Belajar Dari Pengalaman...

Tuesday, April 26, 2011 Nazlee Ismail 12 Comments





gambar hiasan





.....sungguh pun benda ni nampak remeh je tapi jika ada yang tak tau ,..tak mau ambil tau...tak mau tanya !

mesti impaknya kepada orang lain menunggu di belakang.

Anda tau kan...Cash Machine Deposit (Mesin Deposit Tunai)...pernah guna kan!...alaaa, yang selalu ada masalah tak boleh detect wang kertas tu...asyik2 mesin reject je... menyebabkan ada yang merunggut dibelakang semasa beratur panjang.

haaa, benda ni berlaku kat aku pagi tadi.....





gambar hiasan


ada 2 orang wanita bekerjaya agaknya...tengah dok proses mebetul2kan wang kertasnya yang dah kena reject banyak kali oleh mesin tersebut...wang lain takde..tinggal tu je sekeping....nak tak nak kena buat jugak sampai boleh....

so, dorang ni dah buang masa aku berminit2 di situ...

kita suruh dia buat macam yang kita ajarkan...dia buat tak reti ja....heyss!! malas aku dengan orang yang sombong cmni...

dah lama sangat punya pasal ..sorang barader sudah
sound..."cik puan....pegi iron la diut tu..." 2 wanita tu dok sengih2 muncung .

"ikut ja macam abang tu cakap...buat ja
la, tak salah kalau cuba"



...lepas tu dengan sengih2 lagi dorang tu buat
macam aku suruh tadi....



agak2 la renyokkan duit tu..jangan sampai tak boleh guna langsung..kang menyesal plak! !


"eh..eh boleh la..." ....lepas tu terus blah...termalu kot !!


macam mana caranya...macam tu lah aku belajar dari pengalaman jika masalah wang kertas di reject oleh Cash Machine Deposit.

kekadang mesin tu 'pandai memilih'....tapi pilihannya yang kedut2 sikit....yang licin2 tak nak pulak ! hahaha.

ini cara aku !...aku tak suka guna internet banking....

orait....selamat.







12 comments:

  1. saya suka internet banking...
    jimat masa.. heheh.. x yah jumpa cik puan yg sombong tuh..

    online shopping pun besh..

    ReplyDelete
  2. @padlie memang jimat masa....tp sy suka ngular lama2 kat luar...hahaha

    ReplyDelete
  3. eh.. camne plak dia iron duit time tuh??

    ReplyDelete
  4. yelah..biasa kalau duit baru tu, licin kot..x nak terima pulak mesin tu. sy biasa keroyok sikit..baru terima.

    tp kalau nak bank in duit byk2 guna cdm ni..malasnya.kesian kat org yg menunggu kat blkg

    ReplyDelete
  5. bila duit tu licin,mesin x leh rasa duit masuk kot....hehe

    ReplyDelete
  6. @kyo_9 kena perli la tu...dok gosok2 kat montot je..

    ReplyDelete
  7. @wida
    kena cari bukan masa puncak...tak sesuai la plak dgn kita..hhuhuhu

    ReplyDelete
  8. @wida
    kena cari bukan masa puncak...tak sesuai la plak dgn kita..hhuhuhu

    ReplyDelete
  9. selalu terjadi macam ni .. kalu jadi macamni shahrul masuk kan jer yang boleh masuk tu dan kalu dah cuba 2ke 3 kali tak boleh juga shahrul g tukar duit dulu n beratur balik tak ada la yang lain kena tunggu lamer ....

    ReplyDelete
  10. haha...tue laa jual mahal sangat dengan pertolongan owang...

    ReplyDelete
  11. As.salam pakcik lie..
    MDT nak tambah sikit..citer kelakar dari pengalaman sendiri..buat cash deposit tapi 2 kali mesin reject duit..tp orang lain punya elok jer mesin tu accept!

    rupa2nya tertekan No..sepatutnya tekan Yes! adeh! tiba2 rasa malu sendiri..

    dan sbb tu lah ai prefer guna intenet banking! cepat lagi pantas..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.