Nak cuti dah....!!

Thursday, May 26, 2011 Nazlee Ismail 16 Comments








...hahaha, esok ada sehari je lagi aku bekerja...lepas tu nak berangkat ke Perak, ke kampung halaman aku dan seterusnya ke Kedah, ke kampung halaman mamaDiana pulak..

bukan anak2 je yang seronok , hurm ! mak bapak pon sama....almaklum la dah lama tak balik ke kampung halaman masing2....

best juga kekadang jadi perantauan ni....ala2 macam nak balik raya la plak..hehehe.

jalan2 yang sama mengarah ke utara.... antara kami berdua tiada percanggahan...

cuti yang dipohon cuma seminggu saja..cukup la kan..tunggu hari betul2 raya nak mohon cuti lagi...kena beringat la sama.

apa yang buat kami tak sabar nak balik??....

*khabarnya ramai sedara yang balik kampung sebab (atok & opah) buat kenduri Arwah Nasir (abah_Izz)...sedeh rasanya bila teringatkan arwah...( sedekahkan al-Fatihah).

*boleh cari siput/lokan.....sambil berkubang (hanya org yg dok kpg saja yg memahami...)




* memancing ikan puyu...



* mancing ikan haruan...


...perghhh!...ni baru kat kampung aku..belum masuk bab famili mamadiana lagi...

nanti aku sambung lagi....

16 comments:

  1. mamadiana orang kedah ka??
    saya pulak,suami orang kedah saya orang perak..
    heheh..terbalik sudah!!

    ReplyDelete
  2. uish..bestnye dapat cuti lame..
    boleh la blik kg ye..
    bgus2..

    ReplyDelete
  3. @Lieyda emm..best sb dah lama sangat x balik kpg.

    ReplyDelete
  4. adoi... ikan haruan... lokan... puyu dah lama tak tengok... sonoknya ada kg... hurmmmm... oopss... Mamadiana nanti jgn lupa updated gak... Kedahkan? padi tau...

    ReplyDelete
  5. bestnya balik kampung kan.....wah,teringin la jadi perantau,bila balik kampung sure terasa sangat.hehehe

    ReplyDelete
  6. eh eh same la pulak name wife ngan kite hihihihi

    wah dah rancang dah eh aktiviti ape nak buat mase balik cuti wahhh best best. Bile dah penat layan kesibukan tempat keje sekali bile dapat cuti balik kampung memang syiok kan layan suasana kampung hehehehe

    ReplyDelete
  7. kampung perak dekat mana?sama ler kiter orang perak..hehe..yup,bertuah dan seronok duduk kg ni..damai dan permai..ehehe..sbb sy pun duduk kg jugak..^^

    ReplyDelete
  8. amboiiii...! memang betul, kalau dah kata nak balik kampung tuu, ati ni dah takde dalam ofis dahhh... tak sabar2 nak balik...

    ReplyDelete
  9. wahh..bestnya blik ke kg..merasa lah kn..sy tak pnh blk kg pun..ssbb blja pn dkt2 je...rmh atok pn dpn rmh..huhu..=p

    ReplyDelete
  10. selamat bercuti dan beraktiviti :D

    ReplyDelete
  11. best kan duk kampung....part cari lokan tue mcm best ja..piya penah cari siput apa ntah mcm lala tue..tpi dia besaq...kena pijak lumpur gagau dgn kaki..bru jumpa..hihi..best..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.