Jangan Masak Sedap2..

Thursday, November 25, 2010 Nazlee Ismail 12 Comments


Salam...

ehh boleh ke cakap cm ni kat isteri kita....
ini spesel punya permintaan.."jangan masak sedap2 tau..."

bukannya apa ..berat badan ni hah smakin menjadik nampaknya...
kalau dia tak masak sedap2 gerenti kita para suami tak makan tambah punya...haha betoi ka??

Dorang pompuan dah penin serbasalah..apa punya laki ni....

Bukan nak salahkan mereka, tapi cm na nak buat selain dari makan sikit ???

jogging pon tak menjadi jer...!!

p/s : hati senang...mungkin.

.

12 comments:

  1. akak masak main cempak2 je..laki kate sedap....kalo msak beria2..dia cakap ape pesen masak cam ni...tk makan le dia...huuu

    ReplyDelete
  2. bestnya kalau ibu masak ...., kalau cmnie statement yg pCL buat, dinaz tak nak belajar masak...orait ke??

    ReplyDelete
  3. ihiksss...
    kena bercatu la makan gitu PCL!
    takpun propose menu yg sihat, berkhasiat kat mamadiana...

    ReplyDelete
  4. nampaknya kita menghadapi dilemma yang sama.

    makan jer lah .. dah terlentang esok, satu pun tak boleh makan. masa boleh makan ni, belasah jer (secara berhemat) hehe

    ReplyDelete
  5. pak cik li, anda dijemput untuk mnyertai contest baby&kids photo..sila tengok di blog saya untuk keterangan lanjut mengenai contest...hadiah menarik menanti pak cik lieee.. :D

    ReplyDelete
  6. Ciklie, hehehe susah jugak tuh kan...camne nak masak tak sedap yer...ahaha bajet masak sedap sgt la nih ;)

    ReplyDelete
  7. haha setuju, kalau masak sedap, kita ni yang makan tak reti nak stop, wakakaa

    ReplyDelete
  8. haih.. poning kepala si isteri kalau tiba2 si suami kate " x yah masak sedap2 tau".. atau, si isteri akan ingat yang si suami tu buang tebiat pe? :D

    ReplyDelete
  9. ahaha..mcm tu pulak ehh..salu org nk crik yg pndai msak..terbalik lak..

    ReplyDelete
  10. nasib baik koi tak pandai masak..tp suami koi makin bulat jugakk

    ReplyDelete
  11. hahaahaaa...kecik hati la jawapnya...nak bagi isteri tak kecik hati senang jek...pikir ape korang nak makan sambil-sambil refer piramid makanan...so konpem sihat pemakanan kite ;)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.