Char Koey Teow pakciklie.

Sunday, September 25, 2011 Nazlee Ismail 16 Comments


salam...

selesai sudah makan2 raya kat rumah pCL...
xder kuih raya cuma yang ada hidangan char koey teow p@kciklie dan cucur udang mamadiana saja ... kata tetamu yang datang, sempoi !

maaf lah ye tak buat jemputan menyeluruh...cuma jiran2 sekeliling je lah...
hurm ! sori banyak2..nanti ada rezeki lebih pCL buat open house untuk sedaramara dan rakan blogger plak..

kalau ikutkan, rumah pCL adalah penutup untuk rumah terbuka hari raya untuk kediaman kuarters kat sini....agak meriah la jugak walau jumlah jiran tetangga cuma ada enam buah rumah saja...dan jemputan khas untuk kakitangan security guard...alhamdulillah semunya dapat melapangkan masa hadir.

ni dia menu tiap2 tahun...sama je, requested dari tetamu yang hadir.





ini jer yang dapat aku sediakan...nampaknya semua tetamu berpuas hati, alhamdulillah.

next time insyaAllah ada lagi...

ok bai2..dah penat rasanya dah ni.


16 comments:

  1. wah..nampak menarik dan sedap..nanti qaseh buleh cuba lah ek..? hehe..maaf, x rajin blogwalking lately coz demam ...

    ReplyDelete
  2. sedap tu sebab tambah udang huhh terliur bro..buat jamuan raya best memang..campur kerang pun ok jugak..boleh mintak sikit hehee

    ReplyDelete
  3. sedap tu..
    kalau sy boleh menambah makan..hehe

    ReplyDelete
  4. hari tu cari char kue teow kat tempat biasa makan tp takde...dah bungkus agaknya, akak tak pandai buat char kue teow, takde resipi ke?

    ReplyDelete
  5. sedap makan panas2 ni..

    ReplyDelete
  6. apa tuggu lagi buka je kedai..

    ReplyDelete
  7. Tak aper PCL, yang penting pereratkan ikatan ukhwan sesama kitakan.

    ReplyDelete
  8. wahhh..mesti sedapppp..nak sikit sepinggan:)hehe

    ReplyDelete
  9. salam pakcik.... sedap nampaknya...melilih air lior

    ReplyDelete
  10. sedapnyer.. nak byk bole? hehehe

    ReplyDelete
  11. boleh bukak kedai ni..:p

    ReplyDelete
  12. wah..makanan kesukaan kami sekeluarga. terutama khadijah. yummy.. :)

    ReplyDelete
  13. terima kasih semua yg bg sokongan...mudah2an jd doa, insyaAllah akan ada 'p@kciklie kafe' nanti..

    kpd yg nak menu tu carilah dlm entri lepas2...[http://villakejora.blogspot.com/2010/01/char-kteow.html]

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum...

    Pasti sedap char koey teow tu..:)
    Kalau saya ke semenanjung, baru berpeluang makan kerana di sini takder bahan mentahnya. Ada pun hanya buatan orang bukan Islam

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.