Lepas Solat Jumaat Baru boleh pekena...

Friday, June 24, 2011 PCL 16 Comments


...ni citer semalam, anak aku si Umairah tu dah berkenan nak makan durian....dah lama mengidam agaknya...sebelum ni saja tak mau belikan sebabnya dia tak sihat..mama n kakak dia pon sama gak , asyik batuk n selsema je...hehe antibody tak sekuat PCL agaknya.

ok, dah beli ...tapi si Umairah ni plak tak mau makan durian cmtu je..nak buatkan serawa la pulak....katanya mama buat sedapppp !~memang pandai membodek kalau bab2 makan yang dia teringinkan...





....mamadiana kata, senang je nak buat serawa durian ni....malam tu jugak dia siapkan..huhu,
Umairah takmau makan serawa ni pagi tadi sebab takut nanti bau durian dalam kelas.... tersendawa ke...eiiii takmaulah.

aku ,....hehe mulanya tergoda jugak..tapi memandangkan hari jumaat..nak pi solat plak tu...terpaksa aku pospon lepas solat...tau saja kan, kalau makan pulut lagi tambah mengantuknya.....mulut , tangan semua berbau durian...letak minyak atar belum tentu hilang bau duriannya..

ni ha..dah beres membelasah semanggkuk serawa durian....memang mantop lah kalau sesekali pekena...tak sedar jam dah tunjuk pukul 3 pm...

masuk kerja...terlewat dah ni...

..

...


16 comments:

  1. sedap2..intan klu mkn durian pun intan akn buat mcm tujuga..jarang mkn begitu jek...

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    KALAU DEKAT SINI, MEMANG SINGGAH DI SANA ! KEGEMARAN ! DURIAN KAMPUNG ATAU DURIAN BANDAR TU ?

    ReplyDelete
  3. ooo sedapppnnyaaaa....
    tumpang tengok gambar je la ye PCL ...

    ReplyDelete
  4. ciklie, sedapnyer, tengok je dah terliur adeihhh....

    ReplyDelete
  5. @musollahehsan w'salam tuan,..durian pack tu agaknya durian dari kampung kat Siam nu..."durian kampung jugak tu"..

    ReplyDelete
  6. @mzhany
    @Sz
    @intan_blur

    tgk2 Serawa Durian kat sini lps ni buat sendiri..korang lg hebat ..hehe.

    ReplyDelete
  7. pergghhh...lama xpekena durian :(

    ReplyDelete
  8. jom makan donut besar kat blog saya :D

    ReplyDelete
  9. saya pulak tak suka buat serawa..
    suka makan gitu je..
    kalau serawa,ada gula tak suka la..

    ReplyDelete
  10. wah3!!... sedap3.. bak sket... hehe... gary follow cne yer~

    ReplyDelete
  11. sedapnya..
    siap ada pulut lagi..fuh

    ReplyDelete
  12. wah pulut durian... best wooo..

    jln2 tinggal jejak.. jemput ke blog saya..

    kempen jom tukar link

    ReplyDelete
  13. wah..bestnye..myhatiku suke pulut durian..he:)
    jemput join Nak tau rahsia tak?

    ReplyDelete
  14. oo serawa .. nampak cam besh je

    ReplyDelete
  15. AnonymousJune 26, 2011

    wah , dapnyee . terliur tengok :D

    ReplyDelete
  16. pulut dengan kuah durian ya tu ? amboi sedap nye ... :O *drooling*

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.