Tak Nak Makan Luar !

Saturday, April 16, 2011 Nazlee Ismail 9 Comments

..Hari cuti cmni memang best kalau dok kat rumah menghabiskan masa bersama keluarga...walaupon aku duty OT ..aku ni standby kat opis saja mcm orang tak keja la senang cakap!..tunggu kontraktor..biasak la dorang ni lagi tak jam 10 tak nampak muka...inilah yang dikatakan standby duty...standby kejap kat rumah..kejap kat opis..hahaha, korang jangan ikut nanti kantoi sapa yg susah...aku punya kes lain sikit...sebab bos kecik aku penah pesan "buat keja janji siap jgn sampai ada problem, pandai2 la cover ..".

Aku bukannya 'ngular'..tapi biasalah..dah xde orang kat opis , sempatkan juga balik rumah jap...'tercongok' kat opis tak de benda nak buat...current di'blackout'kan..memang jem lah dok sorang2 kat sini..

teringatkan popia goreng mamadiana (dari semalam lagi dok ulang goreng..makan tak puas2), tadi awal sangat masuk opis tak sempat nak jamah....huh! memmang kelas la..minum lak dgn jus pegaga..pergh!

pegaga tanam kat belakang rumah tu nak habaq...dah banyak kali juga makan hasilnya.
sempoi!...korang cuba buat sendiri kaw2! mesti sempoi punya....lagi pon jus ni banyak khasiatnya...awet muda tau..hehehe.

dapat balik kejap pon jadilah...nak buat apa makan2 kat luar kan..membazir duit je...lagi pon makan dengan isteri selalu2 kan best...mengeratkan lagi kasih sayang..dan kualitinya memang 'A' lah tiptop insyaAllah terjamin.

air tangan isteri plak tu....

sebab tu i tak makan luar..huhu.

p/s : seseklai pekena jugak air tangan mamak roti..tp kalau boleh tu...kurangkan lah ye!






9 comments:

  1. di sini pagi2 td dah hujan lebat...
    sejukkk..
    sedap betul melepak di depan tv (tp sy depan lappy) ... ihikss

    mamadiana ada service delivery popia ke sini tak? heeee

    ReplyDelete
  2. Bagus "Tak makan Luar". alhamdulillah.

    ReplyDelete
  3. is3 memang seronok tengok suami makan hasil masakan dia, w/pun tak berapa nak sedap ;p

    ReplyDelete
  4. ermmmm memang best la kalu dapat makan air tangan isteri ni .. lagi best kalu dapat mkan tangan isteri hwahahahahahah

    ReplyDelete
  5. [SZ]> haha nt ada la kot tp kena 'direct' tanya mamadiana sendiri lg bagus...

    ReplyDelete
  6. [Kunang-kunang]> makan luar mmg tak sekali2..haha

    ReplyDelete
  7. [Sayangsayangibu]> kena jaga hati sesama..hati mau senang baru rasa bahagia.

    ReplyDelete
  8. [Rentetan Tidak bertaut]> masuk paper muka depan tu...hahaha.

    ReplyDelete
  9. ciklie, sronok nya bercucuk tanam...hany pun teringin jugak ye lah skrg ni semua benda kena beli kan kalau kat bandor nih. at least tanam yg simple dan selalu guna la. InsyaALLAH ada rumah sendiri, akan gigih bercucuk tnaam..yeah!!!

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.