Green Hand

Thursday, July 29, 2010 Nazlee Ismail 20 Comments

..hijaukan bumi kita..okey !!.





Excited sangat berkebun..pagi2 dah melawat kebun kat belakang umah yang sekakang tu jer besarnya...
dah makan hasilnya 2 , 3 kali ...fuhhh fresh sangat...tak sia2 aku beli tanah hari tu (tanah baja)












Kawasan belakang villakejora tu sebenarnya luas tapi tak dibenarkan bercucuk tanam lebih2...hanya utk makan2 sendiri bole la...kalau tak, sure aku dah bisness kat pasar borong.





p/s : tangan kotor sikit takpa...tapi hati mau puas....
..


20 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

apa nak jadi nie..!

Wednesday, July 28, 2010 Nazlee Ismail 9 Comments



"alamak...! ingatkan UPSR dah takder tahun2 depan...baru nak enjoy sikit...
tak jadi la pulak kerajaan nak mansuhkan...
adik taknak la exam2 ni mama..sekolah cm biasa dah la..."

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

NAK demam !

Tuesday, July 27, 2010 Nazlee Ismail 10 Comments

tak nak...la


Apa aku nak buat nie..
badan rasa cm nak demam jer...bukan pasal dua hari berasa kesejukkan...takde la sejuk sangat kat CH tu..biasa je..
eksyen dgn mamaDiana, cakap antibody dia tak power..senang sangat dpt virus.. dia awal2 lg dah kena selsema...

p/s : kalau tak larat jangan dtg keja.. amik jer mc!

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

heppy2@CH ngan fam n kwn2...

Monday, July 26, 2010 Nazlee Ismail 11 Comments

23-25 Julai 2010 @ Camaron Highlands


















p/s : Sekali sekala hepi2 dgn kwn2 n keluarga...okey jugak !

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dah Tempah ???

Thursday, July 22, 2010 Nazlee Ismail 8 Comments



Baju raya taun ni mungkin cm nie kot ...


p/s : Dah fening..asyik pakai baju lama jer tiap2 taun...hehehe

.

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Semangat Yang Hilang ....

Thursday, July 22, 2010 Nazlee Ismail 4 Comments


Bila mamaDiana goreng cucoq Udang kat dapur n baunya sampai ke hidungku.. , terasa hati nak berniaga kat pasar Ramadhan nanti…

..

.

.

Bila adik mintak aku buat Char Koew Teow, terasa pulak nak berniaga..bukak gerai kat tepi jalan..

..

.

.

Bila tengok gambar lauk pauk resipi abah kat kampung dalam Fb Maklang, terasa nak berniaga kedai makan cm Abah...


..

.

.

Semuanya terasa nak buat tapi….keadaan dan masa tak mengizinkan membuatkan semangat ku hilang…


P/s : Kena pencen dulu kot !


4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Morning Sickness ?

Wednesday, July 21, 2010 Nazlee Ismail 11 Comments

Budget bagus jer..!!

Setakat teh tarik dalam gelas masuk lalat..aku rejam jer lepas tu buang lalat tu, boleh minum !

Setakat meja kotor sikit, alas meja berkulat ..takde hal..bole lepak lagi !

Aku pon pengotor jugak orangnya kekadang tu…tapi takde lah sampai hujung kuku hitam berselepat dengan kotoran…uuuuwek!...nak berniaga kena lah jaga kebersihan diri..tak pon pakai jer sarung tangan ..takder la pelanggan nampak !

Kejadian nie berlaku masa aku nak beli kuih untuk sarapan pagi.., aku bukan cerewet tapi aku suka memerhati….bila ditanya “kuih2 nie akak buat sendiri ke ?”…dengan bangga dia jawab “ ye la, kenapa?”.
Aku pon tak tau nak pilih kuih yang mana…

Bulan Ramadhan dah nak dekat..mestilah ramai peniaga2 part time kan…so, kalau kita berhajat nak berniaga terutama barang makanan..jangan lah buat lebih kurang jer…nanti pulangannya pon lebihkurang jugak.
Aku bukan nak merendah2kan mereka yang mencari rezeki seumpama ini, aku pon pernah berniaga di pasar malam dan Bazar Ramadhan…tak dinafikan sungguh menyeronokkan dan memberi pulangan yang baik jika kena gayanya.

Adakah itu rahsia kesedapan dan keenakkan kuih muih akak tu….!




google : "meh sini cikgu nak tengok kuku kamu...cakap kat mak kamu juga ek..kena jaga kebersihan
kuku..ok !!"



p/s : kuku jari kelingking biasanya utk apa ye??
..
-

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Anda Stress ??

Tuesday, July 20, 2010 Nazlee Ismail 10 Comments

takder kawan baik ...



Sedih sangat bila ada kawan baik yang mengaku dia kawan baik, tapi sebenarnya dia tak de lah baik mane pon.

Sedih sangat bila masa dia perlukan semangat, orang nak gosok belakang dia, kita la orang tuh, tapi setiap kali kita perlu dia untuk bagi semangat kat kita, dia tak ade.

Tau tak ?, kawan baik, walau sebaik mana pon dia dengan kita, masih dia punyai kehidupan sendiri. Jadi tak payah la harap lebih.

Dah ada isteri dan keluarga sendiri..semuanya perlu dihargai..

Kawan baik tu subjektif sangat.

Semua orang boleh jadi kawan baik dan boleh ada kawan baik , tapi setakat mana?..perlukah sama seperti sebelum berumahtangga… Kawan baik boleh buat kita gembira dan juga 'down in the dump'. Bila gembira tak ada masalah. Tapi bila miserable, macam mana nak pupuk balik kegembiraan tanpa kawan baik di sisi?..tapi kadangkala merimaskan juga..semua masalah nak cite dan asyik ke mana megajak kita jer.

Walau anda punya kawan baik yang tak selalu di sisi, usah sedih atau stress. Tabahkan hati. Kalau tak de orang nak dengar masalah anda, cari la alternatif lain.

Aku nak kongsi berkenaan cara mengatasi stress dalam diri. Harap dapat bantu sesiapa yang tak stabil dari segi mental. Hee..hee !



1. Tidur Sejenak

Tidur sejenak selama 30 - 45 minit akan menyegarkan tubuh kembali. Orang-orang ternama yang memanfaatkan tidur siang untuk menangani stress adalah John F. Kennedy, Thomas Edison dan Salvador Dali.

2. Pengurutan

Anda boleh mengunjungi seorang pakar urut professional.
(kalau ada kawan baik/pasangan, boleh la minta tolong kejap.)

3. Mengekspresikan diri secara artistik

Jadilah orang yang kreatif dan alihkan energi anda secara positif. Anda boleh cuba untuk belajar akting, atau memainkan alat muzik, mengambil gambar, melukis, menulis puisi ataupun menyanyi. Muzik adalah media pereda stress yang sangat baik. Memainkan alat muzik atau cuma sekadar mendengar muzik sangat membantu untuk melegakan stress.

4. Kerap ketawa

Cara ini bukan rahsia lagi. Tertawa boleh menyebabkan stress yang ada hadapi menjadi lebih ringan. Sentiasa tunjukkan ekspresi yang menyenangkan diwajah anda.

5. Bersikap lembut terhadap diri sendiri

Sama ada disedari atau tidak, sebenarnya kita secara terus-menerus berbicara kepada diri kita sendiri. Berbicara kepada diri sendiri menunjukkan perilaku dan citra diri. Anda boleh mengubah kedua-dua perkara tersebut melalui pembicaraan yang positif kepada diri anda sendiri. Malahan pembicaraan tersebut boleh menyebabkan perubahan terhadap proses kimiawi tubuh yang menguntungkan, dengan cara mengaktifkan sistem saraf yang menimbulkan relaksasi. Sebaliknya, pembicaraan yang negatif kepada diri sendiri akan menyebabkan rangsangan terhadap sistem saraf simpatik dan menyebabkan tubuh berasa kelelahan.


selamat mencuba!


sumber: miosh.net


p/s : Jadikanlah pasangan kita sebagai kawan terbaik seumur hidup.


10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kongsi Baik punyer...(3)

Monday, July 19, 2010 Nazlee Ismail 6 Comments

Tanda rumah anda akan dirompak ..!

Peringatan dari profesional untuk mengenalpasti target rumah yang hendak dirompak.

Salah satu teknik perompak ialah meninggalkan tanda atau menanda rumah yang hendak mereka rompak. Macam cerita Alibaba Bujang Lapok pulak

Jadi , sentiasa periksa dinding / pintu di pintu masuk depan rumah anda / gerbang / pagar dll.

Hati-hati dengan tanda-tanda “pelik” tertulis di dinding / pintu gerbang / pintu masuk depan.

Secara ringkas, berikut adalah logo pelik/tanda/kod yang dibuat oleh perompak:


[+ -] = Penghuni di siang hari & tidak ada di m
alam hari
[O pusat] punya titik = rumah sendirian / tingg
al sendirian
[. . 3.] Orang di rumah / 3 ahli keluarga

[/] Sudah rosak
[*] TARGET

[X] Tidak tertarik / Tidak sasaran
Jadi, mencatat setiap [logo STAR *] di pintu masuk depan.
Itu bererti anda telah disasarkan!



Dari akhbar cina.


p/s : Berhati2 sebelum kena !!

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kenapa ???

Friday, July 16, 2010 Nazlee Ismail 8 Comments

Kenapa tak bela anak ???


''ehh! tok kau mane??...kita diamanahkan untuk bela tok jer...''

.
.
.




Kenapa gerak lambat ???



"aku konpius la...siput ke..babi??"

.
.
.


Kenapa aku harus malu ???


aku kena pakai pad ke ni ... 'head' aku dah keluar nie...iihhh! malunya..

.
.
.


Kenapa ramai orang buat bisnes nie ???



"korang kalu nak bisness untung lipat kali ganda..buat la cmnie...tak habis pon masih untung berlipat".





p/s : Jangan banyak soal...semalam berkursus dua hari..sudah ngantuk lah..fening2.

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Angkat Tangan !!

Tuesday, July 13, 2010 Nazlee Ismail 6 Comments


Apa maksud angkat tangan??
...menyerah kalah...erk! itu kalau angkat kedua blah tangan..

Kalau zaman aku skolah dulu, maksudnya nak jawab soalan cikgu atau nak mintak kebenaran cikgu bila nak pegi tandas..huhu mcm2 hal la.

Sekarang ni ramai jugak orang angkat tangan (kalau korang perasan la) , pon2... pin2..sambil angkat tangan.. entah kenal tidak tak tau la..tak kesahlah yang penting rakyat M'sia ni memang ramah orangnya..

Satu hari berapa kali agaknya angkat tangan dekat Pakguard...keluar masuk opis, sekolah, apartment dan sebagainya..
tu tak kira lagi kawan2 , sedaramara, Pak Imam...on de way sesama cari rezeki...
pantang muka lebih kurang kenal je terus angkat tangan ...
sesekali salah orang plak...dia wt dont know jer...huhu malu eh!

Angkat tangan tanda ucap salam...seharusnya kita ucap dalam hati kalau orang tu jauh dari kedudukan kita, sekurang2nya kita dapat pahala. Tapi kalau angkat tangan kosong jer (tanpa ucap salam)..senyum pon tidak..apa yang kita dapat!.

So , lepas nie kalau nk angkat tangan kat sape2 yang kita kenali (especialy 4 muslim)..ucaplah salam sama dalam hati moga2 dapat rahmat atas keikhlasan kita tu..


urghhh!.cik google angkat tangan pada ku...marah ke !

p/s : menaip entri sambil angkat sebelah tangan tanda OK...(member ajak pegi pantry..minum dulu!)

..


6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sikap kita ! (2)

Monday, July 12, 2010 Nazlee Ismail 6 Comments



"Bahlol punyer ayam..kalau nak lintas tengok la kiri kanan dulu"...itu yang terkeluar dari mulut si mamat ni bila terperanjat kan ayam yang tetiba melintas depan keta dia...
kebetulan aku dan beberapa rakan lain menumpang keta dia pagi tadi.

Si mamat ni memang suka bersiar2 hujung minggu bersama2 anaknya menaiki kereta. Senang cakap lah dia nie lebih kurang cm bapak mithali lah(mithali ke kalu dgn org lain maki hamun bagai..)..dengan anak isteri tak penah meninggi suara plak (eh cmner aku tau..org ckp la)

Katanya.."kalau nak rapat dengan anak2..kita kena belai mereka..kita kena jadi kawan mereka dulu sebelum meraka punyai kawan2 lain di luar sana"..

Memang bagus apa yang disarankan tu..tapi dalam bagus2 mamat ni, ada yang tak bagusnya dengan dia ni...mulutnya yang tak boleh blah tu uncontrol...owh! baddd...haram jaddd!..buduh! n segala maki hamun lagi , senang sangat keluar dari mulutnya...lebih2 lagi dalam meeting dengan client.

Takut juga kan dalam mendidik anak2 yang kian membesar..mereka telah terdedah dengan maki hamun semua ni..
Kanak2 memang cepat belajar...selalunya mereka belajar dengan cara meniru gaya orang yang dekat dengan mereka.

p/s : Jangan sesekali terbawa balik sikap yang tak baik tu ke rumah kita...tinggalkan jer kat situ takder sapa yang nak amik.


6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Gila Sms

Friday, July 09, 2010 Nazlee Ismail 14 Comments

Jangan dibuat dah...


KakY (bukan nama sebenar) semenjak dua menjak nie sentiasa kusut jer penampilanya..
dulu dia sorang yang periang , ringan tulang..mudah nak mintak tolong ape2..

datang kat umah terus jer masuk bilik, ntah apa yang dibuat tak tau lah..hanya dia dan S (bukan nama sebenar) saja maklum. Sama jantina sama perangai... Perbezaan umur diorang memang ketara bagai mak dengan anak...
sepatutnya sebagai tetamu , tanya2 lah kabar kat org2 tua kat situ...nie buat perangai cm budak2 main pondok2 plak..
sesekali terdengar khik2 ..khik2 , gelak rengyeh dari dalam bilik tu..bengkek jgak tuan umah bila mendengarnya.. .
Inilah penangan 'gila sms'...dah tua ganyang asyik bermasej2 skandel lagi...bukan sekali..sentiasa sangat.

Klaupun dia beborak dgn tuan umah...konon nak jaga hati...tapi jari dok menekan jugak keypad henpon tu...
tak fokus langsung..mana taknya org gelak dia senyum, org senyum dia terpinga2..

Lagak mengajar anak buat baik... tapi mak sendiri yang buat lebih dari tu..
malam berjaga siang tido...
bertandang umah org tak ingat dunia, anak laki kelaparan,
berkawan dengan hingusan bukannya nak menasihati malah mengikutinya plak !

samapai sanggup berhutang...itulah penangan Gila Sms Skandel.

p/s : Cikgu kencing berdiri, anak murid kencing berlari.
..
.

14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Fikir LOgika..

Thursday, July 08, 2010 Nazlee Ismail 7 Comments

"Why.. Laki i suka makan kat luar ni...!!"


Korang fikir masakan kat restorant tu sedap sangat kot!....tapi sesekali cuba2 la tengok kat dapur diorang sama....apa yang buat sedap sangat tu..sampai laki x nak makan kat umah..!


resipi terbaik atau pesekitarannya..
.
.
.
.
.
.

dan...

"pasai apa laki i..kerap pegi toilet ni...??"

..nak pegi check x leh..mungkin ini yang di fikiran korang kot !!



p/s : Fikir apa yang logik..jangan fikir yang bukan2 pada yang tersayang....

..

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sikap kita !

Wednesday, July 07, 2010 Nazlee Ismail 16 Comments

pelan2 sikit tutup tu..!!


korang sume penah naik keta kannn!..tak kira lah penumpang ke, keta sendiri ke..
ade tak korang rasa saakittt...sangat telinga korang bila dengar bunyi yang tak sedap ??
...bunyi pintu keta ditutup kuat..Duuup! (keta murah jer kot cm aku).

ofcoz la takder kan..bukan keta sendiri..

tapi kalau aku tuannya memang terasa sangat..ingat ape teksi ke !! (teksi pon jgn wt cm nie tau)..sorang masuk dupp! , masuk sorang lagi..DuuPP!...
waaa..sakitnya hatiku...walaupun anak sendiri yang buat..
selalu jugak pesan kat diorang , kalau naik keta tu... tutup pintu pelan2 sikit...
Kalau orang selain dari keluarga kita wt cmtu..cmner !!..nak sound ker ??

tak kesahla keta baru ke lama ke...sama jer, nak dapat bukan senang woo...


side mirror tanggal..." tak sempat ganti baru lagi tau..!!"

p/s : Pintu kereta ke..pintu tandas ke...segala jenis pintu yg boleh ditutup...Jagalah sikap kita..jangan tutup kuat2.
..
.

16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hiperaktif !!...

Tuesday, July 06, 2010 Nazlee Ismail 9 Comments

TEGUR lah kalau berani !!!


"Seronok sesekali bebudak datang umah...tengok diorang berlari kesana kemari..
hilang sikit rasa sunyi .... tapi macam 'kapal pecah' umah aku dibuatnya..."

Ala biasalah bebudak memang cm tu...

..sesekali datang takpe lah....kalau selalu cmner..

yg datang pulak budak nakal cmnie ..

::
;





jangan tegur...Shin Chan memang cm nie !!


Cousin Mem selalu tegur anak jiran sebelah..." awat hang buweh sangat nie!!.."

so...sekarang mendapat lah..ke Hiperaktifan anak2nya.


p/s : redho dengan segala pemberianNya
..
-

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.