Koleksi Tutorial Link blogger lain yang diguna pakai oleh PCL.

Friday, October 07, 2011 PCL 5 Comments


Assalamualaikum....dan terima kasih kepada yang berkenaan.


Koleksi Tutorial dan Tips ini adalah daripada blog2 yang saya lawati dan mengambil contoh sebagai rujukan untuk penambah baikkan blog ini, jika anda juga memerlukan rujukan , sila lah terus kepada link berkenaan ;


  1. http://azizulazami.com/rugi-daftar-google-friends-jika-tidak-dapat-dikunjungi.html
  2. http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/02/permulaan-cara-buat-akaun-blogspot.html
  3. http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/02/post-entri-dalam-blog.html
  4. http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/02/upload-gambar-dalam-blog.html
  5. http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/02/letak-iklan-nuffnang-statik.html
  6. http://www.adamxis.com/2011/02/tutorial-susun-atur-kemas-untuk-komen.html
  7. http://www.adamxis.com/2011/04/tutorial-letak-kotak-komen-di-atas.html
  8. http://teknikbuatblog.blogspot.com/2011/03/letak-kotak-komen-diatas-komen.html
  9. http://ariffshah.com/tutorial-pasang-commentluv-blogspot/
  10. http://easy-xs.blogspot.com/2011/03/tutorial-buat-perkataan-bergerak.html
  11. http://abgteror.blogspot.com/p/timbang-berat-blog.html
  12. http://maisurah-mazhar.blogspot.com/2010/01/cara-nak-buat-scroll-untuk-mengisi.html
  13. http://www.prince91.com/2011/08/tutorial-untuk-blog-letak-facebook.html#axzz1ViZUuGpO
  14. http://johanrakyat.blogspot.com/2011/01/cara-pasang-auto-read-more-dengan.html


.ade lagi..(update berperingkat jika terdapat penambahan).


.


5 comments:

  1. wah, byk jugak. bagus2.. bole terjah nanti... =)

    ReplyDelete
  2. kalu nak baca entri tuto ni kena cari time free baru best! Later orait! :)

    ReplyDelete
  3. dalam banyak2 tu teknik buat blog je yang saya pernah ikut tutorialnya..

    ReplyDelete
  4. wahh byk gak PCL kumpul link blog tutorial..hehe



    salam kenal,
    cik ana :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.