Pendedahan Awal Tentang Seks...

Sunday, November 07, 2010 PCL 7 Comments

Pendedahan seks sedari awal lagi boleh didapati di zoo berdekatan....
tapi tak selalu berpeluang untuk dipelajari oleh anak2...dek kerana kurangnya pengetahuan ibubapa/penjaga.

Salam...

>gambar hiasan




Sesuatu yang menggembirakan anak2 khususnya dapat beriadah keluar dari kediaman di masa cuti2 sebegini...sesekali ke zoo umpamanya adalah lebih baik dari ke tempat2 yang memerlukan kos yg agak tinggi...banyak kebaikkan dari keburukan yang digambarkan oleh lensa kamera dibawah, berikut agak 18sx dari segi pandangan mata tapi sudah menjadi lumrah binatang tidak tahu membezakan yang mana baik dan buruk untuk tontonan anak2 manusia.


Yang lebih perlu diambil perhatian...bagaimanakah anda sebagai ibubapa menjawab pertanyaan anak2 jika insiden ini berlaku depan mata mereka khususnya kanak2 bawah umur??
Secara tak langsung ...mereka boleh didedahkan tentang seks secara realiti ...tapi ada batas2 yang perlu difahami oleh mereka...wajarkah membawa anak2 ke zoo ??


haaa...ini harus difikirkan oleh ibubapa sebelum ke zoo wokeh!




>gambar hiasan dari Umar

"ayah ..kenapa orang utan tu gediks semacam je bila kena gigit 'anu' dia..??"




"dady...sedap ke dia buat cmtu??..eeey! kotor la.."


"boleh ke tumpang 2 sekali ...boleh ke ayah..tak berat ke??"



"Ibu...yang mana betina yang mana jantan ni..??"



"..dah tua2 pon tak malu..pegang 'anu' dia bagi orang tengok...semua orang tua2 buat cm tu gak ke ayah??".


p/s : buat2 tak nampak...atau alihkan pandangan mereka kalau kita tak sedia menjawabnya...itu adalah lebih baik.

.



7 comments:

  1. cik kak pon malu nak tanya kalu ada aksi sebegitu rupa,....
    tapi ada bagusnya diberi penerangan kpd anak2 sebaiknya, ataupon kata jangan buat perangai cm binatang !!...malu makayah nanti.

    ReplyDelete
  2. ..memang ganazzz..mereka2 yg berperangai spt binatang tak kira tempat..

    ReplyDelete
  3. erkkk betol, susah jugak nak explain kan...fuhhh kena bersedia nih, skrg xde anak lagi, nanti kan dah ada, bila bila masa je soklan ni keluar...

    fuhh, apa kata cik lie bagi tips camne nak explain ;)

    ReplyDelete
  4. erkkk betol, susah jugak nak explain kan...fuhhh kena bersedia nih, skrg xde anak lagi, nanti kan dah ada, bila bila masa je soklan ni keluar...

    fuhh, apa kata cik lie bagi tips camne nak explain ;)

    ReplyDelete
  5. salam..pengajaran yg paling berguna

    ReplyDelete
  6. kena pikir penerangan plg bernas dr sekarang ni! adehhh

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.