Kenangan Deepavali

Wednesday, November 03, 2010 Nazlee Ismail 10 Comments

Assalamualaikum...

Petang2 cmni baru ada masa nak update kan..hehehe..
bukannya selalu ada masa terluang...lagi2 dekat nak cuti Deepavali ni...mulalah plan bercuti.

upps! apa kena mengena Deepavali dgn villakejora...jiran2 pon xder yang berugama Hindu..
ni ha sebab teringat suatu peristiwa dolu semasa form four...
nak sangat beraya umah dorang (India)...nak merasa meruku, tosei, wadei n segala macam manisan..

...memang rapat sangat dengan macha ni...dia ajar aku cakap India...sikit bole la paham cakap jer tapi tak reti nak gunakan dalam bentuk ayat yang sempurna.... Macha ni nama betul dia Arumugam.. sama cm mendiang gol keeper M'sia dolu...dan dialah orangnya yang jd gol keeper ktorang semasa di SMVNT suatu masa dolu...kebetulan kan! juara peringkat daerah je..jadilah tu.

...Pagi2 dah pakat dgn 3 org kawan2 sekelas menuju kerumah macha ni...
Layanan kelas gitu..biasalah rumah orang kaya..anak tokeh ladang sawit...sebelum tu ktorg dah sound siap2...kuah kari suruh mamak muslim masak..ayam kena semelih ikut cara Islam..mcm2 lah ktorg request...alah sekali sekala...bukannya selalu..tapi famili dia ni memeng bagus...dituruti segala permintaan ...wallahu'alam..rasanya dia tak buat naya kat ktorang.

...Dua org kawan aku ni , selamba je melantak dengan gaya sendiri, maklumlah xder tetamu lain masa tu, hanya kami berempat saja di ruangan tamu yang rumahnya ala2 hindustani begermalapan dgn lampu2 dan tangga pusing lagi...time tu kalau pasang lagu koc koc ho ta...memang pusing pokok pisang pnyer..lari naik turun tangga...nak kata jakun tak juga, umah aku pon ada tangga tapi tak pusing la..huhuhu.

..Kuah kari ayam bersama tosei jadi menu utama...aku tak lepas nak telan sebabnya rasanya lain sikit...bau keling kuat sangat...aku belasah jgak tapi cicah susu pekat la plak...

Datang naik bas...masa tu motor tak layan lagi...budak baik mana ade main motor lagi...
Tunggu punya tunggu sampai ke petang hujan turun lebat sangat...sorang demi sorang tetamu dorang datang...kami terus dihimpit dengan kemeriahan dorang...tak bole 'masuk' bukan raya kita susah nak join...

..Mungkin tengok ktorang gelisah semacam je..brader yg baik hati hantar ktorang kat bus stop.
"sempat ucap Heppy Deepavali"...dan itulah kali pertama dan terakhir mungkin...ada lagi kah selepas ni....tunggu Jumaat nanti.

.

10 comments:

  1. Dey...1 Malaysia juga...
    Happy Dipabali aaa...

    ReplyDelete
  2. hehehee..seingat saya la, saya tak penah beraya ke rumah kawan yg sambut deepavali...kalo tahun baru cina ada! dulu2 p umah kawan sekelas ... best betul dapat air kotak ngan limau!

    ReplyDelete
  3. WAH BESTNYE ADA PENGALAMAN SAMBUT DEEPAVALI,
    MESTI SERONOK KAN,

    ReplyDelete
  4. Best nya..
    Dulu masa gi raya rumah kawan saya suka makan maruku..
    masa ni maruku jadi sedap lak..

    ReplyDelete
  5. saya ada ramai kawan cina dan india..
    tapi bile raya tak pernah pi rumah diaorang..
    lagi teruk!!hahahha

    ReplyDelete
  6. salam..masa saya duk klang, jiran hindu..tak pernah ajak raya pun huhuhu

    ReplyDelete
  7. salam PCL,

    makal sakthi buat open house..tak pegi ke esk??

    ReplyDelete
  8. inilah satu malaysia..huhu...neway thanks follow my blog..blog ini dh msuk dlm ruang follower kt blog sy..=)
    **HIT MY LATEST UPDATE HERE**

    ReplyDelete
  9. hehe bagus gak klu ada kwn2 yg lain bngsa..bleh sama2 raikan..;)

    ReplyDelete
  10. sop x pernah lagi pergi beraya depavali.. huhuh

    1 malaysia..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.