iluvblog blogwalking community

Wednesday, May 25, 2011 PCL 11 Comments



Assalamualaikum..........readers blog yang dihormati.

Rajin blogwalking ?? .....tanpa widget yang memberatkan loading blog anda...masih baru !!!

Kalau nak join, leh klik gambar di bawah...





P@kcikLie pilih Kita-Bloggers Group sebab kita memerlukan support dari kalangan blogger yang suka blogwalking dan aktif...hahah tak bleh blah.

Sedikit penerangan:

Disebabkan terlalu banyak group bagi blogger Malaysia, kami dari pihak Wootmedia ingin mengambil inisiatif untuk mengumpul group-group ini dalam sebuah blog yang dipanggil iluvblog^walking. Dalam blog tersebut, para blogger akan diklasifikasikan mengikut kumpulan masing-masing. Setakat ini, 7 group sudah dikenalpasti. Dengan adanya blog ini, jadi lebih mudah lah nak blogwalking. Ye tak?
Oleh itu, kami mengajak anda semua untuk turut sama join kami di blog iluv^blogwalking ! Setakat ini,terdapat 7 group blogger di komuniti iluvblog^walking.Antaranya :

Blogger Tercinta Official
Sahabat Blogger
Blogger Pantai Timur
Blogger Bawah Tanah
Kita-Blogger Group
Blogger Malaya Group
Special group

Setiap group akan di isi dengan 500 blog..Jadi semuanya berjumlah 3500 blog ! Anda akan muntah kerana blogwalking..hehe

Anda boleh memilih kumpulan mana yang diingini kecuali group “kita blogger” . Walaubagaimanapun, pihak kami telah meletakkan had 500 buah blog sahaja bagi setiap kumpulan. Jadi kalau yang terlebih tu, kami akan masukkan blog korang kat group SPECIAL..

Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking ? Senang..Ikot step di bawah :

Pergi ke www.bw.iluvblog.com
Di Home page,anda akan dapati terdapat 7 group seperti Blogger Tercinta Official,Sahabat Blogger,Blogger Pantai Timur dan sebagainya
Click salah satu group
Anda akan dapati terdapat 500 link blog di setiap group tersebut
LEFT CLICK pada link blog tersebut ( right click akan menyebabkan open in new tab )
Satu pop-up window akan keluar dan blog tersebut akan loading di pop-up window tersebut
Sekurangnya-kurangnya 3 second diperlukan untuk loading blog di pop-up window tersebut bergantung pada internet anda dan juga blog tersebut.

> TAG : WIDA , MZHANY


p/s : info dari blogger merangkap sahabat/jiran> PADLIE

11 comments:

  1. Nak join,tp malas buat entry huhu

    ReplyDelete
  2. nice sharing...
    tak tau pun tntg ni..huhu

    ReplyDelete
  3. Blog walking mlm2 walaupun tak larat dah ni...ngantok sgt...nak join ke tak ye? tunggu masa free..

    ReplyDelete
  4. adoi... byk tu memang pening... saya nak bw followerspun tak habis2...

    ReplyDelete
  5. @Alal Yaakub copy paste cara yg berhemah...boleh je...jgn malas2 bro.

    ReplyDelete
  6. @Nour Akmal bagus untuk newbie...atau org2 yg rajin..hahaha.

    ReplyDelete
  7. @~~zAnAfAhMi~~ bila2 masa senang....lg cepat, link kita dok kat atas list..takyah nak scroll panjang2 da...ada baiknya.

    ReplyDelete
  8. @Cik Bidadari memang penin..blogger bertambah2...tapi yg aktif blogging yg kita suka...

    ReplyDelete
  9. tag saya?tq..insyaallah, ada masa nnti sy buat

    ReplyDelete
  10. benda ni kena lah win-win situation... saya tak dapek laa join sbb tak dapat nak kasi komitmen... nanti kang asyik mendapat, tidak memberi mana aci kan....

    BW pengomen tegar is my priority... kalau terlebih masa baru round kat bloglist...

    ReplyDelete
  11. bagoih jugak ade macam ni....senang ....
    kalo nak haghap kite blogwalking selalu...penat ooo...
    bukan semuenye datang bali ke blog kite...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.