Water caltrop = horned water chestnut = Jesuit nut = ling kio = ling chio = ling kok = ling jiao...

Wednesday, September 07, 2011 PCL 8 Comments

Salam pagi rabu...rabu memang bikin aku 'kedu' lagi...
.. kalau nak letak dalam tajuk 'Rabu Kedu'...kita tak boleh nak explain ape2..huhu

korang tengok la ape kebenda ni...



emm, nampak cm tanduk kerbau je kan.. tapi tu sebenarnya bukan tanduk binatang pon hahaha...

aku masih terkedu melihatkan seorang nyonya sedang asyik memilih satu demi satu untuk dimasukkan ke dalam plastik, nampak gayanya cm nak borong habis !!

datang sorang akak bangsa Melayu tanya.."Untie...ini buah ape ye...cmner nk makan ??"

nyonya tu cakap.."olang Melayu..jalang2 makan punyer...kasi 'stim' makan balu siyok ".

aku malas nak pikir , sebab aku punya turn beratur panjang dah sampai huh !.
[econsave..biasa la ramai orang] kat situ pon ada tulis "Ling Kok"...ape lagi google la...

korang dah biasa makan Ling Kok [water caltrop = horned water chestnut = Jesuit nut = ling kio = ling chio = ling jiao]??



8 comments:

  1. mende tu x penah tgk pon

    ReplyDelete
  2. biskut raya,versi kepala kerbau..

    ReplyDelete
  3. lain mcm jer rupa...=,=!

    ReplyDelete
  4. .../salam kenal dan slmt hari raya...;d

    ReplyDelete
  5. aiyaaaaak
    awat pelik bebeno rupe ni PCL
    heeee
    cam gerun je
    hihihi
    x pnh jumpe
    hehehe

    ReplyDelete
  6. memang pelik bentuk nye..xmcm buah pown...

    ReplyDelete
  7. Macam mana nak makan bendalah ni. Haha.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.