Stress boleh buat badan 'Kembang'..

Wednesday, December 15, 2010 PCL 6 Comments

...Ada yang mengatakan bahawa stress ini bermula dari rasa bosan. Bosan pula ada pelbagai sebab dan punca, samada di rumah atau tempat kerja, bahkan semasa dalam perjalanan (menaiki kenderaan) pun kita boleh merasa bosan. Rasa bosan ini kalau tidak ditangani, maka ia akan merebak menjadi stress. Wallahu a’lam.





..untung jugak ada set table tennis kat opis ni..leh gak main2 keluarkan peluh sikit...selalunya peluh keluar bila buat site visit je..tapi dah ujung2 tahun ni rasa malas la nak keluar...

..stress bila dah keja belambak, pe lagi bila dah set time 10.00-10.30am...'opening table' 4 org dah menjadi ahli tetap...rasanya cukup untuk memansakan badan dan kalu rajin, petang.. lepas pukul 5 bole sambung....hehe.

Badan rasa dah mengembang sikit..rasanya belum terlambat untuk bertindak..
korang jangan ingat aku 'curi tulang' plak...tengok keadaan la, ada orang time tu amik breakfast...aku rasa fare jer..siap bos pon join sekali kekadang tu..

kenapa tak boleh ??
Aku rasa okey je...takde salah selagi kita tak melanggar etika kerja di mana tempat kita bekerja yang membolehkan stafnya beriadah seketika....yang merokok masa tu mungkin tak lepaskan peluang nak pekena sekejap dan yang nak makan pagi2 tak sempat tu biasalah..cari kedai kopi berhampiran...
..masing-masing dah bole fikir, janji kerja mau beres !

Sekadar perkongsian. Semoga kita dikurniakan kelapangan jiwa dan dada dalam menghadapi tugas seharian. Jika niat kita adalah untuk mendapat keredhaan dan ganjaran Allah, nescaya segala tugas akan dapat dilaksanakan dengan gembira.

p/s : HIDUP BAHAGIA TANPA ‘STRESS’.

.

6 comments:

  1. betol ciklie, bagush gak tuh...hany pernah tgk utm nye staff pas kul5 dorg kuorkn meja bagai then main...huhuhu tp cmpany hany xde la lagi setakat nih...;)

    ReplyDelete
  2. biar kembang sikit asal jgn kembung banyak ye pokcik.

    ReplyDelete
  3. hidup sihat, badan cergas,otak cerdas :)

    ReplyDelete
  4. ihikss..trauma jap baca tajuk "stress" PCL nih..teringat x-bibik yg stress..muahahaha

    ReplyDelete
  5. jd,sentiasalah relakskn diri...

    ReplyDelete
  6. ya betul stress badan buleh kembang..kalu saya puncanya makan dan makan la kan hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.