah buat wanita2 yang baik (pula)."

Wallahu'alam.



selingan lirik lagu...


>TIRU MACAM SAYA

Pandanglah, lihatlah,
Rupaku yang cantik dan
rambutku yang ikal,
marilah tuan-tuan dan nyonya
Sama-samalah pandang
perempuan yang cantik bikin hati goyang

Pandanglah, lihatlah
pinggang ku yang ramping
dan dadaku yang bidang
Inilah selalu menjadikan
Orang hilanglah akal
rumahtangga tak kekal
Gilakan bayangkan

Perempuan kalau tak pandai jaga badan
suaminya tentu lekas menjadi bosan
mengerbang rambut macam hantu dalam hutan
suami memandang hampir pengsan
Perempuan kalau sayangkan suaminya
Pandang sini, hai tirulah seperti saya
jaga bentuk,
jaga kulit dan jaga rupa
Senyum sayang kau berikan dia
Pandanglah...lihatlah....tiru macam saya........


p/s :...jangan tiru macam saya...yg baik2 itu semuanya dari Allah.

>Zasss!

5 comments:

  1. kecantikan itu subjektif,kan?

    yg penting biarlah pasangan kita yg sama2 bermatlamat bahagia di dunia akhirat,insyaAllah

    ReplyDelete
  2. @Hana Faza-same person

    Yes,sudah ditentukan jd hakmilik kita..semestinya cantik dipndangan kita.

    ReplyDelete
  3. bersyukur dgn kurniaan Ilahi :)

    ReplyDelete
  4. Apa ada pada kecantikan..
    Bersyukur lah pada pemberiannya..
    Yang penting rohaniah kena cantik..

    ReplyDelete
  5. salam..
    selalulah berdoa
    agar di temukan
    jodoh wanita yang baik2
    akhlak dan keturunannya..


    New Entry "Palestine Will Be Free?"

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.