Santai 'merendek'...

Tuesday, May 03, 2011 Nazlee Ismail 6 Comments




..bila duduk kat luar rumah ...syok jugak melayan angin sepoi2 bahasa..
entahla bahasa apa yang dibahasakan...menderu je bunyinya...sesekali bunyi macam dalam filem seram tu....woooo..woooo..hembusan bayu menerjah tingkap2 dinding, kalau malam memanglah agak menyeramkan bagi orang2 yang baru bertandang ke sini.


cuaca nampak cam nak hujan je tapi masih lagi tak kebasahan...huhu..
aku.. mulanya nak berkebun..agak2 boleh la mengeluarkan peluh jantan seketika...tapi lebih selesa duduk bersantai ..lagi2 bila bertemankan 'kekasih hati' di belakang rumah..teringat zaman2 'merendek' dulu...hahaha jangan pikir jauh arrr...

cangkul di tangan sebagai syarat...menandakan aku masih lagi setia berbakti pada tanah walau pun luasnya hanya 'sekangkang kera'.


projek manager 'Hanis' cadangkan nak bela rabbit ...huhu mantop!


masih berlegar difikiran kami tentang 'next project' ..ala2 kontraktor hebat masa kini.

nak tander rumah kucing jiran (yg akan berpindah tak lama lagi tu) nak dijadikan rumah arnab la konon2 kalau ada rezeki......

projek 2 beradik (Husnina n Hanis) sebagai penternak arnab..huhuhu..hari2 dok sebut bila abah nak belikan rabbit untk dorang.

p/s : merendek = duduk berdua2 an sebagai sepasang kekasih/cam dok berkepit...bercouple2lan...tak ingat akhirat tu...





6 comments:

  1. tengah fikir.. agak2 jadi tak apa yang di impikan oleh cik lie dan puan isterimu..

    PS: tiao2 hari ayu suka merendek dgn en zalie.. jiwangnya ayu..heheh

    ReplyDelete
  2. hoho..petang tadi bersantai smbil tanam serai kt blakang uma dng mak...bosan tak de ape nk wt...

    ReplyDelete
  3. @Citarasa Rinduan projek kecik je...

    lagi berumur lagi jiwang ..hahaha caya lah ayu.

    ReplyDelete
  4. @Corat-coret tebaek tu dr buang masa sembang2 kosong..bercucuk tanam ade gak pekdahnyer..

    ReplyDelete
  5. x sabar nk bela rabbit.....!!!!

    ReplyDelete
  6. Merendek?hehehe..selalu ayat tu tuju ke bohsia & bohjan (zaman sy dulu2 lah)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.