Nama Bayinya... 'Facebook Jamal Ibrahim'

Wednesday, March 23, 2011 Nazlee Ismail 9 Comments

Assalamualaikum, mungkin anda sudah tahu tapi aku suka nak kongsi di sini...

KAHERAH- Seorang ayah di Mesir telah mendedikasikan fenomena laman web sosial sebagai nama anaknya, Facebook. Bayi bernama unik itu menjadi tanda revolusi baru di Mesir.

Menurut laporan akhbar Al-Ahram, Jamal Ibrahim, 20 tahun, memberikan nama anak perempuannya sebagai Facebook. Ibrahim mengaku sangat kagum dengan peranan laman web sosial itu dalam organisasi pemberontakan di Tahrir Square dan beberapa kawasan lain di Mesir.





ikuti kisah selanjutnya DI SINI.

9 comments:

  1. eh ada plak mcm tu..mcm2..yg eloknya kita bagi nama ikut yg disaran agama..punya makna yang baik,kan? sb nama tu yg akan diguna bila dipanggil di padang masyar:)

    ReplyDelete
  2. @Hana Faza-same person

    tak sangka org Arab plak bole buat cmtu...taksub sangat dgn kejadian menipa dorang haritu..

    ReplyDelete
  3. @Ieda Al-Habsyi

    Harap jgn ada orang kita ikut mcm tu...

    ReplyDelete
  4. eh... boleh plak... tp itula kebenarannya...

    ReplyDelete
  5. kalau kwn2 panggil Face...ok jugak tapi kena kwn2 yg panggil Book? adoi..pelik la dia org tu..

    ReplyDelete
  6. @dwaty
    yes..itulah yang telah berlaku setakat ini...

    ReplyDelete
  7. tak lamerrr lagi ada la nama anak 'lemuni' pulak pakngah...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.