Bersedekah Selalu...

Tuesday, May 03, 2011 Nazlee Ismail 9 Comments





bila terpandang kesusahan mereka..baru kita sedar bahawa masih ada lagi orang yang lebih susah daripada kita sebenarnya...

"Sesiapa yang bersedekah selalu, takkan miskin orang itu selamanya..

Bila nak berbelanja @ shopping always spare duit untuk sedekah kerana dalam duit kita tu ada hak orang susah. Jadi bila orang buta datang masa kita sedang makan2, bagi la sikit derma sebab kita nak cari orang susah untuk sedekah dah amat susah masa sekarang dan takde masa jadi Allah hantarkan orang2 susah ini untuk kita dapatkan pahala!. "






kalau taknak derma sekali pon janganlah tengking2 mereka ...sebaliknya doakan lah mereka semoga beroleh rezeki yang halal untuk meneruskan hidup.

masing2 punya hak di dunia ini...lakukanlah dengan keikhlasan hati moga mendapat keberkatan Allah.

9 comments:

  1. bila kita memberi dengan iklas, insyallah kita akan terima lebih dari itu :)
    Ahh..Kecoh Kau Derr...

    ReplyDelete
  2. Bila kita sedekah kat orang, insyaAllah kita akan dapat rezeki yg lebih baik..

    ReplyDelete
  3. betul tu. kalau x nak sedekah, jgn tengking2 mereka.
    sebab kita tak berhak nak judge mereka.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. ...senyumlah selalu kerana senyum itu sedekah...
    kadangkala kita selalu tak 'punya' untuk selalu bersedekah....jadi senyumlah selalu agar kita selalu bersedekah....

    ReplyDelete
  6. @Ieda Al-Habsyi tp jgn pula kita megharap balasan..

    ReplyDelete
  7. @wida siapalah kita untuk menilai seseorang..buatlah dgn keikhlasan.

    ReplyDelete
  8. @HANIS HOME TOUCH senyumlah2 ahai cek mek molek...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.