Halo..Cikgu, Boleh Jangan Bagi Cuti Sekolah Tak???

Tuesday, November 23, 2010 Nazlee Ismail 6 Comments

Assalamualaikum bloggers...

Korang ada anak, adik, anak sedara...anak menakan...hehe sama je tu...risaukan atao releks je bila cuti panjang2 ni..kalu bagi bebudak sekolah memang dorang ni suka sangat...aku pon risau gak , asyik dok mintak hantarkan dorang balik kampung..senang nak main2...sana ramai kawan....kalu sini dok kat umah layan pe2 yang patut je, boring jer asyik ngadap tv,komputer...

kisahnya...

Bila aku selisih je dgn guru besar SKKD, baru aku teringat kata2 beliau...

"mak bapak sekarang ni , bila cuti sekolah je mula lah risau terlampau kat anak2 mereka yang sangat hiperaktif....ada yang sampai talipon saya mintak jangan cuti sekolah..."


korang sumer dah plan ker tentang benda2 yang perlu dihadapi ketika musim cuti sekolah mcm ni...??

eloklah kita cari benda2/aktiviti yang berfaedah , jangan turutkan sangat kehendak anak2..kekadang tu ibubapa yang lebih2..anak cool jer.

p/s : sekolah cuti tapi cikgu tak cuti..pi la belajaq!!

.

6 comments:

  1. sib baik lom ada ank sklh. kalo tak, pening gak bila dh coti nie :D

    ReplyDelete
  2. heehee...
    haru gak ye time anak2 cuti sekolah..
    klu saya suka je kalo sarah cuti "tadika"...maknya kurang la kelam kabut nak high pitching kejut dia bgn pagi ;p

    ReplyDelete
  3. >Sz..senaman tekak tu....takyah g karaok..

    > syariza09...tak semua ank2 nakal dan tak dgr cakap.

    ReplyDelete
  4. takpa..dah besaq2 tk pening kepala sangat..boleh tolong masak/kemas2..hantaq kampung lgi ok pa...

    ReplyDelete
  5. salam pciklie....dinaz bgn awal singgah sini....btulah pe kata hm tu...dinaz rasa cm nak call lak cikgu bdk kecik ni..haha..

    ReplyDelete
  6. salam p@kciklie,
    utk cuti sekolah ni, MDT nak angkut anak2 rebina pegi Langkawi..jom folo :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.