Lepas gian jer...

Tuesday, March 22, 2011 Nazlee Ismail 16 Comments

Datin Rokiah a.k.a Maktok


...Petang semalam badan tak berapa sihat tapi paksa juga untuk membawa mertua aku yang sampai dari Sg Petani beberapa hari lepas. Korang mesti tak berapa percayakan ..beliau adalah seorang kaki pancing wanita...tegar tak tegar sangat la tapi kat Sp cm dah familiar(area Tg Dawai, Pualau Sayak, Pantai Merdeka tu port mancing beliau la bersama saudara sekaki di sana) tu takdak muka lain dah...takpa yang penting beliau happy, so sekarang ni semakin kurang aktivitnya sebab beliau sedang bersedia untuk menunaikan umrah, insyaAllah bulan depan.."sekali sekala melepas gian" katabeliau.

Walaupon usia beliau sudah mencecah 60an tetapi semangatnya masih tinggi untuk meneruskan minat kepada aktiviti memancing. Tak segagah masa muda2 dulu, namun beliau tetap tidak menolak jika diajak bagi tujuan tersebut.

Sesekali datang ke sini, aku bersama mamadiana, adik dan maktok pergi mamancing udang galah di sekitar bawah jambatan berdekatan dengan pekan Banting. Kebetulan masa yang cuma ada dalam 2 jam sementara menunggu kakak habis dari tuisyen. Sebelum ni , ada juga kami ke sini bersama rakan sekaki ....ada juga la hasilnya.

Setakat nak buat Char kuey teow 2 , 3 pinggan boleh lepas...




Faisal, rakan sekaki..menunjukkan hasil pancingan nya


p/s : minat tak kenal usia....selagi tidak melalaikan teruskan untuk mengubati hati yang sunyi...

16 comments:

  1. menariknyerr.... Allhamdulillah ..semoga perjalanan menunaikan ibadah umrah akan dipermudahkan dari sebarang urusan.Amin...
    Allah humma yasir walatu asir...Amin

    ReplyDelete
  2. fuhhh mmg mengancammm la hobi maktok ni... ;)

    ReplyDelete
  3. wow..respek la dengan mak tok..kalau org lain...dah jaga cucu je huhuhuhhhh

    ReplyDelete
  4. @Rentetan Tidak Bertaut Ammin , lepas tu turn kita plak ke Mekah....

    ReplyDelete
  5. @sahromnasrudin

    cucu bole tinggai dah...dah besaq2


    @=sz=

    dah naik taraf pro da ni..ngalahkan menantunya..

    ReplyDelete
  6. syonyaa dapat udang besar...yummie...

    nota kaki : baru lepas plan, weekend ni nak g mancing..hehe

    ReplyDelete
  7. sebijik minatnya mcm mak mertua kina. kalau sehari x mancing mcm nak gila dibuatnye....huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. wah...ayu nak join gaklah..
    kaki pancing nie kena ilmu dan kesabaran yang tinggi....
    cayalah mak tok

    ReplyDelete
  9. salam bro...thanks drop by my blog dan beri sedikit info tntg arwah nasir...dtg sini nak follow balik...

    nice blog!!

    ReplyDelete
  10. @Citarasa Rinduan
    jom le join sama2...best jg takpe..wanita semua..sy hantar dorang je

    ReplyDelete
  11. @aniz
    kalau selalu mkn udg bole kena gaut ni...hahaha

    ReplyDelete
  12. salam....
    lama tak meunjun hundang galah

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.