Tips Untuk Lebih Cerdik Dari Sekarang

Wednesday, November 24, 2010 PCL 7 Comments

http://www.jiwaislam.com/
>copy n paste

Tips untuk lebih cerdik dari sekarang...

Sebagaimana diketahui ramai orang tahu akan amalan berkismis tiaptiap pagi hari. Hari ini ingin dikongsikan serba sedikit amalan yg diamalkan oleh segelintir orang arab Mesir bagaimana amalan permakan mereka dipagi hari.

Setelah hampir lebih dari 3 tahun sy bersama dgn ust yg mengajar semasa senawi (menengah tinggi) yelakan org asing dtg beribu batu musaffir mahu menuntut ilmu dgn susap payah menimba ilmu, bukan satu perkara yg mudah ditambah dgn suasana dan persekitaran yg amat berbeza sekali dr tanah air.

Ustaz tahu mana kelemahan dan kelebihan setiap anak murid yg diajari beliau betul..? gerak geri tingkah laku itu semua dia faham tambahan pula org yg lebih tua dewasa berpengalaman dr kita semua. Sy dgn rendah diri serta berminat dgn cara pengajarannya yg amat santai selalu minta motivasi tunjuk ajar dari beliau.

Tanpa bertolak kira melayan seperti anak senidiri.. sacara tidak langsung dia beri satu amalan yg mana dia amalkan pd waktu keshik dahulu kala :3
amat simple dan mudah tidak perlu sebarang perngeluaran yg tidak munasabah. ok

BAHAN YG DIPERLUKAN :-
1. Ulas bawang putih
2. segelas air putih
- Bangun aje pagi celik mata solat subuh dulu.. ngaji serba sedikit..
-pecahkan bawang potong 2-3
-kemudian baca Al-Fatihah 1x Selawat 7x Ayat Terang Hati 7x
-niat baik dan minum seperti makan panadol..
** amalkan setiap pagi ketika perut kosong

...masalahnya anak2 tak suka benda ni lebih2 lagi bawang putih...
macam aman nak mengatasinya ni...?? ada idea...silakan ke ruangan komen orait !..

p/s : kita berusaha yang terbaik untuk mereka kerana masa kita sudah berlalu...

.

7 comments:

  1. salam..tenkiu pakciklie..memang info yang berguna...pakciklie bile lik SP lagi??

    ReplyDelete
  2. bagusnya ada tips yg baerguna utk saya praktikkan..tq PCL

    ReplyDelete
  3. wahh bagus lah tips ni...
    jangankan anak2 PCL takmo mkn bwang putih gitu je...saya punnnnn haru gak nih klu nak telan mcm panadol je...

    ReplyDelete
  4. owh..bwg pth...susahla sikit ni , kismis takpe mmg dah selalu amalkan sekali dgn doa selawat ..my ibu dah ajarkan sedari sekolah rendah lg...thks PCL.

    ReplyDelete
  5. sediakan satu gelas jus oren.. lepas makan 'ubat bawang putih' tuh, suh dia orang cepat2 minum jus utk hilangkan rasa pedas ... heheh..

    ReplyDelete
  6. ciklie, hany pun kureng suke bwg putioh, camno hohoho tp tengkiu for da info...

    ReplyDelete
  7. kalau telan je bawang tu boleh x? tak yah nak potong2. jangan ambil yang montel2, sedap2 anak tekak untuk ditelan.

    boleh?

    tak pun goreng, makan ngn nasi!

    hehehehe...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.