Apa Nak DiKata...KAPLA PuSING!!

Monday, November 22, 2010 Nazlee Ismail 4 Comments

..Kapla(kepala) Pusing!!!...ada perkhidmatan potong rambut ke kat sini,



gambar hiasan




Aduuuhai..memang cmnilah aku bila drive tengah2 panas terik, silau mata sampai tangkap kepala nyut2, ngap2 sakit sampai tak tentu hala dibuatnya..nak kata migraine rasanya tak kot..
ada lagi sebab lain...bukan sebab panas terik mentari saja, pasal rambut pon satu hal yang perlu diambil berat, aku tak taulah pada mereka yang suka simpan rambut panjang2 ngalahkan kaum wanita...kekadang merimaskan, tengok pon dah sakit kepala apa lagi menyimpannya...

bila jadi cmni, mulalah aku cari gunting (mamadiana memang pakar pasal ni...my tukang gunting peribadi..haha bertuah badan takyah susah2 pi hair saloon/barber dah sejak kawen).

Bahang panas dalam kepala sentiasa menujah2 keluar sehingga terperangkap dek rambut yang berserabut bak sabut kelapa..Huh !! memang menyiksakan...mungkin ada hikmahnya pada kaum wanita yang sentiasa bertudung litup, tidak dapat ku gambarkan...moga Allah mengurniakan rahmat setinggi2nya kepada mereka yang taat akan perintahNYA.

Tapi ada juga segelintir dari mereka yang menterbalikkan lumrah biasa...yang lelaki sibuk rambut panjang dan yang pompuan sibuk botakkan kepala...nazar tak bertempat !! (masa bby tu lain citer).
Botak, tidak terlintas lagi dihatiku..yang sedang2 saja cukuplah untuk keselesaanku.
Mungkin itu juga keselesaan mereka yang inginkan keterampilan seumpama itu.
Terserahlah pada mereka..."apo nok dikato"

Inilah punca2 yang menyebabkan aku suka memandu sebelah malam atau subuh2 hari ...suasana yang nyaman dan tak banyak keta..

p/s : Panjang Rambut Pendek Akal, Jaga Mulut Jangan Nakal.

.

4 comments:

  1. salam PCL,..berketrampilan menarik tidak semestinya berambut pendek saja, ia suatu yang subjektif, bagi Dinaz memang inginkan sesuatu yang menyedapkan mata memandang bukan untuk diri tapi juga untuk orang lain di sekeliling..."aku suka org yg bersih"...tak cmtu pakcik.

    ReplyDelete
  2. Omputeh suka simpan rambut pjg sbb nak kaber time cuaca sejuk..

    ReplyDelete
  3. erm mmg sesetngh laki tak suka rmbut pjg mcm husband..mmg cuacapun panas tapi kalu sikat leklok rmbut even pjg,tak jd mslah..tapi kiter yang pompuan niepun mls bela rmbut pjg..malaysia mmg pns.hehe

    ReplyDelete
  4. salam pcl,
    pompuan yang bertudung tu tak panas pun sebab udah biasa.. malah kalau tak bertudung pulak rasa macam tak pakai baju ... gi kerja, kalau tak pakai kain dalam rasa macam tak pakai kain...

    hasben saya memang akan botak kepala setiap sebulan setengah.. kalau panjang sikit, sy suh pi botak, sebab rimas nengok.. heheh..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.