Tutup Kepala dan jangan berangan2.

Tuesday, July 05, 2011 PCL 16 Comments

"ape cer hari ni bai !!...hek eleh , lama tak dengar khabar .. , aku saja kol je..."

.....bila sahabat lama dari Johor tetiba je telefon, mesti ada something nak story
...



Johor : "bai...erk hang [tetiba je tukar] masuk tandas tutup kepala tak ??

aku : "kepala??"...tutup awat ? [kekadang tak..lupa]

Johor : "safety first..ok, kang aku kol lagi..Assalamualaikum"



terpinga2 aku .........itu je yang nak dicakapkan..

apa yang aku rasa..sahabat ni nak ingat2kan pada kita [umumnya] ikut sunnah Rasulullah....yang mana kita ni sering terlupa....bahawa mengikut sunnah itu satu amalan dan juga perilaku Nabi yang sungguh mulia..tentang 'safety first' tu aku tak leh komen...mungkin ada sesuatu yang nak dikongsikan..hurm !

p/s : ada yang blogging dalam tandas ke ??

..



16 comments:

  1. hehe... udah jadik kebiasaan, kalo tak tutup rasa macam togel jer.. hahah.. now anak sulong pulok.. setiap kali dia nak 'bobos' mesti jerit suh amik kain nak tutup kepala dia.. now dah pandai, nak 'bobos' jer dia pergi kat tempat kain baju kotor belonggok on the way gi toilet, sambar satu baju kotor untuk boh atas kepala.. senang citer..

    ReplyDelete
  2. @Anaabebudak skrg ni dgr dan mudah ingat pesanan guru/ustaz....alhamdulillah sama cm anak saya Hanis Umairah.

    ReplyDelete
  3. AnonymousJuly 05, 2011

    kite kena tutup kepala masuk toilet, especially nk buang air. nanti syaitan berak atas kepala kite.. ^^

    ReplyDelete
  4. AnonymousJuly 05, 2011

    eh, clap2, law tak tutup kepala, nanti syaitan berak atas kepale kite... muehehehe.. ^^

    ReplyDelete
  5. berblog dalam tandas??
    tak pernah buat pulak..
    tak suka dok dalam tandas lama2..hehehhe..
    ***********

    kotak iklan tu untuk pemenang segmen saya..
    ada lagi dua bloggger tak bagi banner..
    sampai bulan depan je.masuk bulan depan iklan kat situ free sampi lepas raya..

    ReplyDelete
  6. ada org cek emel dl toilet hehehehee

    ReplyDelete
  7. lalu ker nak berblogging dlm toilet?hehe

    ReplyDelete
  8. kadang2 je..tapi kalau selipar wajib pakai XD

    ReplyDelete
  9. owhhh...macam tu rupanya
    nice entry
    :-)

    Ukur Baju Di Badan Sendiri

    ReplyDelete
  10. Best apa blogging dalam tandas.. heheh..
    tp kepala kena tutup ye..

    ReplyDelete
  11. Ciklie, yg hany tahu, tutup kepala supaya setan tak kencing dan berak kat kepala kita. tapi tang safety first tu ape...ce cite sket nak tahu gak

    ReplyDelete
  12. @mzhanyciklie pn tertunggu ni..setahu sy kena pakai safety helmet utk keselamatan kepala tu kat site je...siling selalu runtuh agaknya..

    ReplyDelete
  13. oo yeke..baru tahu ni..huhu

    ReplyDelete
  14. mesti tutup, supaya setan kencing & berak kt ats kepala kita huhu

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.