Ada Perkataan Dalam 'Word Verification' ..Menyentuh Sensitiviti Kaum!?

Thursday, September 22, 2011 PCL 9 Comments

huh!...siapalah mereka yang ditugaskan untuk meyediakan perkataan untuk ditaip bagi verefikasi setiap komen yang menggunakan aplikasi ini.,

lihat contoh ni...baru je PCL komen di halaman Cinamon.com,
tetiba keluar perkataan ni..









sebenarnya tak jadi hal pon, ...entri yang lepas pon pernah PCL nyatakan berkenaan WORD VERIFACATION ni yang ada menggunakan perkataan yang tak elok tu..[entri lepas]

memang tidak sesuai langsung...

Kalau boleh tak payah la guna aplikasi Word Verification ni dah.
Sesetengah blogger tak nak masa mereka terbuang kerana nak isi perkataan yang tak sesuai tu.

tapi ini semua adalah hak pemilik blog masing2 untuk menentukannya.
PCL menyuarakannya saja.

p/s : kes sebelum ni..[link]

Paria: Saya tidak bermaksud mahu hina kaum India.


9 comments:

  1. pandai jugak blogspot bermain kata bahasa kesat ni.. eheheh

    ReplyDelete
  2. tensen kalo komen kena isi word verification plak.kalo tenet lembab lg la geram.kalo tak buat pop up komen lg la..adeh membebel suda :)

    ReplyDelete
  3. dasyatnya..apa2 pun thank tentang komennya..

    ReplyDelete
  4. sya pun x berapa suka nak tinggalkan komen pada blog yg ada word verification ni.. bukn sombong tp ambil masa yg lama utk loading 2 3 kali... hehehe so xperlulah letak word verification ni...

    ReplyDelete
  5. yelah..kdg2 mlas nak komen kat blog yg ada wv ni

    ReplyDelete
  6. huhu..macam2 hal ek...:)

    ReplyDelete
  7. ya sy pon sy.x suka WV tp apakan daya go on je la

    ReplyDelete
  8. sebenarnya tak jadi isu pun wv ni,tak la besar mana pun,kecik sgt..so abaikan aje...

    ReplyDelete
  9. err macam2...aie xpkai bnda ni sbb ada yg singgah komen kata sshkan nak komen..lepas tu trus xguna dah

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.