Anda Mungkin Diintai !

Friday, October 07, 2011 PCL 8 Comments

emmm adakah anda diintai oleh pengarah untuk berlakon ? owh, tidak mungkin...

okeh...Ini ha PCL nak pesan kepada anak2, adik2 remaja, wanita dan lelaki pon sama gak (!)..., berhati-hati sikit bila anda memasuki bilik persalinan awam yang ada cermin besar boleh nampak keseluruhan badan tu..Apabila anda menggunakan tandas, bilik mandi, bilik hotel, bilik persalinan, dan sebagainya....awas, jangan senang2 nak tayang body.. ada yang teringin nak tengok ... tut!


Berapa banyak anda tahu dengan yakin bahawa cermin yang seolah2 biasa yang tergantung di dinding adalah cermin sebenar, atau sebenarnya adalah cermin 2 hala [2-way mirror], mereka boleh melihat anda , tetapi anda tidak boleh me
lihat mereka.


Auwww! action plate by google



Terdapat banyak kes di mana orang memasang cermin 2-hala di dalam bilik wanita yang berubah-ubah atau bilik mandi atau bilik tidur. Ia adalah amat sukar untuk mengenal pasti permukaan dengan hanya melihat. Jadi, bagaimana anda boleh menentukan kesahihan jenis cermin yang dilihat?

Caranya mudah je..

Letakkan hujung kuku anda terhadap permukaan reflektif dan jika ada 'gap' antara kuku anda dan imej kuku, maka ia adalah cermin 'Genuine'.

Walau bagaimanapun, jika kuku anda terus menyentuh imej kuku anda, maka 'beware', IT IS A 2-WAY MIRROR! [Mungkin ada seseorang yang melihat anda dari pihak lain]. Jadi ingat, setiap kali anda melihat cermin, lakukan "ujian kuku." terlebih dahulu . Ia adalah mudah untuk dilakukan.

Ini adalah satu perkara yang benar2 bagus untuk dilakukan, kerana kita tahu akan terdapat jurang pada cermin sebenar, lapisan perak di belakang cermin adalah di bawah kaca,
manakala dengan cermin dua hala, lapisan peraknya adalah pada permukaannya.

Pastikan ia sentiasa dalam fikiran anda! Pastikan dan periksa setiap kali anda masuk ke dalam bilik bercermin yang memungkinkan anda DIINTAI.


ok bai2..

..

8 comments:

  1. eeee cermin cmni amek kesempatan..
    cik ana ade gak terbace kt blog mane tah psl ni jugak.. terime kaseh PCL share entry ni ;)

    *cik ana dah tempek blog PCL kat geng daddy cool..terime kaseh sudi singgah blog cik ana :)


    luv,
    cik ana :)

    ReplyDelete
  2. tq lah pcl jengah blog saya..teringin tu bleh jadi kenyataan

    ReplyDelete
  3. fuyooo ! x sangka plak kan ... haha.. bahaya niee.. kang trbuat aksi xpatut plak dlm toilet ke apa.. hakhak... wehh maluuuuuu :D

    nway , thanks 4 sharing ya abg :)

    ReplyDelete
  4. hisy..menakotkan..

    kena hati2 pas ni

    ReplyDelete
  5. da mula berhati2 bile salin bj kat tmpt awam

    ReplyDelete
  6. bahaya la skrg ni. kena hati2 la. thanx utk tips kuku tu.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  7. rasanya macam pernah baca kat fb. anyway thanks for sharing dan thanks sebab singgah belog saya =D

    ReplyDelete
  8. hehehehe...ni yang mengerunkan nie...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.