Apa Kata Anda Tentang 'LIKE mengLIKE' ni...

Sunday, June 12, 2011 PCL 17 Comments



klik 2kali.. bagi besar gambar..

..my Untie...jangan sentap yer...

" Butang 'Like'... (di laman Facebook & paparan yang berkenaan) selalunya digunakan mengikut situasi dan keadaan... ianya adalah bagi mewakili banyak maksud ..antaranya ialah suka, meghargai, simpati, sokongan atau saja2 tekan (tabiat) dan mungkin juga sebab tak tau nak komen apa...hahaha kan! " PCL



...tapi kena lah pandai menyesuaikan keadaan kalau nak klik 'Like' tu..kekadang berkemungkinan akan mengguris perasaan mereka yang sangat perihatin tentang perkara sebegini..

baca juga apa kata mereka (blogger) ;

---------------------------------------------------------------------------------

"...fungsi “like” tersebut digunakan untuk “like” status terbaru pada wall rakan2, dan juga apa2 perkembangan pada suapan terkini anda. Namun ciri “like” ini telah dikembangkan dan anda boleh “like” mana2 komen rakan anda. Kadang2, dalam komen anda, anda mendapati komen yang rakan anda telah hantarkan itu sesuatu yang menarik, kini anda boleh menyatakan terima kasih anda dengan menekan “like” pada komen tersebut ". (sumber).

---------------------------------------------------------------------------------

" Tp ada gak kegunaan utk meraih undi.
Yo. Ini sgt glamer skang yo.
Kalo yg ni, kengkadang aku dpt gak org suh like. Tp jgn kata aku menyombong taknak like plak ye. Sbb kadang ada page lain yg perlu di like. Dan aku tak sker nak like like page lain sesuka hati. Jd itu le sbb kadang aku tak ter like derang nyer permintaan tu. Tp nyer kalo hanya kena like gmbr or apa2 je yg dipertaruhkan, ha..itu tak ngapa. 40x like pun takpe.

Seterusnya kalo ada citer kematian. Aku tatau apa fungsi bila ada org like. Aku pelik pun ada. Ko like sbb ada org meninggal ke, ko like sbb statement tu. Kompius.

Aku rasa derang maleh nak komen, jadi klik like tu je ". (sumber)

---------------------------------------------------------------------------------

"...sini saya ceritakan sikit tentang salah faham mengenai fungsi button LIKE. Seperti baru-baru ini kejadian TSUNAMI di Jepun, ada rakan kita yang mengecam tindakan rakan lain yang LIKE artikel kematian akibat TSUNAMI. Sebenarnya tindakan LIKE itu adalah betul. LIKE dan SHARE ini menggunakan API yang hampir sama. Cuma perkataan jer lain. LIKE juga bermaksud – “LIKE – to share with you”. Kita yang tak paham bahasa ni.. cakap member kita “Asshole” sebab LIKE berita kematian akibat TSUNAMI. Nah… sekarang siapa yang ASHOLE? " (sumber)


..huh dasyat..kalau tersalah tafsir ni.

.

17 comments:

  1. Kb suka tekan like jugak sebb malas nk komen.. tekan like menunjukkn yg kita bace post dy tu.. hehehe...

    p/s: Kb xtau plak mcm mne nak buat org jth cnta kt blog kite..sb KB bru lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. Kadang ada yg tengah bersedih pon orang like, he3...

    Entry terbaru -> Ini Jadinya Kalau Tak Belajar Jawi... (",)

    ReplyDelete
  3. like bermakna kita bg respond dengan apa dia org cite..x kira la suka mahu pn duka sekadar ingin berkongsi..

    ReplyDelete
  4. betul tu PCL..kdg2 pakai like jer.x tau hujung pangkal..semua nak like.kena sawan like kot..hehe

    ReplyDelete
  5. mmm slalu ciksya guna like pd gambar2... sesuaikan? :)

    ReplyDelete
  6. banyak salahfaham bila berbicara tanpa suara dan tanpa emosi nni...

    ReplyDelete
  7. pendapat yg jujur dr agh yan...tidak di tujukan pada yg hidup ataupun yg mati..

    ReplyDelete
  8. @norihan bakery pada umum ek..alhamdulillah..Tq.

    ReplyDelete
  9. so, kena phm sendiri la kan... takut mgguris hati yg len ;)

    ReplyDelete
  10. hi i have followed your blog and i hope you can follow my blog back :-)

    ReplyDelete
  11. jarang tekan like...
    tambah2 yang minta undi...
    tak kenal tak de undi "like" ye..
    harap maklum..
    hhehehh

    ReplyDelete
  12. Dinaz pon tak tau sangat ape sebenarnya fungsi LIKE tu...just kalau perlu kmen trus je kat situ...biar telus kan PCL.

    ReplyDelete
  13. ade tu sendiri komen sendiri like..hehe

    ReplyDelete
  14. hehe memang betol pendapat dorang tu tapi yela,manusia ni pikiran lain2..rmbut je same kaler hitam..laenla artis,rambut kaler2..eh tercarot artis lak (^_^)

    ReplyDelete
  15. jadi, salah faham sebegini janganlah dipserbesarkan. maksudnya, benda boleh berbincang

    ReplyDelete
  16. kdg2 orng like dulu sebelum bace ape yg ditulis... then mls nak tekan unlike.. biasanya berlaku pd orng yg kita minat

    ReplyDelete
  17. like nie kene ikot situasi...n kadang2 org bole slh paham...dl pnah terbaca kat fb ustaz azhar idrus...tekan like pon bole dpt pahala..asalkan dgn niat yg btol...cth, mcm wall post pasal bnd2 ugama tu kita tkan like n dah paham sje pon bole dpt pahala...sme jugak kalau like bnd tak baik, dpt dose...cume kene paham situasi

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.