Senyum ke Sekolah...suatu petanda baik.

Monday, January 03, 2011 PCL 10 Comments

akak tak sabar2 nak ke sekolah, maklumla dah pandai berkawan-kawan..





adik cm nak tambah cuti lagi...tapi semangat dengan pakaian baru membuat dia sentiasa tersenyum riang...




Salam ...

yah..ramai ibubapa yang amik cuti sempena nak menguruskan persekolahan anak2...kalau tak amik cuti pon masuk lewak sikit setelah selesai semua urusan..barulah bergegas ke tempat kerja..

So, nampaknya bermulah rutin yang tertangguh selama hampir sebulan lebih sebelum ini...
bukan anak2 yang xited nak ke sekolah ...mak bapak yang lebih2 dalam segala hal..bagusla tu..semangat tahun baru la tu, nak buat yang terbaik bagi menepatkan anak2 supaya belajar dengan selesa demi masa depan mereka juga..

Semalam dah start tidur awal, pukul 9 dah kerahkan dorang masuk bilik tidur kalau tak sebelum ni paling awal pon pukul 12 tgh mlm...

untuk membiasakan perkara yang belum biasa bagi kanak2 ni susah juga la...kalau dulu sesi persekolahannya petang...bangun lewat sikit takpe..ni tahun 2011...adik sesi pagi tapi kakak masih lg sesi petang...namun untuk menjadikan semuanya adil dan saksama...semuanya tidur awal termasuklah emak bapaknya sekali...

Untuk kebaikkan bersama...segalanya harus dirancang dengan betul dan mulakan sedari awal persekolahan lagi...

"buatkan mereka tersenyum apabila memulakan persekolahan setiap hari kerana ini merupakan petanda baik yang diharapkan oleh setiap ibu bapa".

nampaknya adik n kakak tiada protes..alhamdulillah.

10 comments:

  1. Salam, anak akak susah nak bangun pagi setelah hampir 2 bulan aktiviti bebas. Baju sekolah guna yg lama, kasut je baru tp nmpk seronok dia tu....budak2 mcm tu ler....bab2 belajar mula la monyok!!

    ReplyDelete
  2. selamat kembali kesekolah.dah cuti lama mesti malas tol bangun pagi.kenapalk air sejuk nak mandi..waaa termenung sat=)

    ReplyDelete
  3. izzah pun sama...tak de nangis2 dan tak yah dah tunggu2 lagi...selamat mula bersekolah nina & anis...:)

    ReplyDelete
  4. selamat bersekolah utk anak2 PCL..belajar rajin2 ye adik2 semoga bila besar mampu menyenangkan ayah ibu dan berbakti pada agama dan bangsa setrta negara kita..amin

    ReplyDelete
  5. kalau sekolah pegi hantar balik amik..ooo mmg best tapi kalau kena masuk asrama..tu yg berat sangat rasa nk ke sekolah balik....telah melaluinya sebagai budak nakal.

    ReplyDelete
  6. saya pun sibuk jugak hari ni...4 org semua...pening jugak tak sama sesi persekolahan...

    ReplyDelete
  7. waaa dah anak dara dah eh anak ciklie...ummm semangat g sekolah tuh...pagi pagi senyum....alhamdulillah....


    mulakan hari dengan senyuman...

    ReplyDelete
  8. Welcome..Happy..New..Year
    ╔══╦══╗╔╦╗  
    ╚═╗║╔╗║║║║ 
    ╔═╝║║║║║║║ 
    ║╔═╣║║║║║║    
    ║╚═╣╚╝║║║║    
    ╚══╩══╝╚╩╝
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

    Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

    mmg masa aku kecik pun kalau nak gi sekolah tu agak lembam sikit tapi kalau balik sekolah ceria..

    tang dapat baju baru kasut baru agak ceria sikit penuh semangat dan bergaya... tapi cuma seminggu aje semangat tu lepas tu sprt sedia kala

    ReplyDelete
  9. sweetnyer adik tu senyum..:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.