Anda Malas ke.. ? Jangan ...jangan okay !

Friday, September 09, 2011 PCL 10 Comments

Untuk renungan bersama..

Sikap bermalas-malasan dalam menger­jakan berbagai macam ketaatan, merasa berat berbuat kebajikan, sangat terikat pada syahwat hawa nafsu, sangat cenderung pada kelezatan dunia....

bermalas-malasan itu adalah salah satu dari penyakit hati..



hurm...baru berlalu je bulan ramadhan, hari tu rajin semacam je.. kenapa skang bermalasan plak..




mesti ada sesuatu yang tak kena..cer chek tengok dalam diri kita...

kalau boleh kekalkan sesuatu yang baik2 itu untuk hari2 dan bulan2 yang seterusnya..


Sesungguhnya Allah Swt. akan memberikan pertolongan-Nya sesuai dengan kadar himmah, ketulusan, serta kebersihan niat seseorang. Dialah sebaik-baik pelindung dan penolong.

..


10 comments:

  1. bila malas tu susahnya nak mulakan langkah pertama..tapi bila dah start melangkah tu ok je la.. mcm nak buat entry lepas raya aritu.. bila dah mula mencurah2 pulak idea..hehehe..

    ReplyDelete
  2. @Rai:ye la kan..mulakan dgn bismillah..insyaAllah akan sentiasa bersemangat.

    ReplyDelete
  3. xdinafikan...sifat malas tu mmg selalu ada..cuma jgn berlebih2 je la

    ReplyDelete
  4. ciklie, hurmmm kalau malas ni kan, melarat larat ahaha tp better gagahkan diri jugak merajinkan diri, kalu tak lagi diikut malas, memang tak jadi apa la kan...

    ReplyDelete
  5. kena rajinkan diri selalu..huhu...

    ReplyDelete
  6. Baiklah Uncle Lie. Awan takkan malas-malas lagi. (n_n)Y

    ReplyDelete
  7. macam mana x malas kalau dah abc.. Allah Bagi Cuti...

    ReplyDelete
  8. sy...selalu malas...malasan...hek...;d

    ReplyDelete
  9. kita malas sbb kekadang kita terlupa huhu

    ReplyDelete
  10. huhuhuhu
    yg mls tu la selalu nak buat..huhuhu
    sedih2 =(

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.