Mesra SEO - Tajuk POST depan dan diikuti Nama Blog anda.

Thursday, July 28, 2011 PCL 5 Comments

Salam n selamat tengahari readers....nak belanja lunch sempat lagi nih....mesra2 okay !



orait ..

"SEO - Search Engine Optimatization, adalah salah satu cara yang terbukti berkesan untuk membolehkan laman web dan blog tersenarai dalam enjin carian. Jika dapat memaksimakan SEO ini dalam pembikinan sesebuah blog, tak mustahil blog anda bakal menjadi kegemaran enjin carian. Jika anda bijak menggunakan SEO, secara tidak langsung akan memberikan trafik kepada blog anda. Trafik ini boleh jadi datang dari sumber-sumber yang tak disangka. Pertambahan trafik ini akan meningkatkan pageview anda, dan ia juga akan membuatkan blog anda lebih dikenali di dunia maya".[sumber]



[contoh bila klik google search]

Doa Kesedaran Tertinggi | Dunia Hidupku... P@kcikLie

- [ Translate this page ]
villakejora.blogspot.com/2011/07/doa-kesedaran-tertinggi.html - Cached
7 Jul 2011 – Doa Kesedaran Tertinggi Bacalah doa di bawah dengan penuhkesedaran dan .... dunia hidupku (47) aku (40) muhasabah diri (40) nasihat (40) ...

[contoh bila klik share ke FB]villakejora.blogspot.com

Nampak tajuk post dulu [hadapan] dan diikuti nama blog...baru lah mesra SEO...aku pon baru belajar..haa yang ni kena buat sebelum nak guna tajuk2 berpengaruh...


Untuk menjadikan blog anda mesra dengan google search engine, title meta tag yang terbaik adalah title meta tag yang akan memaparkan tajuk entri atau artikel terlebih dahulu dan diikuti dengan nama blog. Apa yang perlu anda lakukan adalah menggantikan default title tag kepada title meta tag yang lebih mesra dengan google search engine. Anda boleh lihat costum title meta tag tersebut di bawah.

cmner nak buat...

sila ke blog ni untuk belajar...haha silakan klik ye..

http://www.blogammar.com/2011/04/tips-untuk-dapat-traffik-10000-sehari.html



p/s : tajuk kat blog aku ni ntah hape2...cmner nak mesra2 ngn google ..hahaha sendiri mau ingat...akan diperbaiki.




5 comments:

  1. heeee.. suka mesra-mesra cengini...pCL ok ke?

    ReplyDelete
  2. slm, dah lama benar menyepi ni..tup2 buka blog terus ke PCL punya page..cmner nk mesra2 ni tuan...idea dan kemalasan melanda...huhu.

    ReplyDelete
  3. Tima kasih info ni..

    Sedang berusaha membuat+menjadi macam tu..sepertimana DULU.. ye la.. dah lama tak berblog.. Ni baru mula balik semula dari bawah sekali! :)

    ReplyDelete
  4. Sama seperti Mrs Nury - lama x berblog dah nak dua tahun x layan blog. tp berkat SEO hidup gak wlpn x semengah sbb x pernah update dan jenguk lgsg. skang bru bukak blog baru mula dari bwh

    -salam kenal-

    ReplyDelete
  5. Terima kasih atas info saudara, sedang mencuba, harap2 berjaya. :-)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.