Harga Gula Naik 20 Sen Mulai Selasa (Hari ini)

Tuesday, May 10, 2011 PCL 17 Comments

Semalam dah diwar-war kan di akhbar2 tempatan bahawa kenaikan harga gula bermula hari ini 12 tgh malam tadi.

Harga sebelum ini Rm2.10 naik kepada Rm2.30 sekilogram.



PUTRAJAYA: Kerajaan hari ini mengumumkan kenaikan harga gula sebanyak 20 sen daripada RM2.10 kepada RM2.30 sekilogram mulai Selasa. (mStar online 9/5/2011)

kesan yang ketara dan bagus untuk rakyat Malaysia adalah...mungkin boleh mengurangkan pengambilan gula dalam kehidupan seharian mereka.

Secara tak langsung , semua jenis makanan yang menggunanakan gula dalam ramuan akan turut juga naik harga.

Saja nak tauu..adakah ini akan efek kepada kehidupan anda ??

17 comments:

  1. selalu je naik, time pilihanraya kte nk bt turun...uishh,nampk benor nipunye kerajaan ni...:(

    cian rakyat..

    ReplyDelete
  2. jat duk sorg2 je.so xrasa sgtlah.hihi

    tapi kalau kat rumah,semua berkumpul..mmg sgt terasa.

    ReplyDelete
  3. bagi peniage2 yang memang bahan asasnyer menggunakan gula maybe memang terase la pade dieorang kesannyer hurmmmm

    ReplyDelete
  4. AnonymousMay 10, 2011

    Gula naik lagi. Ramailah orang diabetes baik nanti.

    ReplyDelete
  5. Salam PCL

    terima positif ajelah ye :) mudah2an dapat kurangkan gula.bertambah baik kesihatan :)

    ReplyDelete
  6. alaak...aida dh la penggemar manisan yang tegar..

    abis la kuih2 lepas ni naik harga..eeeiiii..tak suka! :(

    ReplyDelete
  7. @http://aniesandyou.blogspot.com memang dah jangka sbb tu PCL tanam tebu blkg rumah...

    ReplyDelete
  8. @nur aisya humaira haa yg ni PCL sokong...asyik naik je..bila nak turun.

    ReplyDelete
  9. @zati embong kurangkan penggunaan, naik ttp naik dah pon..

    ReplyDelete
  10. @MAPPIAU agak2 sudah..jgn naikkan harga melampau2 ek..ktorg pembeli paham !

    ReplyDelete
  11. @Kunang-Kunang jadilah kita pengguna yg bijak..hehehe

    ReplyDelete
  12. @Hana Faza-same person sokongan positif ni...utk jaga kesihatan..jaga poket org tertentu !

    ReplyDelete
  13. @aida4eva biar potong kaki jgn potong gaji..hahaaha, utk bosses..kasi la gaji naik juga..

    ReplyDelete
  14. kurangkan gula dlm minuman, tambahkan kemanisan dlm senyuman ;)

    ReplyDelete
  15. minyak naik, gula naik..semuala naik

    ReplyDelete
  16. chybee dtg to say hi! :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.